Blogi: Kaupunkirakenne

Malmin lentokentän alueen kaavarunko rakentuu puistojen ympärille

Kaavarunkoluonnoksessa kaupunkirakenteen perustana on puistoverkosto. Tavoitteena on, että pikaraitiotiet ja Lahdenväylän ylittävät sillat liittävät alueen ympäröivään kaupunkiin. Kaavarunko on nähtävillä mielipiteitä varten 12. lokakuuta saakka. Kaavarungosta keskustellaan 30. syyskuuta Malmilla.

Kaavarungon joukkoliikenneratkaisu perustuu kahteen runkolinjaan. Lahdenväylän suuntainen pikaraitiotie kulkee kantakaupungista Viikin ja lentokentän alueen kautta Jakomäkeen. Poikittainen Raide-Jokeri 2 -linja vie Malmin juna-asemalle ja Kontulan metroasemalle.

– Malmin lentokentän alueen halutaan yhdistävän ja vahvistavan koko koillista Helsinkiä. Joukkoliikenteellä on tavoitteen saavuttamisessa merkittävin rooli, kuvaa projektipäällikkö Tuomas Hakala.

Lahdenväylälle ja Lahdenväylän yli Kivikkoon on suunniteltu Tattarisillan uusi liittymä, joka kytkee autoliikenteen itäpuolella katuverkkoon. Malmin lentokenttä on valmisteilla olevan uuden yleiskaavan merkittävin uusi rakentamisalue. Kaavarungon raideyhteydet ovat osa yleiskaavan koko kaupungin kattavaa pikaraitiotieverkkoa.

Kaavarungon kaupunkirakenteen perustana on puistoverkosto. Fallkullan ja lentoasemarakennusten välille on suunniteltu puisto, joka luo pitkiä avaria näkymiä. Kivikon ulkoilupuistoon esitetään pyöräilijöille, kävelijöille ja hiihtäjille tarkoitettua vihersiltaa.

– Erilaisissa puistoissa huomioidaan alueen vahvuuksia, kuten osia kiitoradoista, luontokohteita ja vesielementtiä. Asukkaiden ympäri vuoden käyttämä ulkoilureitti säilyy kaavarungossa yhtenäisenä, Hakala kertoo.

Aluetta suunnitellaan noin 25 000 asukkaalle. Kaupunkirakenne on jaettu 7–10 osa-alueeseen, jotka on tarkoitus suunnitella ja rakentaa vaiheittain 2020-luvulta alkaen noin kolmen vuosikymmenen aikana. Alueen keskellä on tehokkaampaa ja reunoilla väljempää rakentamista. Kerroksia taloissa on kahdesta kuuteen. Tavoitteena on luoda kaikenikäisiä ihmisiä houkutteleva kaupunginosa.

Suunnitelmissa varaudutaan noin 2 000 työpaikan sijoittumiseen alueelle. Alueen lähikeskustaa suunnitellaan pikaraitiolinjojen risteyskohtaan lentokenttärakennusten länsipuolelle. Tattarisuon etelä- ja pohjoispuolelle on suunniteltu uusia pienteollisuus- ja toimitilatontteja. Lentoasemarakennus ja lentokonehalli suojellaan ja niiden viereen on varattu tilaa tapahtumakentälle.

Malmin työhuone -työpajoista nousi suunnitteluun tavoitteita

Malmin suunnittelutyöpajoissa 1.9. ja 3.9. valmisteltiin 11 erilaista visiota Malmin kentän tulevaisuudesta. Pajoihin osallistui yhteensä noin 80 henkilöä. Useissa visiossa käsiteltiin ulkoilureittiä ja virkistysalueita. Niille esitettiin avaruutta, liikuntamahdollisuuksia, vesiaiheita sekä yhteyksiä naapurustoon ja Kivikon ulkoilualueelle. Kaupunkirakenteen toivottiin olevan vaihtelevaa, monimuotoista ja sekoittunutta.

Visiot toivat suunnitteluun paikallistuntemusta, vahvistivat monia suunnittelun tavoitteita sekä listasivat ideoita myöhempää suunnittelua varten. Työpajojen tulokset on koottu Malmin työhuone -työpajaraporttiin.

Malmin työhuone -työpajaraportti (pdf)

Kaavarungosta keskustellaan 30. syyskuuta Malmilla

Kaavarunkoluonnos ja muu valmisteluaineisto on nähtävillä 21.9.–12.10.2015 mm. Malmitalolla, lähialueen kirjastoissa, info- ja näyttelytila Laiturilla sekä verkkosivuilla www.hel.fi/suunnitelmat. Mielipiteet voi esittää 12.10.2015 mennessä. Keskustelutilaisuus kaavarungosta on 30.9.2015 klo 17 Stadin ammatiopistossa, Vilppulantie 14.

Nähtävillä oleva aineisto ja suunnitteluaineistot >>

Kaavarunko on ohjeellinen maankäyttösuunnitelma, jossa määritellään hankkeen tavoitteet sekä merkittävimmät suunnittelun linjaukset, kuten kortteli- ja viherrakenne, liikenneratkaisut sekä palveluiden ja virkistysmahdollisuuksien sijoittuminen. Kaavarunko toimii alueen asemakaavoituksen lähtökohtana. Tavoitteena on viedä kaavarunko kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn joulukuussa 2015.

564 kommenttia artikkeliin ”Malmin lentokentän alueen kaavarunko rakentuu puistojen ympärille

  • Kaupunki on kuulemma väittänyt kaikkia tähän mennessä esitettyjä vaihtoehtosuunnitelmia epärealistiseksi, erittelemättä kuitenkaan tarkemmin, miksi.

   Kaupungin omat suunnitelmat on kuitenkin perustellusti todettu epärealistiseksi, koska FCG kertoi Helsingin kaupungille jo 2015 että Malmin kentän alueen perusrakentamiskustannukset ovat syvästä savipohjasta johtuen niin korkeat, ettei yleiskaavaluonnoksen mukainen kerrosala (1,2 milj. k-m2) ole riittävä Malmin lentokentän alueen taloudellisen toteutettavuuden kannalta. Tästä tutkimustuloksesta on tähänastisessa keskustelussa kuitenkin vaiettu suorastaan korviahuumaavasti.

   Jotta yleiskaavasta saataisiin Malmilla taloudellisesti toteutettavissa oleva, pitäisi Malmille siis joko rakentaa enemmän (siinä sitten todennäköisesti häviäisivät ne mainostetut “avoimet. lentotoiminnasta muistuttavat maisemat”), tai välttää rakentamista niihin kohtiin aluetta, joissa saven syvyys on suurin. Ja ne löytyvät sattumalta kiitoteiden kohdalta.

   Jos kiitoteiden kohdalla olevat syvimmät savikot jätettäisiin rakentamatta, laskisivat suunnittelualueen keskimääräiset perusrakentamiskustannukset, lentotoimintaa voitaisiin jatkaa ja suunnittelualueelle saataisiin siitä huolimatta ainakin 15.000 asukasta. Suomen toiseksi vilkkain, historiallinen kenttä säästyisi hyödyttämään kaupungin matkailua ja elinkeinotoimintaa, maan pääkaupungissa pysyisi helikopterikenttä, asunnoista tulisi edullisempia, kentän niittyluonto säästyisi…

   Kuka oikeastaan häviäisi, tässä ratkaisussa? Miksi sen toteutettavuutta ja sen yhdyskuntataloudellisia seurauksia ei haluta edes arvioida?

   58+
   • Eikös juuri julkaistu tieto, ettei se 25000 mahdu lentoaseman alueelle. Luku oli muuistaakseni jotain 14-15000. Loput 10-11000 aitojen ulkopuolelle.
    Neliöhinnat senkun kiipeää… onneksi kaupungilla on veronmaksajia

    8+
   • Suuret luulot Malmi-faneilla.. Turisteja bussilasteittain, bisnesjettejä jonossa, ihmiset kiitotien viereen asumaan, uhanalaisia elämiä puskissa, läjäpäin työpaikkoja, äänettömiä ja kivoja koneita.. Hohhoijaa..

    583+
   • Kentän rakentaminen vastaavasti tuhoaa luonnon, maksaa miljardeja, nostaa asuntojen hintoja, vie työpaikat, tuo slummit, lopettaa lentelyn ja Finnairin… Hohhoijaa..

    223+
   • Kiitos, KK. Tiivistit varsin hyvin – vaikkakin vähän tarpeettomasti kärjistäen – aika monta syytä, miksi Malmin kentän sulkeminen asuntorakentamisen alta on todella huono ajatus.

    24+
   • Kaupunki (veronmaksajat) häviäisi sen pari miljoonaa/vuosi. Tiesikö että Viikissä paalutetaan koko ajan taloja samainlaista 5-15m. savikkoa ja asunnot “viedään käsistä.” Myöskin Arabianrannan kerrostalot rakennettu samanlaiseen savikkoon,hyvin kannattaa. Lentomelu alkaa olla sietämätöntä kesäisin. Miten sitten asunnoissa jotka olisivat muutamien kymmenien metrien päässä kiitoradasta! Myöskin suuri turvallisuusriski. Vastahan pienkone vuosi sitten lensi “pöpelikköön” Malmilla.

