Nuorille

Vuoden 2014 nuoret ovat tulevaisuuden kaupungin käyttäjiä. Siksi yleiskaavatyössä on haluttu tietää, miten juuri nuoret kokevat kaupungin ja mihin suuntaan Helsinkiä pitäisi heidän mielestään kehittää.

Nuoret ovat kertoneet näkemyksiään tulevaisuuden Helsingistä #stadifotona -valokuvauskilpailun ja kaupunkisuunnittelun safarin kautta sekä medialukion työpajassa. Työn tuloksiin voi tutustua Laiturin näyttelyssä 8.–26.4.2014. Miltä näyttää nuorten Helsinki?

#stadifotona-kisaan lähes 200 kuvaa

Valokuvauskilpailussa 13–19-vuotiaat nuoret haastettiin kuvaamaan tulevaisuuden kaupunkia – Millaisessa kaupungissa haluat asua ja elää vuonna 2030? Kilpailu järjestettiin 2.12.2013–12.2.2014.

Kisakuvia ladattiin Instagramiin lähes 200. Jännittävä, puhdas, viihdyttävä, vapaa, aktiivinen, futuristinen ja luonnonläheinen ovat esimerkkejä nuorten kuviinsa liittämistä adjektiiveista. Osallistujakuviin voi tutustua paitsi näyttelyssä, myös osoitteessa ksv.hel.fi/stadifotona tai Instagram-palvelussa avainsanalla #stadifotona.

Safarilla jalkauduttiin kaupunkiin

Kaupunkisuunnittelun safari kiersi kahden kuukauden aikana 17 helsinkiläisessä lukiossa keräämässä näkemyksiä Helsingistä. Tämän jälkeen nuoret rakensivat ratkaisuehdotuksia kaupunkisuunnittelun kysymyksiin neljässä viikonlopputyöpajassa Laiturilla. Pajojen aikana nuoret jalkautuivat ideoimaan Siilitielle, Pakilaan, Malmille ja Mäkelänkadulle. Safarin tuloksista kootaan raportti. Kuulumisia voi lukea myös safarin blogijutuista.

Medialukion työpaja innosti jatkamaan pohdintaa

Helsingin medialukion helmikuisessa työpajassa nuoret loivat fiktiivisen asukastilaisuuden Puistolan asemanseudun kehittämisestä. Ryhmille jaettiin roolit ja tilaisuudessa syntyi kiivastakin keskustelua, kun osallistujat puolustivat kantojaan hyvästä kaupungista. Pajan päätteeksi lähdettiin ulos kuvaamaan unelmien kaupunkia. Medialukiolaiset innostuivat jatkamaan työtä. Tulokset ovat esillä Laiturin näyttelyssä.

RuutiExpossa nuoret ja päättäjät kohtaavat

Yleiskaava on ollut mukana myös Nuorten vaikuttamistapahtumassa RuutiExpossa. 8.11.2013 nuoret suunnittelivat Helsinkiä kaavoituskilpailussa yhdessä kaupunginvaltuutettujen ja yleiskaavoittajien kanssa. Lue kuulumiset blogista