Blogi: Kaupunkikaava

Kysely kartoittaa urbaanin elämän iloja

Mikä tekee urbaanista ympäristöstä hyvän paikan elää? Mitä ovat ja missä sijaitsevat urbaanin elämän ilot? Minkälainen ympäristö on helsinkiläisten mielestä viihtyisä?

Helsingin helmet -kyselyn tarkoituksena on kartoittaa, minkälaisia urbaaneja käyttömahdollisuuksia ja hyötyjä helsinkiläiset arvostavat.

Vastaajilla on mahdollisuus paikantaa Helsingin helmiä sekä arvioida tulevaisuuden potentiaalisia helmiä niin koko kaupungin alueella kuin omalla asuinalueellaan. Helmiä voi paikantaa niiden toiminnallisuuden tai viihtyisyyden mukaan tai sen mukaan, kuinka ne kannustavat yhdessäoloon.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia, riippuen paikannusten määrästä. Kysely on auki sunnuntaihin 11.6.2017 asti osoitteessa https://maptionnaire.com/fi/2859. Kyselyyn voi vastata suomeksi tai englanniksi.

Kyselystä vastaa Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto ja se on toteutettu yhteistyössä Aalto-yliopiston Urban Experience -kurssin opiskelijoiden kanssa. Saatuja tuloksia hyödynnetään maankäytön suunnittelussa ja muussa kaupungin kehittämisessä.

Auta meitä helmien etsinnässä ja uusien ideoimisessa!

Vastaa kyselyyn >>

11 kommenttia artikkeliin ”Kysely kartoittaa urbaanin elämän iloja

 1. Malmin lentokenttä on oikea urbaani helmi. Suomen ainoa city-lentokenttä ja Euroopan ainoa alkuperäisessä käytössä oleva liikenneilmaikun funkkiskenttä lähes alkuperäisessä ulkomuodossaan ja kaikkien Helsinkiläisten ulottuvilla. Ainoa historiallinen kulttuurikokonaissuus Helsingissä jolla ei ole minkäänlaista vastinetta muualla. Malmin kentällä yhdistyvät historia, nykypäivä ja tulevaisuus. Luonnonläheisyys, ulkoilu, arkkitehtuuri ja teknologia. Ehdottomasti Helsingin harvinaisin ja kiiltävin helmi.

  16+
   • Mopon pärinäkö on musiikkia korvillesi, sitä löytyy kaikilta pienemmistä keskuksista ympäri Suomea. Älä vaan sano, että et ole huomannut !

    1+
   • Mopon pärinä kuuluu huomattavasti pienemmälle alueelle kuin vanhan Piper-p*n ulvonta. Jollet sattumoisin ole huomannut.

    5+
  • Malmilla ei ole lentokenttää vaan valvomaton Korpikenttä josta urbaanius on kaukana! Marco flöittaa ,koska itse harrastaa virkistyspörräämistä. Urbaanit karjut ei edes tsennaa missä korvessa malmi sijaitsee.

   2+
 2. Mikä tekee urbaanista ympäristöstä hyvän paikan elää? Esimerkiksi kaupungin puistot ja lähimetsät, joita kaupunkilaiset rakastavat. Urbaani kaupunki ilman metsiä ja viheralueitaan on kuin kaupunkibulevardin varrella oleva kahvila ilman lattea.

  8+
 3. Mun urbaani helmi on tää mun oma omis isolla tontilla ja nollahipsteripitoisuudella kehä ykkösen sisällä. Ja ehkä teidänkin kun teini-ikä vaan menee pikkusen ohi.

  2+
 4. Omakotitalo on monen muunkin kaupunkiasujan unelma. Kaavoittaja vain on niitä vastaan ”hyvän tonttimaan tuhlareina” ja väittää, että omakotiasuminen ei ole nyt muodissa. Kukaan ei voi sanoa miten asumismuodin muutokset muuttuvat seuraavan kahden tai seuraavan kymmenenkään vuoden aikana? 21.5.2017 HS kirjoitti, että omakotitalot ovat nousukauden muotia ja kauppa on alkanut jälleen käymään, tai kuten tuon artikkelin voi tulkita, omakotitaloissa/pientaloissa haluttaisiin asua aina mutta vain nousukautena siihen tulee taloudellinen mahdollisuus. Ei mikään asumismuoto pysy jatkuvasti suosiossa. Kaavoitusta on tehtävä pitkäjänteisemmin, ei kääntyilemällä joka tuulen mukaan. Kaupungin tulee mahdollistaa omakotiasuminen ja pyrkiä säilyttämään se osana monimuotoista kaupunkikulttuuria. Lopettakaa omakotialueiden kuristaminen kivitalojen takapihoiksi.

  1+
  • Taisi olla justiinsa Hesari, joka viikonloppuna uutisoi nimenomaan omakotikauppojen lisääntyneen prosentuaalisesti viime aikoina kaikkein eniten PK-seudulla. Eli toisin kuin KSV (so. Kansansullomisvirasto) väittää, omakotiasuminenhan se juuri ONKIN muotia tällä hetkellä!

   1+
 5. Kaupunkisuunnitteluvirastoon mahtuu vain yksi asia kerrallaan. Se on nyt tämä kiihkeä urbanismi.

  5+

Vastaa