    583+
   • Luulletteko Malmi-fanit tosissanne että saatte jatkaa pöristelyänne ja jopa lisätä sitä. Laskukierroslentäminen on kielletty useimmilla city-kentillä. Eikä lähiseudun asukkaat todellakaan innostu uusista koneista. No, onneksi pienempikin ihmisryhmä saa tiukemmatkin lentosäännöt tai lopetuksen aikaan… Eipä tuota lentokenttää ole mihinkään muualle edes haluttu..

    704+
   • Kiitotielle tulevat jokeriraidekiskot ,saasteetonta joukkoliikennettä. Liikennöi myös Hki/Vantaalle nopeasti. Pääsevät tulevat asukkaat esim. talvilomillaan lentämään etelän lämpöön;)

    69+
 1. Sipoon korvessa olisi hyvää tilaa, kutten Vartiosaaressa ja Villingissä. Näille alueille rakentaminen tulee halvemmaksi hyvän ja tukevan aaperän aka.
  Saaristoon ei taas voi lentoliikennettä siirtää.

  22+
  • Lentoliikenne saastuttaa. Helsinki-Vantaan toimintaakin voidaan supistaa. Turhat lomalennot pois. Työtapaamiset voidaan hoitaa verkossa.

   4+
 2. Lähistöllä on paljon tyhjää tilaa jonne voidaan asutusta rakentaa. Säilytetään Malmin lentokenttä nykykäytössä!

  35+
  • Viikin peloille rakennetaan myös. Nykykäyttö Malmilla maksaa kaupungille miljoonia, pitäisikö alue lahjoittaa ilmaiseksi 20-30:lle pörrääjälle?

   342+
   • Ei maksa, vaan tuottaa.
    Ei pitäisi, mutta koska tuottavaa liiketoimintaa ei kannata lopettaa, mahtuvat ne pörisijätkin mukaan.

    Hoi, hoi. Jatka huutelua…

    10+
   • Menetetty maapääoman tuotto ylittää mitkään pajojen kunnallisverotuotot. 300 hehtaarista alakanttiin puolet asuintonteiksi, käypä korkotaso pessimistisesti 2 %, maan arvo 1000 euroa neliömetriltä, tekee 30 miljoonan vuosikulut.

    288+
   • tuo 300ha on joku hatusta vedetty markkinointiluku. Pitää sisällään ylimitoitetun melualueen. Onkohan Alppikylässä rauhallista asua, kun talot on ihan lahdenväylässä kiinni. Jos hiljainen rakentaminen on mahdollista moottoritien varteen, on se lentokentänkin viereen. Lentokenttäalue on alle puolet 300:sta.

    Käsittääkseni maa luovutetaan rakentajille esivalmisteltuna (puhdistettuna, stabiloituna ja ehkä jopa paalutettuna). Se tulee maksamaan kaupungille satoja miljoonia. Menee yli 10v ennen kuin mitään tuottoja on odotettavissa.
    Ilmailukäytössä alue tuottaa koko ajan. Kehitettynä vielä enemmän, eikä se maksaisi edes miljoonaa.

    26+
   • Ei kaupugille vaan valtiolle,siksi Finnavia luopuu jo nyt kannattamattomasta 2-3 miljoonaa tappiota aiheuttavasta kentästä. Luopuu myös muistakin tappiolla tuottavista kentistä. Nytkö tappiot pitäisi siirtää Helsingin Kaupungin = veronmaksajien kontolle!

    350+
   • Ei kaupugille vaan valtiolle,siksi Finnavia luopuu jo nyt kannattamattomasta 2-3 miljoonaa tappiota aiheuttavasta kentästä. Luopuu myös muistakin tappiolltuottavista kentistä. Nytkö tappiot pitäisi siirtää Helsingin Kaupungin = veronmaksajien kontolle!

    139+
   • Nokun ei.
    Finavian tappiot, joita voi vähän kyseenalaistaakin, EIVÄT TULE HELSINGIN MAKSETTAVIKSI. Laitoin isolla, että kaikki hitaammatkin ymmärtää.
    Helsinki ei ala lentokenttää operoimaan, joten mahdolliset tappiot ovat tulevan operaattorin ongelma.

    Helsingin ei tarvitse maksaa mitään, ollenkaan, yhtään. Kunhan tekee sopimuksen jonkun kanssa, joka toimintaa pyörittää ja rahoittaa ja rahastaa käyttäjiä.

    Tuliko tämä harhaluulo nyt ihan kaikille ymmärretyksi?

    57+
   • Se, mikä tulee Helsingin kaupungin (siis asukkaiden) maksettavaksi, on Malmin kentän alueen maaperän puhdistus ja perusrakentaminen. Alustava hinta-arvio liikkuu 420 miljoonan hujakoilla. Pilaantunut maaperä saattaa nostaa kustannuksia, mahdollisesti huomattavastikin.

    Jo nyt on todettu, että yleiskaavan mukainen rakentaminen ei Malmilla edes ole taloudellisesti toteutettavissa, mutta siitä huolimatta aiotaan verovaroja syytää Malmin lentokentän saveen, jossa rakentamisen on arvioitu olevan kaksi kertaa kalliimpaa kuin muualla Malmin alueella.

    Mikä ihmeen vimma on asuttaa ne 10000-15000 ihmistä juuri sellaiseen kohtaan, missä rakentaminen on kaikkein kalleinta ja jossa asuntorakentamisen alta joudutaan tuhoamaan ainutlaatuisen arvokas lentokenttä? Mitään järkeä siinä todellakaan ei ole.

    43+
   • Eikö jonkinlainen puhdistaminen pitäisi tehdä jokatapauksessa… Varmaan arvoisat lentäjät ja muut käyttäjät voivat maksaa… Saastetta tulee, niin maahan kuin ilmastakin käsin (melusaaste).

    Veronmaksajat ei maksa asuinalueesta vaan asunnon ostajat ja vuokraajat. Satsatut rahat tulevat varmasti takaisin. Kentästä ei saa millään tuottavaa ellei liikennettä kasvateta infernaalisesti ja siihen ei asukkaat suostu!

    456+
   • Kaupunki puhdistaa ja tekee maaperän perustyöt. Tuolta ylhäältä löytyy linkkejä.
    Maksaa joitain satoja miljoonia. Mikä on sinun osuutesi, helsinkiläisenä veronmaksajana?
    Vasta sen jälkeen voidaan alkaa rahastaa rakentajia. Rahat on ehkä saatu takaisin parissakymmenessä vuodessa…
    Kaupungin tekemissä (julkaistuissa) selvityksissä todetaan, ettei suunniteltu rakennusmäärä ole taloudellisesti kannattavaa. Eli; ehkä se ei maksakaan itseään takaisin.
    Kaikenlisäksi korostetaan kustannusten ja paalutussyvyyden olevan arvioita. Eli; ei tiedetä. Paljonkos se länsimetro meni suunnitellusta yli??

    Jostain ihmeen syystä kaupunki ja täällä kommentoivat, väittävät pehmeän maan syvyydeksi 5-15m.
    Kuitenkin julkaistuissa tiedoissa syvyys on 5-25m. Aika iso ero.. ja tämäkin on vain arvio, koska poraa ei ole viety ns. maaliin saakka.

    Eli; oletetaan perustusmaksujen olevan n. 1500€/veronmaksaja, mutta se voi olla myös 3000 tai enemmän…

    Paljonko olet valmis maksamaan lentoliikenteen loppumisesta?

    ja vielä loppuun. Malmi tuottaa jo nyt. Kehittämättä ja näivetettynä

    56+
   • Taas tulee fanaattisen Malmi-fanin täysin tuulesta temmattua numeroiden pyörittelyä ja asioiden vääristelyä… No, täytyyhän se lentotoiminta jatkua vaikka faktat on hukassa… Kentän alue ei ole yhtään sen kalliimpaa kuin muualla eli lueppa tarkemmin. Lentely on tappiollista ja työllistää vain reilu sata.. Koulutus menee Tampereelle eli ala katsoa sieltä kämppää…

    648+
   • Myönnetään , nuo summat/veronmaksaja vedin hatusta. Muut luvut löytyy kaupungin teettämistä selvityksistä, jotka löytyy tuolta ylhäältä.
    “nähtävillä oleva aineisto ja suunnitteluaineistot”

    Katso sieltä ihan itse.

    Jossain selvityksessä sanottiin myös, ettei suunniteltu rakennusmäärä riitä tekemään hankkeesta taloudellisesti kannattavaa.
    Ja nämä on kaupungin tekemiä/teettämiä selvityksiä.

    44+
   • Malmi on vähän enemmän, kuin 20-30 pörrääjää. Se on suomen toiseksi vilkkain kenttä heti HE-VA:n jälkeen ja n. 80% Malmin operaatioista on muuta, kuin harrastelentämistä. Joten pidäppä mölyt mahassa, jos et tiedä faktoja. T. Minkkinen.

