Blogi: Kaupunkirakenne

Täydennys-
rakentaminen ja kampusalue uudistavat Myllypuroa

Metropolian uuden 6000 opiskelijan kampuksen rakentaminen käynnistyy Myllypurossa ensi vuonna. Myllypuroon laaditaan parhaillaan myös täydennysrakentamisen suunnitteluperiaatteita.

Tuleviin muutoksiin ja suunnitelmiin voi tutustua esimerkiksi Myllypuro-päivässä 19. syyskuuta.

Valmisteilla olevassa yleiskaavassa ajatuksena on, että Helsingin kasvusta karkeasti ottaen kolmannes toteutuisi nykyisten alueiden täydennysrakentamisena. Myös Myllypurossa täydennysrakentamiselle on mahdollisuuksia.

– Myllypuron täydennysrakentamisen toteutuminen riippuu hyvin pitkälle taloyhtiöiden eli alueen asukkaiden tahdosta, sillä yksityisessä hallinnassa olevien kerrostalotonttien täydennyskaavoja tehdään vain taloyhtiöiden aloitteesta, arkkitehti Mikko Näveri kaupunkisuunnitteluvirastosta sanoo.

Taloyhtiöille lisärakentaminen on mahdollisuus rahoittaa esimerkiksi putki- ja julkisivuremontteja. Täydennysrakentamisen avulla on myös mahdollista monipuolistaa alueen asuntokantaa. Lisäksi asukasmäärän kasvu tukee alueen palveluiden säilymistä ja kehittymistä.

Myllypuron täydennysrakentamisen suunnitteluperiaatteissa määritellään tavoitteet alueen lisärakentamiselle ja osoitetaan mahdollisia uusia tontteja. Periaatteet ohjaavat Myllypuron myöhempää asemakaavoitusta.

Periaatteet koskevat 1960-luvulla rakennettua kerrostaloaluetta, ostoskeskuksen ja metroaseman ympäristön toimitila-aluetta sekä Myllypurontietä reunustavia viheralueita.

Suunnitteluperiaatteiden luonnoksessa täydennysrakentamisen paikkoja esitetään muun muassa nykyisille asuintonteille ja Myllypurontien reunoille.

Metropolia Ammattikorkeakoulun uuden kampuksen tontti sijaitsee Myllypuron metroaseman välittömässä läheisyydessä. Alueelle sijoittuvat rakennus- ja kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan toiminnat. Lisäksi kampukselle tulevat hallinto ja yhteiset palvelut. Opiskelijoita kampukselle tulee noin 6 000 ja henkilökuntaa yli 500.

Rakennushankkeet ja liikenne mukana Myllypuro-päivässä
Myllypurolaisten asukkaiden ja yhdistysten järjestämässä kaupunginosatapahtumassa 19.9. klo 11–14 voi tutustua suunnittelijoiden kanssa Myllypuron rakennushankkeisiin, täydennysrakentamisen suunnitteluperiaatteisiin ja siihen, miten kampushanke vaikuttaa Myllypuron liikenteeseen.

Metropolian opiskelijat keräävät tapahtumassa asukkaiden tarinoita. Lähiöprojektin kotikaupunkipolulla kierretään alueen merkittäviä ja kiinnostavia paikkoja. Helsingin kaupunki ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat yhdessä valmistelleet ohjelmaa Myllypuro-päivään ja toivovat runsasta osallistumista.

Lisätietoa Myllypuro-päivästä >>

2 kommenttia artikkeliin ”Täydennys-
rakentaminen ja kampusalue uudistavat Myllypuroa

  1. Kyllä on ala-arvoista tiedottamista. Nyt eletään vuoden 2019 loppua ja yllä oleva tiedote käsittelee tilannetta neljän vuoden takaa. Siis yhtä tyhjän kanssa.

    2+

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.