Blogi: Yleiskaavaprosessi

Helsingin uudesta yleiskaavasta 50 valitusta

Kaupunginvaltuuston hyväksymästä Helsingin uudesta yleiskaavasta tehtiin hallinto-oikeuteen 50 valitusta.

Kaupunginhallitus hyväksyi 22.5.2017 kokouksessaan hallinto-oikeudelle oman lausuntonsa, jonka mukaan valitukset tulisi hylätä tai joiltakin osin jättää tutkimatta.

Kaupunginhallituksen lausunto ja kaikki 22.5. kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteesta.

15 kommenttia artikkeliin ”Helsingin uudesta yleiskaavasta 50 valitusta

 1. “Paljonko päästöjä tulee n.30 000 asukkaan kylästä jo pelkästään työmatkojen osalta.”

  Tästähän juuri on kyse. Saadaan “nurmijärveläiset yhdenhengen autoilijat, – työmatkasaastuttajat” asumaan lähelle helsinkiläisiä työpaikkoja, -puhumattakaan Helsingissä hankituista verotuloista jotka saadaan jäämään Helsinkiin.

  1+
 2. No kas kun on taas kommenttia hävinny… no, senkus viherr*nkkurinkkaatte sen kaikentuhoavan “viher”kaavanne kanssa, kunnes taasen loppuu se löysä velkaraha. Ja katotaas sitten taas uudestaan… 😀

  1+
 3. Voisiko blogiin lisätä kirjoituksen ja kartan hiljattain julkaistusta Yleisaavan toteuttamisjärjestys-dokumentista mahdollista kommentointia varten. Toivottavasti samalla alatyyliset kirjoittajat palaavat sinne, mistä ovat tulleetkin.

  6+
 4. Kaupunki voisi lisätä tänne napin jonka avulla näistä “viherrunkkariviesteistä” voisi ilmoittaa ylläpidolle – ne kun eivät tuo mitään arvokasta lisää keskusteluun.

  On ihan söpöä, että joku saa kiksinsä siitä että purkaa turhautumistaan kehitykseen ja yrittää provota muita keskustelijoita alatyylisesti, mutta tuollaisten kommenttien näkyminen täällä ei kyllä ole kauhean hyvä esimerkki asukkaiden osallistamisesta täällä yleiskaavasaitilla jonne kaikki kuitenkin ensimmäisenä eksyvät tietoa hakiessaan 🙂

  4+
 5. Kun raideliikenteen varsille rakennetaan mahdollisimman paljon, suurin pelkoni on, että olemassaolevat luontoalueet kutistetaan liian pieniksi. Nykyisten viheralueiden reunoille rakennetaan hanakasti, jolloin kaikkialla lisääntynyt asukasmäärä ulkoilee lopulta kuin kalaparvi reunoiltaan kuivuvassa ja kutistuvassa lammikossa. Esim. Taliin jää kyllä golfkenttä ja pallokentät, mutta ulkoilureiteille riittääkin sitten tungosta, jos ympäröivät metsäsaarekkeet rakennetaan. Ja ne metsät: ne ovat henkireikä monelle, minkä TOSIASIAN kaavoittajat surutta sivuttavat tai torppaavat.

  3+
  • Luonto kuluu, jos vieressä on paljon asukkaita. Ulkoilupaineen vaikutus näkyy esim. Viikin suojelualueella ja Uutelassa.

   Koirien vienti luontopoluille on erityisen kuluttavaa ja luontoa muutavaa: takiaisia, nokkosia ja muu kasvusto häviää.

   1+
  • Talvi sulkee monet viheralueet pois päivittäisestä käytöstä. Syynä aidat ja hoitamattomat reitit.

   1+
   • …mutta sehän on pientä talinmiehen patologiseen koira- ja Kumpulavihaan verrattuna, vai eikö?

    2+
   • Minähän pidän koirsta. Haluan vain koirille vessat ja jätöksistä biokaasua.

    Aidatuista alueista en kyllä pidä enkä etuuksilla keinottelusta.

    En pidä Kumpulan itsekkyydestä. Yrittävät torpata paremmat yhteydet Pasilaan ja yleensä poikittain Pasilan korkeudelta. Viherkäytävä Kumpulan puroa pitkin on tosin hyvä idea.

    2+
  • Muualle kuin raideliikenteen varsiin rakentaminenhan se vasta viheralueita kutistaa, kun autoille (tiet + parkkeeraus) on varattava huomattavasti enemmän tilaa. Tiivis rakentaminen asemien lähelle säästää metsiä kaikkein eniten.

   0
 6. “Vihreän sadonkorjuujuhlan aika Helsingissä”

  Eräs uutisotsikko sivupalkistanne. Tätä saittia ylläpitävät KSV:n virkamiehet joiden tulisi olla puolueettomia, joten miksi te hehkutatte vihreän kunnallispoliitikon tuuletuksia täällä?

  1+
  • Kun kaavoitus on luonteeltaan poliittista, kuten kaikki muukin julkisen vallan toiminta, niin ihan hyvähän se on antaa poliitikoille puheenvuoroja. Ja tietysti niin, että se puhujan poliittinen sitoutuminen tulee siinä rehellisesti ilmi. Onhan tuolla linkeissä myös mm. Vapaavuoren ajatuksia. Eli mikä on ongelma?

   Se vasta naurettavaa olisi, jos koitettaisiin ikään kuin piilottaa politiikka kaavoituksesta.

   2+
 7. Vuoden 2002 yleiskaavasta taisi olla valituksia myös aika paljon? Jotain 20? Siihen nähden, kuinka paljon internet on lisännyt keskustelua ja mediahuomiota kaavoituksen ympärillä, tästä kaavasta valitettiin lopulta aika vähän.

  2+

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.