    36+
   • 80% on kentän kiertämistä laskuharjoittelussa ja harrasteluaasukkaiden kiusaksi… Siihen sakkiin kuuluu oppilaita ja vanhempia lentäjäsankareita.. Muutama kymmentä Malmin konetta tekee 80% kaikista lennoista.. Patria ja muut valtion hommat menee muualle eli eiköhän siinä ole faktaa!!! Kannattaa alkaa katsomaan harrastelule uutta paikkaa tai vaihtaa vaikka Pokemonjahtaukseen!

    306+
   • Ei tarvitse. Koskaan en ole yli 30:tä konetta kentällä. Olikohan osa “ajossa”;) Varmaan tuo 30 on Max määrä.

    41+
 3. Suunnitelma vaikuttaa hyvältä. Toivon, että Lahdenväylän varren pikaraitiotie rakennetaan etupainotteisesti palvelemaan jo olemassa olevia asuinalueita (Koskela, Viikki, Pihlajisto, Pihlajamäki, Latokartano, Kivikko).

  305+
  • Viheralueita on kaavarungossa minusta liialti rakennetta hajottamassa, ensimmäisenä poistaisin tuon lentoasemalta Fallkullan kartanolle aukeavan viheralueen, joka 1) on sijainniltaan keskeinen ja siten mieluiten rakennettava ja 2) viheryhteyksien kannalta tarpeeton. Jälkikäteen näiden alueiden rakentaminen on sitten täyttä tuskaa, joten parempi tehdä tämä muutos nyt. Kun kentän alue kerran rakennetaan, rakennetaan se kunnolla.

   Raitioliikenneyhteys on ehdottomasti rakennettava ennen alueen toteuttamista, jotta 1) sen rakentamiskustannukset saadaan katettua kohonneen maanarvon avulla 2) alueelle saadaan alkuunsa kunnollinen joukkoliikenne, jolloin voidaan rakentaa vähemmän pysäköintipaikkoja ja kohtuullistaa näin asuinkustannuksia

   18+
 4. Olipa kerran kylä hölmölässä. Kylässä oli navetta, josta kyläläiset saivat maitoa ja riitti siitä vähän myyntiinkin.
  Kylän vanhimmat olivat kuulleet, että asuntoja vuokraamalla voisi tienata hyvin. Lehmiä ei montaa ollut, vaikka enemmän olisi mahtunut. Kyläpäällikön päätöksellä lehmiä ei hankittu lisää, vaan olemassaolevat teurastettiin. Sitten alettiin suunnittelemaan navetan muuttamista asuinrakennukseksi.
  10 vuoden päästä navetta oli muutettu ja valmiina ottamaan asukkaat vastaan. Näinä vuosina ei rahaa lehmistä tullut yhtään. Uudet asukkaat toivotettiin tervetulleeksi ja jäätiin odottamaan rahoja. Vain muutamalle tulokkaalle oli töitä tarjolla, joten kyläläiset joutuivat antamaan näille rahaa, että saisivat vuokran maksettua. Kylläpä oli ilo ylimmillään, kun ensimmäisen kuun vuokra saatiin…
  Tuleeko kellekään mitään samankaltaista mieleen?

  46+
  • Kyllä tulee. “Yleishyödylliset” VVO ja SATO rakennuttavat ja perivät maan korkeimpia vuokria. Tarkaa lukua en tiedä, mutta miljoonia euroja menee verovaroja kuukausittain aumistukiin, kun ihmisillä ei ole varaa maksaa 1000€/kk 40 neliön luukusta. Itse asiassa nämä “yleishyödylliset” toiminnallaan pitkälti ovat vastuussa vuokrien karkaamisesta taivaisiin. Ja syy? Ahneus.

   4+
   • Asumistukea ei edes pienituloinen saa! Lakurilla 2aik. 2 lasta vuokra 1000e ja omavastuu 21150!! Eli ei tukea. Ehkä tuo “miljoonia”/kk. on “hieman” liioiteltua!! Minnkkisellä kun on oma asunto , niin luulee että kyllä kela maksaa,kun hakea jaksaa!

    194+
 5. Ihmetellä täytyy, miten kaupungilla on varaa tuhota toimiva pienlentokenttä lyhytnäköisesti tällä tavoin. Luonnollisesti uudet asukkaat tarvitsevat asuntoja, mutta eivät tulijat asuntoja rakentamalla lopu.

  31+
  • Ihmetellä täytyy, miten kaupungilla on ollut varaa hyysätä pienlentokenttää näinkin pitkään. Tuota harrastelua tuetaan vuosittain miljoonilla!

   825+
   • Tuki se on piilotukikin. Vuosikymmenien nollamaavuokra valtavalla alueella Helsingin seudun ytimessä…Kelpaisi kyllä muillekin ‘yrittäjille’.

    472+
   • Se on valtio ,kun on hyysännyt. Eli veronmaksajat. Kaupunki ottaa haltuun 2017 alusta tämän 500 miljoonan euron arvoisen alueen ja myy osan kovaan hintaan. Ei lähde tukemaan 2:lla miljoonalla/vuosi “lentoharrastajia” jotka vielä puoli ilmaiseksi pörräävät. Sen päiväinen meteli viikonloppuisin vanhoista koneista ,melumittaus olisi paikallaan,ylittää rajat varmasti!

    552+
   • Päivitetty melumallinnus olisi todellakin syytä tehdä. Edellisen melumallinnuksen jälkeen on kentälle tullut huomattavasti hiljaisempaa kalustoa ja pelkällä melumallinnuksen päivityksellä voitaisiin 55dB rajaa siirtää siten, että jo yksinomaan sillä voitettaisiin hehtaarikaupalla alueita, joille voitaisiin rakentaa myös lentotoiminnan jatkuessa.

    6+
   • Joo, melumittauksia vaan… Otetaan mukaan myös laskukierrosharjoittelu alue… Mitataan sitten huiput (Lmax) niin 80-100db paukkuu monella pihalla kun vanhat Cessnat ja muut koneet kiertää ympyrää kattoja viistäen.. Hiljaisimmat koneet on menossa Tampereelle.. Eipä taida monessa maassa lentoharjoituksia tehdä tiheän asutuksen päällä ja vieläpä matalalla. Turvallisuusriskejä ja melusaastetta tulee vaan…

    No onneksi tulee loppumaan! Turha uneksia ympäristölupien helpotuksista, lento loppuu… Kannattaisiko katsoa uutta paikkaa lentelyyn, tosin eipä pörisijöitä kauheasti mihinkään haluta!

    375+
 6. Uskomatonta arroganssia järjestää “yleisötilaisuudet” ja jättää niiden ehdotukset täysin huomiotta. HYI! Kenttä on säilytettävä.

  64+
 7. Miksi ette keskity suunnittelemaanne Sipoon maatilojen ja tonttien ostoon yleiskaavan ajanmukaistamiseksi? Olette suunnitelleet sinne suurehkoja asuinalueita. Helsinkiin ei kaivata tulevia ongelmapesäkkeitä ja ruuhkia, sillä takuuvarmasti kaavailemienne asukasmäärien ohella tulee myös suuri määrä ajoneuvoja.
  Viikissä on tilaa. Laajasalossa on tilaa, Vuosaaren säätiöiden ja kauppiaitten ranta-alueilla myös. Golf-kentät joutaa lämpimiin maihin, sillä niitä ei voi tehokkaasti hyödyntää ympäri vuoden ollen samalla harvojen huvia ylettömän suurilla alueilla per käyttäjä. Malmin lentokentän alueella ja Tattarisuolla työllistetään satoja ihmisiä. 2000 työpaikan luominen on lumetta, sillä suuri osa luvusta murenee tuhottujen työpaikkojen tilalle tulevien “uusien työllistettävien” joukolla.

  15+
  • Östersundomhan ei tule toteutumaan koska Natura. Siksi Malmia nyt kiirehditään. Viikki on Yliopiston omistamaa aluetta, suojeltua. Siksi Malmia nyt kiirehditään. Kyllä Malmi pitää ja tullaan rakentamaan muista pasiloista huolimatta. Alue on vaan niin joutokäynnillä sijaintiinsa verrattuna. Yhden uuden lennokkikiitoradan saa helposti halvasti pystyyn vähän kauemmaksi.

   331+
   • Räyskälään. On Pohjoismaiden vilkkain pienkonekenttä . (Malmihan on Suomen vilkkain;) Ei kaukana ja todella kaunis järviluonto vieressä.Loistavat palvelut toisin kuin Malmilla .

    292+
  • Kyllä se on lentoiminta talvella Malmillakin olematonta. 2017 loppuu kokonaan,kun Finnavia ei enää hoida kunnossapitoa. Pitäisikö veronmaksajien kustantaa (2 Miljoonaa/ vuosi) muutaman kymmenen “huvipörrääjän ” harrastus?

   672+
 8. Mihin vaan. Kenttähän on ihan mieletön bisnes ja työllistäjä ja elämystarjoaja ja luontovirkistysalueihmepläjäys, että naapurikunnat ovat varmasti jonossa ottamaan kentän omille mailleen.

  558+
   • Operoi Hki/Vantaalta 15.8 alkaen Vantaa-Kuopio- Vantaa. On Tax free, jatkolento yhteydet.

    503+
   • Ymmärrätkö alla olevan. Lue ,ennen kuin “alat huutelemaan”;)!

    12+
   • Turhaan huutelet. Ei ala edes 15.8 Malmilta, vaan Hki/ Vantaalta kuten muutkin liikelennot.Toimii Finnairin syöttöliikenteenä. On jatkoyhteydet ,Tax Free, 24/7 kenttä auki.

    440+
   • Eipä alkanut lentämään GoAviation reittiliikennettä Malmilta vuodenvaihteessa eikä edes Helsinki_Vantaalta… Konkurssiin meni koko yritys ennen ensimmäistä reittimatkaansa…

    Pelottavaa jos Malmin ilmailun tulevaisuuden kuvia rakennetaan tälläisten bisnesideoiden ja bisnesnerojen varaan… Sijoittajat varmaan jo kyselevät seuraavan Malmin pelastajan perään..

    35+
  • PK Kaupunkilehti pohjois kymenlaakso, kertoo pyhtäälle suunniteltavasta lentokentästä. Helsingistä moottoritietä alle tunnissa!

   348+
   • Tiedätkö montako gofkenttää on Helsingissä? Ja tiedätkö montako kymmentä gofkenttää on pk-seudulla? Jos Malmi lopetetaan, seuraavaksi lähin kansainvälinen yleisilmailukenttä löytyy Tallinnasta. Kertnee joitain “demokratiasta”…

    29+
   • Malmiko kansainvälinen;) Olihan siellä v.2015 jopa 14 matkustajaa! Melko kansaivälistä. Onhan tuo Finnaviavian “kuittaama” Vesivehmaakin melko lähellä ja pörrääjäthän on suurin osa “junantuomia” niin voivat ihan “kotpuolesta” pörrätä.

    108+
   • Tuo matkustajamäärä ei pidä paikkaansa, koska Finavian tilastoinnissa todellisia matkustajia ei tilastoida lainkaan. Riippuu aika paljon siitä, mitä lentäjä itse ilmoittaa.
    Vaikka luku pitäisikin paikkansa, ei se kerro oikeastaan mitään. Eikä varsinkaan kansainvälisyydestä.
    Finavialla on varmaan tilastoa, kuinka monesta eri maasta malmilla koneita käy…

    Vastoin yleistä harhaluuloa, Nummelassa, Räyskälässä, Lahdessa ja Hyvinkäällä ei ole lentoasemia.

    2+
 9. Helsingin ainoan lentokentän, Helsinki-Malmin lentoaseman lakkauttaminen on sulaa hulluutta. Lentoliikenne on maailman kasvavin ala. Pienten aikatauluttomien liikelentojen määrä on jo nyt noussut valtavasti. Helsinki-Vantaalle ei ole aikatauluttomalla liikenteellä mitään asiaa, vaan slottia joutuu hakemaan vähintään 3h aikaisemmin.

  Tukholmassa on Bromman lentoasema lähempänä keskustaa kun Malmin lentoasema. Bromman liikenne kasvaa vuosi vuodelta huimasti. Sieltä lennetään myös Ruotsin sisäisiä ja kansainvälisiä reittilentoja. Bromman lentoasema helpottaa ruuhkaisaa Arlandan kenttää sekä on lähempänä keskustaa.
  Haluaako Suomi ja erityisesti sen pääkaupunki Helsinki muuttua kertaheitolla takapajulaksi, jossa lähin yleisilmailukenttä olisi 150km päässä? EU on ennustanut lentoliikenteen kaksin-kolminkertaistumista lähivuosikymmeninä. EU on myös kehottanut vaalimaan aikataulutonta kiitotiekapasiteettiä. Nyt Suomi ja Helsinki ovat tekemässä päinvastoin.
  Malmin lentokentän yhteyteen saataisiin 10 000 hengelle asunnot lakkauttamatta lentokenttää. Onko Suomen ja Helsingin saavutettavuuden romuttaminen maailmalta todella muutaman asuintalon arvoista?

  Malmin lentokenttä on Suomen toisiksi vilkkain lentokenttä ylivoimaisesti. Operaatioiden määrässä taakse jää kaikki muut lentokentät paitsi Helsinki-Vantaa. Suurin osa Suomen lentäjien koulutuksesta tapahtuu Malmilla. Malmin lentokentällä on myös miljoonien liikevaihto ja se tarjoaa työpaikkoja lukuisille kansalaisille.
  Lisäksi Malmin lentokentän maaperä on todella huonosti rakennettavissa. Maaperä on todella vetistä ja se painuu alas hurjasti. Tästä esimerkkejä ovat viereisen Falkullan n. 10 vuotiaiden asuintalojen vajoaminen ja mittaavien korjaushankkeiden käynnistyminen.

  Puhumattakaan Helsinki-Malmin uskomattomasta historiasta, maailmanlaajuisesti tunnetusta pyöreästä sylinterimaisesta lentokenttärakennuksesta ja todella hienoista ulkoilumaastoista jotka kenttä tarjoaa. Itse kenttä on toimiva ja kaunis kokonaisuus jota erityisesti kentän lähistöllä asuvat arvostavat.

  67+
  • Kukahan tämän huvittelun maksaa? Pari miljoonaa /vuosi.Malmillehan jää vuoden lopussa vain “huvipörrääjät”. Siihen loppuu “vilkkaus”. Pohjois suomen kentilläkin lähes miljoona matkustajaa /vuosi. Malmilla vähän toista sataa! Go avitatationkin alkaa operoimaan Hki/Vantaalta 15.8 Kuopioon! On nopeat vaihtoyhteydet,Tax ffee ym, Malmilla ei mitään. Helsinginkö pitäisi satoja miljoonia satsata ja rakentaa infraa?

   750+
   • Älä huoli. Et sinä ainakaan joudu, kuten et tähänkään mennessä.
    Malmille jää vähän muutakin kuin huvittelupörisijät. Niinkuin 3/4 nykyisin toimivista ammatillisista lentokouluista. Niin ja rajavartiolaitos… Ja muutama helikopterifirma, joiden palveluja kaupunkikin käyttää.

    Ei siihen kaupungille välttämättömään infraan tarvitse satoja miljoonia investoida. Kymmenellä pääsee jo ihan hyvin alkuun. Sitten voikin jäädä odottelemaan kun taivaalta laskeutuu rahaa

    14+
   • Tolvana, totuushan on että Rajavartiolaitos siirtyy Vantaalle 2017 . Lentokouluista osa Poriin ja Tampereelle. Kaupunkihan ei miljoonia kenttään sijoittele kuten Valtion Finnavia! Vaan 2019 alkaa kiitoradan muuttaminen kiskoliikenteelle ja rakentaminen. Voisi luulla että pörrääjät omistaisivat alueen kun hilluvat siihen malliin ,mutta se on harhaluulo. Kenttä suljetaan viimeistään 2019! Arvokas alue nyt “tyhjänpanttina.”

    586+
   • Rajavartiolaitos siirtyy seutulaan v.2017, muttei vuodenvaihteessa.
    Lentokouluista 1 siirtyy tampereelle.
    Siinä ne valtion toiminnot sitten olivatkin. Yksityiset saavat laittaa yritysmyönteisessä kaupungissa lapun luukulle.

    Mikäli kaupunki oikeasti tappaa kentän toiminnan vuodenvaihteessa, loppuu alueen hyötykäyttö lopullisesti.
    Alue on kaavoitettu liikennealueeksi kunnes lentotoiminta lakkaa. Huom. Lakkaa. Ei lakkauteta/pakoteta loppumaan.

    34+
   • Eikö kentän käyttötarkoitus oltu määritelty liikennealueeksi kunnes lentotoiminta “siirtyy” muualle? Siirtyminen on todellakin eri asia kuin lopettamiseen pakottaminen.

    Valtion osuus kentän käytöstä on ollut 20% luokkaa joten ilman Rajaa ja Patriaa kentälle todellakin löytyy tarvetta edelleen. Ja asukasmäärän kasvaessa tarve tulee lisääntymään. Suomen yleisilmailun kaikista operaatioista Malmilla tapahtui 2015 noin 48%. Sellaisen operaatiomäärän siirto millekään olemassa olevalle kentälle ei yksinkertaisesti ole mahdollista.

    Helsingin kaupungin kaavasuunnittelijat ovat nyt käytännössä tekemässä päätöksiä Suomen ilmailun tulevaisuudesta ilman että heillä olisi asian suhteen minkäänlaista asiantuntemusta tai että he missään muodossa kantaisivat vastuuta siitä merkittävästä tuhosta, jonka he ovat aiheuttamassa.

    Helsingin kaupungin kiire kentän sulkemiselle vaikuttaa siltä, kuin tausta-ajatuksena olisi: “jos kenttää ei nyt äkkiä saa suljettua, on vaarana että se osoittautuu Helsingille ja Suomelle liian hyödylliseksi, eikä sitä saada suljettua enää ikinä. Pahimmassa tapauksessa siitä voisi tulla UNESCO-kohde, matkailuvaltti ja se voisi lisätä kaupungin houkuttelevuutta varakkaille liikelentäjille.”.

    Pidetäänkö kentän hyödyllisyyttä matkailulle ja talouselämälle todellakin niin hurjana riskinä Helsingille ja Suomelle, että se pitää torjua hinnalla millä hyvänsä?

    44+
   • Niin juuri. Eli kaavaa ei voida muuttaa ainakaan ennen rajavartiolaitoksen poistamista. Mahtaako helsingissä olla uudet päättäjät ennen sitä. Jokatapauksessa voisin olettaa tuota tulkintaa “siirtyy muualle”/tapetaan pois tultavan pohtimaan eri oikeusasteissa…

    10+
   • Kun kielletään laskeutuminen (lentopaikan pitäminen ei onnistu toisen mailla ilman hallintaoikeutta), ennen pitkää aiemmin Malmilta nousseet koneet operoivat muilta kentiltä, ja liikenne on siirtynyt – ei ole kovin vaikeaa, siis.

    433+
   • Ei siirtynyt, vaan pakotettu siirtymään. Siinä on aika iso ero.

    26+
   • Tolvana, et taida tietää että eräs lentokoulu siirsi Poriin 10 konetta juuri. No nyt kaupunki ystävällisesti haluaa jatkaa vuokrasopimuksia kaksi vuotta entiseen hintaan ! Pörinä jatkuneekin vielä??

    283+
   • (Parissa tunnissa kymmeniä peukutuksia kentän alasajoa kannattaville viesteille. Joku on ilmeisesti hiffannut, miten systeemiä voidaan manipuloida… Aika tökeröä.)

    468+
   • Mitä JuKra tuossa sanoi .
    Suosittelen kuitenkin että me Malmin lentkentän puolustajat pysyttelemme laillisissa peukutuksissa. Huijarit tehköön niinkuin tähänkin saakka ja peukuttakoon niitä muita huijareita minkä kerkiävät, satoja peukutuksia itelleen ja kavereilleen jakaen. .
    Sehän vastaa hyvin koko kaavoitusviraston tyyliä, huijataan ihmisiä utopistisilla tavoitteilla ja kauniilla havainnekuvilla.

    12+
   • “Liikenne” ei ole persoona, joten sillä ei ole tahtoa eikä sitä siten voi “pakottaa”. Aivan kuten kun omena on syöty, se on syöty, eikä pakotettu vatsaan, yhtälailla liikenne on siirtynyt kun sitä ei ole enää entisessä paikassa.

    169+
   • Nimim. Ystävällinen ele kertoi erään lentokoulun siirtäneen 10 konetta malmilta poriin.
    Onko kellään tästä mitään tietoa, koska malmilaiset lentokoulut koneineen ovat edelleen malmilla…

    Nimim. KK puolestaan heittää asiantuntevan oloisena prosenttilukuja malmin liikenteen luonteesta. Mihinköhän faktaan nämä höpölukemat perustuvat. Eivät ainakaan finnavian tilastoihin.

    3+
   • Lähtee Patria 32,000 operaatiota/v, ja Raja 9,000 operaatiota/. Yhteensä 41,000 operaatiota eli Yli puolet lähteekin! Malmilkle jää max.45 lentokonetta,tuskin sitäkään. Lisäksi 10 BF- konetta Turkuun.

    69+
   • Nimim. Vähiin käy. Älä puhu höpöjä. Mikään noista luvuista ei pidä paikkaansa.

    1+
   • Olen nyt kolmesti fillaroinut malmin kentän ympäri viikolla puolenpäivän aikaan.Tunnin ajan seurannut. Joka kerran on kentällä ollut ainoastaan KAKSI Patrian konetta ainoastaan kiertolentoharjoittelussa.Kerran Rajan kopteri. Nämähän lähtevät ensi keväänä. Ihmettelen noita 200 operaatiota/vrk. tilastoja!!!Patrialla “kuulemma” 7 kpl kierroslennossa lask./nousua. eli 28 kpl. päivällä yhteensä.
    Eilen oli bussilastillinen eläkeläisiä,varmaan ihmettelivät “VILKKAUTTA”;) Saatiin taas muutama nimi MALMI LEX (KENTTÄ VEX) kusetukseen!

    35+
   • Tuohan todistaa sen, ettei liikennettä edes huomaa. Voidaanko lopettaa puheet siitä lentomelusta ja ympäristön häiriöistä…?

    1+
   • Mikäli epäilet Malmin lentotilastojen paikkansapitävyyttä, voit varmaankin kääntyä Finavian puoleen. Hehän tekevät tilastot lennoista, jotka tapahtuvat tornin aukiolon aikana. Tornin aukioloaiojen ulkopuolella tosin on myös merkittävä määrä operaatioita. Kenttähän on niinä aikoina jo vuosikausia toiminut sellaisena “korpikenttänä”, jona sen toimintaa on mahdollista jatkaa, vaikka Finavia sieltä poistuukin.

    1+
  • Kyllähän liikennelentäjät koulutetaan ihan muualla. Näitä pienpörrääjiä Malmilla. “Operaatiot” ovat sitä kierroslentämistä,kun kone käväisee kentän pinnassa. Sillä saadaan “vilkkautta” kentälle.Ihan huuhaata. Pyöräilin tänä kesänä eräänä perjantaina kentän ympäristössä ,tunnin aikana kolme nousua kauniina kesäiltana! Kentällä parikymmentä konetta.Finnavia luopui koska joka vuosi miljoonatappiot . Helsinkikö ne tappiot jatkossa maksaisi,ei varmasti! Sylinteri ja ulkoilumaastot kaavan mukaan jää. Täyttä valetta Falkullan korjaushankkeet. Ala-Malmin alue samaa savikkoa5-15m. ja ei mitään ongelmia rakennuksissa yli 25:een vuoteen. Yleis ilmailuhan on “kuihtunut” vuosi vuodelta! Nyt uusi operoija Go Aviation aloittaa liikelennot elokuun 15pvä. Hki/Vantaalta Kuopioon.Miksiköhän ei Malmilta;)

   628+
   • Jos faktoissa pysytään, Malmi on ammattilentäjiksi kouluttautuvien tärkein peruskoulutuspaikka Suomessa. Malmin kenttä on Suomen toiseksi vilkkain, vaikka läpilaskut jätettäisiin huomiotta. Kesäikana usein jopa vilkkaampi kuin Helsinki-Vantaa. Väitettyjen “miljoonatappioiden” suhteen ei Finavia valitettavasti ole esittänyt mitään konkreettisia lukuja. Kentän ylläpito on kuitenkin mahdollista huomattavasti edullisemminkin, kuin miten Finavia on sen hoitanut.

    Ellei Finavia pysty ylläpitämään ilmaiseksi käyttöönsä saamallaan maa-alueella olevaa Suomen toiseksi vilkkainta lentokenttää ilman tappioita, on siellä toden totta peiliin katsomisen paikka ydinliiketoiminnan hallitsemisen suhteen. Rahaa Finavialla tuntuu kuitenkin riittävän johdannaisiin ja Guggenheimiin…

    Fallkullan korjaushankkeet ovat aivan todellisia. Maa on vajonnut, seinät halkeilleet jne. Kyse ei ole mielipiteestä vaan kiistattomista faktoista.

    Yleisilmailu on todellakin 2014-2015 “kuihtunut” koko maan tasolla 3,46% mutta samaan aikaan on Malmin operaatioiden lukumäärä kasvanut 4,76%. Malmi on Suomen tärkein siviilihelikopterikenttä ja koko maan helikopteritoiminta on kasvanut yksityislentotoiminnassa 141% ja ansiolentotoiminnassa 20%. Jos Malmi ja Hernesaari suljetaan, jää maan pääkaupungin ainoaksi helikopterikentäksi Meilahden sairaalan katto. Ei mielestäni oikein vastaa nykyaikaiselta pääkaupungilta kohtuudella oletettavaa palvelutasoa.

    Go!Aviation alittaa Malmilta vain tilauslentoliikenteen mutta ei reittiliikennettä, koska Malmilta puuttuu tarkkuslähestymislaitteisto, jota Finavia ei sinne ole halunnut asentaa. Lain mukaan Finavian tehtävänä on “ylläpitää ja kehittää valtion lentoasemaverkostoa ja Suomen lennonvarmistusjärjestelmää siviili- ja sotilasilmailun tarpeita varten sekä tarjota lennonvarmistuspalveluja Suomen vastuulla olevassa ilmatilassa”. Tätä lakimääräistä velvoitettaan on Finavia Malmilla valitettavasti laiminlyönyt jo vuosikaudet. Ilmeisesti Helsingin kaupungin pyynnöstä.

    24+
  • Liike lennot alkaa elokuussa. Mutta alkaakin Hki/Vantaalta. Hki/Vantaa-Kuopio-Hki/Vantaa .Eihän Malmilla ole mitään palvelujakaan. Ei jatkolento yhteyttä ,huonolla säällä ei pysty edes laskeutumaan. Rajoitettu aukiolo. Kenttä mitään ulkoilumaastoja tarjoa;) Nehän ovat ja jäävätkin kentän ulkopuolelle. “Pörrääjätkö” ladutkin hoitavat? Lentotoimintahan on kuihtunut vuosi vuodelta Malmillakin. Muutamat vanhat koneet vielä pörräävät pari vuotta jos sitäkään!

   499+
   • Go Aviation operoi ainoastaan Hki/Vantaalta kunhan joskus saavat koneen. Malmin kenttä ei ole mitenkään VÄLTTÄMÄTÖN toteaa Toim. Johtaja! (Eivät Malmilta voisikaan,koska kenttä suljetaan2017)
    Finnavialla ei ole ENÄÄ lain mukaan “tekohengittää” raskaasti (miljoonia) tappiolla olevia pienkenttiä,kuten Malmia. Vilkkaus loppuu Patrian lähtöön.

    0
   • Malmi ei todellakaan ole kannattava, vain suurimpien Malmi-fanien unelmissa ehkä… Kenttää kiertävät koneet eivät todellakaan tuota veronmaksajille muuta kuin tappiota ja melusaastetta… Tonttikin nollavuokralla…

    813+
  • Räyskälän kenttä on Pohjoismaiden villkkain. Kauniilla paikalla järvimaisemassa. Hyvät palvelut eikä kaukana. Sinne vois siirtyä loputkin harrastajat.Sylinterihän jää Malmille,jos ei uppoa suohon.

   385+
   • Helsinki säästää sen kaksi miljoonaa ainakin,jos ei al tukemaan hupilentelyä. Nyt on valmis kaksi vuotta vielä vuokraamaan entiseen edulliseen hintaan OMISTAMAANSA kenttä aluetta.

    116+
   • Mistä tuo 2milj. säästösumma on keksitty?
    Ei Helsinki ole tukenut ilmailua millään summalla tähänkään mennessä.
    Eikä kai kukaan ole sitä jatkossakaan pyytämässä…

    10+
   • Finavia lopettaa toimintansa kannattamattomilla kentillä (Tappiot yht.20 miljoonaa/vuosi) joihin myös Malmikin kuuluu. Nyt Kaupunki olisi valmis vuokraamaan OMISTAMAANSA kenttä aluetta pariksi vuodeksi entiseen edulliseen hintaan(puoli ilmaiseksi). Ei kovin kannattavaa! Vilkkain pienkonekenttä suomessa ei suinkaan ole Malmi vaan pohjoismaidenkin vilkkain on Räyskälä. Nyt (yllättäin;) Malmilla lentotoiminta on lisääntynyt ja jos oikein arvaan niin tänä vuonna entisestään;) !

    666+
   • Ja taas pitää korjata harhaluuloja…

    Kaupunki on vuokrannut aluetta ihan ilmaiseksi. Puoli-ilmaiseksi on jo paljon, paljon enemmän.
    Tosin kaupunki ei ole vielä vuokrannut kenttäaluetta kenellekään. Tilojen suhteen on tarjottu jatkoa vuokrille ja ne on ihan markkinahintoja. Samaa on finaviakin ottanut.

    Luepas uudestaan se juttu räyskälästä ja mieti, onko räyskälä tosiaan vilkkaampi kuin esim. Kastrup, Arlanda tai seutula. Tai malmi…
    Mitäköhän oikeasti sanottiin…….?

    11+
   • On varsin kapeakatseista tarkastella kaupungin Malmin lentokentästä saamia hyötyjä vain alueesta saatavana vuokrahintana. Alueella on Suomen tärkein ilmailualan osaamiskeskittymä ja lukuisia yrityksiä, jotka hyödyttävät kaupungin talouselämää. Niiden toimintaedellytysten ja kokonaisen elinkeoinohaaran tuhoaminen on hyvin lyhytnäköistä eikä oikein sovi kaupungille, jonka tavoite on olla “Suomen yritysmyönteisin kaupunki vuonna 2016”. Mitataanko vaikkapa satamista, urheilukentistä tai Keskuspuistosta saatava hyöty niistä saatavilla vuokratuloilla?

    14+
   • Finavia tietoa: Oulun lentoasema on toiseksi vilkkain lentoasema Suomessa. Matkustajamäärät ovat kehittyneet vakaasti ja tänä vuonna odotamme miljoonan matkustajan rajan rikkoutuvan.

    Malmilta pulet operaatioista poituu viim. Maaliskuussa 2017

    31+
   • Korjataan vähän termejä..
    Malmin lentoasema on suomen toiseksi vilkkain lentoasema.
    Oulu on matkustajamäärissä suomen toiseksi suurin.

    Esimerkkinä; Pienvenesatama on vesikulkuneuvoliikenteen osalta vilkkaampi, kuin matkustajasatama. Tonnistot ovat tietysti ihan eri luokkaa…

    1+
  • Kenttä tarjoaa ulkoilumaastot?? Vetisyys loppuu ,kun salaojitetaan. 5-15 savea kuten esim. Ala Malmi ,Latokartano. Vielä syvempi savikerros on Arabianrannassa ja Kalasatamassa. Hyvin pysyy talot pystyssä,asunnot “viedään käsistä” ei lisännyt rakennuskustannuksia paljoakaan. Betonipaalut helppo painaa maaperään ja edullisesti. Lentäjien koulutusta liikennelentäjiksi suoritetaan porissa myös suihkukoneilla. Vilkkaus Malmilla on laskukierroslentämistä, ja huvipörräystä! Ja melusaastetta lähistön tuhansille asukkaille. Jopa pohjois Suomen kentillä on lähes miljoona matkustajaa/vuosi. Eli on vilkasta hyötykäyttöä ja myöskin kannattavaa,toisin kuin Malmin “hupikäyttö!

   623+
   • Sä oot sekasin. Mihin ihmeeseen noi jutut perustuu. Täällä on helppo laukoa “musta tuntuu” juttuja. Kato faktat MLY sivuilta…..

    2+
  • Kenttäaluehan on suljettu ulkoilijoilta. Ei kenttä mitään tarjoa! Edes parkkipaikkoja vierille.Harrastajille ja Finnavialle kylläkin!! Ulkoilupolku säilyy vaikka rakennetaankin. Operaatioiden joihin kuuluu laskukierroslentäminen. Entäs matkustajamäärät alle 50 kun pohjoisenkin kentillä satojatuhansia! Eipä Malmilla niitä liikelentoja ole juurikaan näkynyt . Jatkolento mahdollisuudetkin melko niukat. Palveluista puhumattakaan! Nyt olis Pyhtäälle suunnitteilla lentokenttä,melko nopeallakin aikataululla. Olkaa Malmilla “hereillä” .Alle tunnin moottoritietä Helsingistä!

   709+
  • Joko se kenttä on avattu ulkoilijoillekin. Vastahan joku vuosi sitten häädettiin lennokkiporukkakin. Nyt jostain syystä kaikki tervetulleita;) Sitä “kaunista “kokonaisutta ei vaan asukkaatkaan näe aidan ja risukon takaa! Fillaroin ohi ja eihän sieltä mitään nähnyt. Eipä tainnut olla mitään nähtävääkään! Jotain peltoa pilkotti risujen lomasta. Hiljaista oli.

   89+
  • Patria on Malmin suurin operaattori 16,000 kpl/ laskuja-nousuja. (läpilaskut lisäksi) Lähtee Malmilta 2017. Malmilla yht. operaatioita 36,000 eli puolet lähtee kun Rajan kopterit ja 10 BF-Lennon konetta myös.
   Finavia tietää kertoa: Oulun lentoasema on toiseksi vilkkain lentoasema Suomessa. Matkustajamäärät ovat kehittyneet vakaasti ja tänä vuonna odotamme miljoonan matkustajan rajan rikkoutuvan.
   Malmilla ei miljoonaa operaatiota ihan ole. Kun koneessa yleensä vain yksi paitsi koulukoneissa tietysti!

   68+
  • Vilkkaus loppuu ensi keväänä ,kun Suurin operoija Patria lähtee Tampereelle ja Raja Vantaalle.
   Lisäksi 10 koulukonetta meni jo Turkuun.
   Vähiin käy toiminta.
   Kenttä ei “tarjoa” mitään ulkoilumaastoa vaan rajaa sitä. Kun silta Malmilta Kivikkoon on valmis tulee loistavat liikuntamahdollisuudet Malmilaisille ja myös entisen kenttäalueen asukkaille.

   11+
   • Raja ja Patria on n. 10% liikenteestä. Lopettaako se vilkkauden?
    Ne 10 koulukonetta eivät ole vielä siirtyneet turkuun, eivätkä siirry jos toiminta malmilla jatkuu.

    Kuka puhuu “muunneltua totuutta”??

    2+
   • Millä luvilla siellä operoidaan, kun kentän ympäristölupa ei ole enää kohta voimassa?!? Helsingin kaupunki antaa luvan vai?!? Ei todellakaan. Raja sitä ehkä käyttää kunnes uudet tilat valmistuvat… Loppuu laskukierroslentämisharjoittelut niin veteraaniharrastajilta sekä niiksi haluavilta…

    2+
   • Miksi sitä ei saisi?
    Kaupungin kantaa varmaan asiassa kysytään, mutta…
    Miksi kaupunki vastustaisi?
    Eihän rakentamista ole suunniteltu aloitettavaksi vielä vuosiin.

    3+
 10. Puhuttaessa Malmin kentän tulevaisuudesta, usein nämä samat argumentit tulevat esiin kentän puolustajilta. Vuosia tai jopa vuosikymmeniä jatkunut vääntö on kuitenkin pikkuhiljaa kääntymässä selkeästi rakentamisen puolelle.

  Ne lentäjät, jotka tarvitaan ammattimaiseen lentotoimintaan, pystytään kouluttamaan erittäin hyvin Porissa tai Tampereella, johon valtion Patria-lentäjäkoulutusyksikkökin siirtyy. Jäljelle jäävä toiminta on lähinnä uusien harrastajien koulutusta ja “harrasteveteraanien” laskukierroslentämistä tai muuta pöristelyä kaupungin yllä.

  Tämä laskukierroslentäminen, jossa kone käväisee kiitoradalle ja jatkaa uudelle kierrokselle toisaalta nostaa Malmin kentän operaatiluvut hurjaksi, mutta ärsyttää lähiseudun asukkaita usean kilometrin säteellä kentästä. Lennot tapahtuvat tiheän asutuksen yllä erittäin matalalla, josta syystä äänenvaimentamattomien pienkoneiden lentometeli ei varmasti jää huomaamatta.

  Tilastot, joissa on Malmin kentän käyttäjät, on useita “vääristymiä”. Yksi henkilö voi kuulua useampaan ryhmään tai yhdistykseen. Moni rekisteröityneestä kentän “käyttäjästä” käy kentällä kerran vuodessa tai ei ole ollut siellä koskaan. Tämä johtuu siitä että esim. DC3:sen kyytiin päästäksesi sinun on kuuluttava yhdistykseen, vaikka lentopaikkana olisi esim. Rovaniemi. Aktiivikäyttäjistä puhuttaessa ollaankin sitten lähempänä muutamia satoja.

  Malmilla tulee parikymmentä bisneslentoa vuodessa, eli suurin osa kohdistuu Helsinki Airportille ((Helsinki-Vantaalle), joka sijaitsee vain 17 km:n Helsingin keskustasta, eli aika huikeaa tuon kasvun pitäisi Malmilla olla, että kenttä tuon takia säilytettäisiin.

  Malmia ja Brommaa on turha vertailla. Brommaan laskeutuu myös raskaan luokan kalustoa ja isoja reittikoneita, jollaisia ei pysty laskeutumaan Malmille ellei sitten paranneta kentän infraa kymmenillä miljoonilla. Brommalla on jatkuvaa reittiliikennettä, Malmille sellaista on suunnitteilla (yllättäen nyt!), tosin erittäin pienimuotoisena. Pakollinen kiitotien pidennys isommille koneille taitaisi rouhaista osan asuntoalueistakin. Eivätkä lähiseudun jo nyt ärsytetyt lentometelistä kärsivät tuhannet asukkaat välttämättä halua lisääntyvää suihkukone -ja turbiinikoneliikennettä..

  Betoniset ja asfalttiset kiitotiet eivät ole millään lailla arkkitehtoonisesti säilyttämisen arvoisia. Hieno päärakennus ja hangaarihan säilytetään uudessa kaavassakin.

  Jos tutustuu hieman tuohon yleiskaavaluonnokseen niin huomaa että tuota yleisessä käytössä olevaa virkistys -ja viher aluetta on enemmän kuin nyt, sillä kenttä on aidoin suljettu alue. Lisäksi Kivikon ulkoilu-ja harrastusalueet avautuvat myös Koillisen Helsingin asukkaille.

  Kaupunkia pitää rakentaa ihmisille, lentokoneiden paikka on muualla. Helsinkiin tarvitaan asuntoja ja Malmin kentän alue on siihen loistava paikka!

  1155+
  • Totta ja ei.
   Nuoret opiskelijat joutuvat usein muuttamaan vieraalle paikkakunnalle opiskelemaan. Patria ei tosin ole ainoa ammattiin kouluttava organisaatio malmilla. Tässä ollaan viemässä aika monta työpaikkaa ulkopuolisen toimesta.

   Vaikka malmin tilastoista siivottaisiin kaikki läpilaskut, puhutaan kuitenkin suomen toiseksi vilkkaimmasta lentoasemasta.

   Malmille tosiaan laskeutuu vain muutama bisneskone vuodessa. Syynä siihen taas on vuosikausia jatkunut, tarkoituksellinen, näivettäminen. Tulijoita kyllä olisi. On helppo puhua vähättelevästi harrastepaikasta, kun on itse estetty kehittyminen.
   Hoitakoon vantaan kenttä raskaan liikenteen ja helsingin kenttä raharikkaat liikematkaajat.

   Väittäisin aidatun viheralueen olevan yleishyödyllisempi, kuin ne puistosaarekkeet rikottuine pulloineen ja juoppoineen. Siellä ei mikään kottaraista isompi pesi ja lisäänny. Paitsi teinit…

   Helsingin lentoaseman tuhoaminen asuntokäyttöön ei ratkaise asuntopulaa. Korkeintaan lykkää sitä. Ainoa vaihtoehto on kasvattaa helsinkiä liittämällä sudeettialueet (espoo ja vantaa) pääkaupunkiin ja rakentaa maalaisille sinne asuntoja. Voivat sitten kehua kotipaikallaan asuvansa hesassa.

   17+
  • Malmin lentokentän lähistön asukkaat eivät pääsääntöisesti koe lentotoiminnan aiheuttavan melua, kauempana asuvat kylläkin… taannoisessa tutkimuksessa päinvastoin Malmin lentokentän alue oli yksi Helsingin hiljaisimmista (lentotoiminnan ulkopuolella). 25 000 asukasta tuottaa taatusti enemmän esim. liikennemelua kuin lentokoneet. Päärakennus ei ole lentokenttä, kaikessa rakennetun kulttuuriympäristön arvioinnissa arvotetaan kokonaisuus, kohde on aina osa ympäristöään. Ei ole kyse pelkästä arkkitehtuurista.

   20+
   • Malmin lentokentän “lähistön” asukkaat ovat aika epämääräinen käsite, eikä mitään tutkimustulosta ole kuinka suuri osa kokee lentometelin häiritsevänä. Esim. tuo laskukierroslentäminen tapahtuu usean kilometrin säteellä kentästä, jolloin se realisoituu meluna kymmenille tuhansille asukkaille. Ympäristölupa ja viranomaismääräykset ovat kieltäneet öisen lentämisen, joten tuo hehkutus hiljaisimmasta paikasta on hieman outo.

    Osa uusista asukkaista osaltaan vähentää pendelöintiä muualta. Toimiva ja parantuva joukkoliikenne vähentää autoilun tarvetta myös Koillisen -ja Itäisen-Helsingin nykyisiltä asukkailta.

    Modernit pienlentokoneet ja asfallttiset kiitotiet eivät mielestäni ole kulttuurihistoriallisesti arvokasta. Päärakennus ja hangaari sitä edustavat. Voihan sinne perustaa jonkinlaisen ilmailumuseon.

    1104+
   • Kulttuurihistoriallisesti arvokasta eivät ole asfalttiset kiitotiet, eikä yksittäinen rakennus. Arvokasta on vanha toimiva lentokenttäkokonaisuus perinteineen ja historioineen. Parasta lentokentän suojelua on pitää kenttä alkuperäisessä käytössään eli ilmailukäytössä.

    16+
   • Kyllä täällä Latokartanossa ainakin nyt kesällä on hillitön meteli, kun pienkoneet ilman äänenvaimennusta pörräävät. Melumittaukset olisi paikallaan,kun liikenteen meluakin Helsingissä mitataan.Tosin lentotoiminta ilmeisesti loppuu 2017 alusta. Kyselyähän kentän säilyttämisestä ei tehty lähialueella, koska tulos olisi ollut “väärä”!

    747+
 11. Kuka viitsisi vastata allekirjoittamattomaan väärään tietoon perustuvaan Malmin lentoaseman mollaamiskirjoitukseen.

  7+
 12. Ottakaa nyt järkikäteen kommetoijat , Helsinki tarvitsee uusia alueita tuleveuvasuutta varten kun asunnoista on nyt jo pulaa. uhrauksia on tehtävä että kaupunkiin kaikki jonossa olevat asukkaat mahtuisi. HElsingillä on pula rakennusaluista joihin saisi asukkaitaan. Kun pääkaupunki seudun kunnat eivät suostu yhteiseen kunta liitokseen on silloin helsinki pulassa , Tonttien ja rakennus maa vähentyessä. Enemmänki jos haluatte säilyttää malmin lentokentän niin osittakaa mieltä mieluumin että pääkaupunkiseudun yhdistymisen puolestaja tai helsinkiin liitetää vantaa , sipoo ja muita kuntia, jotta maa alueita tulisi lisää asumiseen. Kannataisin mieluummin liitoksia kuin viher alueelle rakentanmista , jota uusi yleiskaava tekee bulevardisointi aikeillaan. suosittelen ensin mieltään osottamaan helsinkiin liitoksista että helsinki saisi maata lisää asuntojen rakentamiseen , jos senkin jälkeen helsinki haluaa rakentaa malminlentokentälle asuin alutta , nii sitten vasta osoittakaa mieltä. malmillle mahtuu hyvin 30 000 asukasta ja joukkoliikenne piää hoitaa aluella toisen metrolinjalla keskustaan , muute tulee ruuhkia ja junien kanssa kapasitteeti ongelmia , eikä ihmiset halua mennä keskustaan hitaa ratikkalla joka menee alle 30km/h merollapääsee 80km/h nopeammin ja asema väli myöskin parempi kuin tiheä ratikka pysäkki väli.

  19+
  • Pääkaupunkiseutua pitäisi tosiaan tarkastella yhtenä kokonaisuutena. Näin asumista ja työssäkäyntiä voitaisiin ohjata järkevästi laajemmalle alueelle. Juuri sen takia onkin tärkeää, että esimerkiksi Malmin kenttää ei nyt lyhytnäköisesti uhrata asuinrakentamiselle.

   20+
  • Miljoonakaupungin rakentaminen mahtipäätöksillä siten, rakentaa asuntoja kunnes asukkaita mahtuu miljoona, vaikka infrastruktuurin kustannuksella, on täysin väärä järjestys.

   Helsingissä on päätetty ottaa kultaiseksi vasikaksi kasvuennusteiden kaikkein eniten yläkanttiin oleva skenaario ja kaupunkisuunnittelun tämänhetkinen muotivirtaus, ja päätetty että Helsinkiin muuttaa ziljoona asukasta niin ja niin monessa vuodessa. Sitten on lähdetty toteuttamaan tätä päätöstä, toisin sanoen ennuste on muuttunut itseään toteuttavaksi dogmiksi, jolle uhrataan kyselemättä viheralueet ja liikenneinfrastruktuuri.

   Miljoonakaupungit kasvavat luonnostaan sinne missä niille on edellytyksiä, eivät pakotettuina. Metropolien välinen kilpailu on kovaa, ja kilpailussa kansainvälisestä menestyksestä sujuva saavutettavuus on lähiöiden määrää ja asukaslukua paljon tärkeämpi valtti.

   Helsingin seudulla on yksi ainoa vapaalla aikataululla palveleva kansainvälinen lentoasema, Malmilla. Se on kansainvälisen liike-elämän nopeimmin kasvavan liikennemuodon ainoa kunnollinen palvelu 150 km säteellä.

   LVM:n työryhmä päätyi juuri lokakuun 2015 alussa johtopäätökseen, että Malmin korvaavalle kentälle ei ole osoitettavissa paikkaa mistään järkevältä etäisyydeltä pääkaupunkiseudusta.

   Helsinki-Vantaan liikelentoterminaali on liikenteen paisuessa muuttumassa toimimattomaksi konseptiksi. Se rakennettiin 1980-luvulla, kun lentoliikennettä oli alle puolet nykyisestä. Jo nykyisin Helsinki-Vantaa on Suomen ainoa slot-koordinoitu kenttä, jolla bisneslentojen ja muun aikatauluttoman liikenteen on anottava lupaa kiitoteiden käyttöön tuntikausia etukäteen. Aamun ja illan ruuhka-aikoina lupaa on turha edes kysellä.

   EU-tason asiantuntijaennusteiden mukaan Suomen lentoliikenne jopa tuplaantuu vuoteen 2030 mennessä. Voi vain arvailla, miten sujuvaa pääkaupungin saavutettavuus bisneslentojen ja muun aikatauluttoman lentoliikenteen näkökulmasta on siinä vaiheessa, jos ruuhkautuva Helsinki-Vantaa on seudun ainoa kenttä.

   Julkilausumassaan P6_TA(2009)0036 Euroopan parlamentti kannustaa jäsenmaita panostamaan bisneslentoja ja muuta aikataulutonta liikennettä palvelevien lentokenttien ylläpitoon ja vieläpä uusien tällaisten kenttien rakentamiseen. Tukholman Bromman pienellä city-kentällä panostetaan parhaillaan liikelentopalveluihin miljoonia.

   Tätä tietoa on ollut saatavilla jo yli 10 vuotta, ja sitä on aktiivisesti jaettu Helsingin kaupungin virkamiehille, lautakunnille ja valtuustoryhmille. Onko Helsingin kaupungilla kaikilla tasoilla täydellisesti laput silmillä ja sormet korvissa?

   17+
   • “Miljoonakaupungit kasvavat luonnostaan sinne missä niille on edellytyksiä, eivät pakotettuina. ”

    Kaupungit eivät kasva jos niiden kasvu kielletään. Malmille olisi rakennettu luonnostaan kysynnän vuoksi jo aikoja sitten, ellei kaupunki olisi tähän päivään saakka kieltänyt sitä. Kaavoitus ei voi pakottaa rakentamaan, se voi vain kieltää tai sallia rakentamisen. Kysyntää asunnoille on.

    67+
   • Miksiköhän uusi lentoyhtiö Go Aviation sitten aloittaa liikennöinnin Hki/Vantaa-Kuopio -Hki/Vantaa 15.8 .No sitähän käyttää muutkin Bisneslento operoijat! Löytyy Tax-Free On jatkolentoyhteydet 24/7 joka säällä. Toisin kuin Malmille ,johon esim.DC-9 ei pystynyt huonon sään vuoksi laskeutumaan vaan laskeutui Hki/Vantaalle. Ylläpito Malmille maksaisi Miljoonia/vuosi!

    537+
   • Go Aviation alkaa operoimaan Hki/ Vantaalta .Hyvin näyttää toimivan,kun sietä Kuopioon lentävät. Jatkolennot ja Taxfree ,sosiaaliset tilat lentäjille viimeisen päälle. Avoinna 24/7 (Malmi 8-20) Sallii lentotoiminnan joka säällä,toisin kuin Malmi.Tuskin ne Bisnespomot lakerikengissään Malmilla hangessa haluavat kahlata;)

    487+
   • Goa lentää vantaalta pakon sanelemana kun malmilta on näivetetty toimintaedellytykset. Maksaisi 10k€. Pystyisivät toimimaan jouheammin, kun esim. rullausmatkat ja ylimääräinen odottelu pienenisivät murto-osaan. Siksi.

    14+
   • YLE- Uutiset kertoo: Kahdeksanpaikkainen Pilatus PC-12 NG lentokone sai tänään kasteen Malmin lentokentällä. Kovin helpolla ei Malmista sen kotikenttää taida tulla. Sen lisäksi, että Finavia vetäytyy Malmilta vuoden loppuun mennessä ja Helsinki suunnittelee alueelle kerrostaloja, puuttuu Malmilta myös eräs oleellinen tekninen härveli – tarkkuuslähestymislaite. Näihin pulmiin ei kuitenkaan Go! Aviationin liiketoiminta toimitusjohtaja Jorma Karion mukaan kaadu.

    – Malmin kenttä ei ole välttämätön mitenkään, mutta tämä on lähempänä Helsingin keskustaa ja täältä olisi helpompi operoida. Jos tänne saadaan tarkkuuslähestymislaitteet, niin sen jälkeen voitaisiin toimia täällä.

    Go! Aviation välttäisi mielellään suuria lentokenttiä, mutta paremman puutteessa Helsinki-Vantaa saa kelvata.

    – Me koitamme välttää suuria lentokenttiä, jossa joutuu jonottamaan pitkään. Pääkaupunkiseudulla me operoimme Helsinki-Vantaalta, mutta me käytetään business-terminaalia. Siellä voimme toteuttaa lupauksemme, että 15 minuuttia ennen koneen lähtöä voi tulla kentälle ja ehtiä lennolle, kertoo Kario.

    278+
 13. helppo se on ihmisten sanoa , jos teillä koti , kaikilla ei ole sellaista! helsingissä on yli 25 000 asunnotonta ja se kasvaa kokoajan, kun ei ole tarpeeksi tontteja asuntorakentamiseen kaupungilla tulevaisuudessa nykyisellään kaupunki tarjoaa asuntoa 2000 vuodessa. HElsingllä on kokopaineita minne saa rakennettua sauntoja ja työpaikkoja kun tontti määrä vähenee ja se ei auta kun kuntaliittosta ei synny muiden pk seudun kuntien kielteisen päätöksen takia. Jos puolustetta malminlentokenttää niin ottaa samalla asumaan asunnoton ihminen, niin se ehkä voisikin säilyä. kaupunkilaiset on kieltä kivinokan rakentamisen , niin myös vartiosaaren rakentamisen vastustetaan. helsingillä on todella kova paine saada lisää asuntoja , työpaikkoja ja palveluita, kun joka sunnasta vastustetaan oli yksittäin kaupunkilainen tai naapurikuntien johtajat ja päättäjät. kyllä suomi pystyssä pysyy vaikka olisiki vähemmän kuntia nykyisestä tai että malmin lentokenttä siirtyisi muualle , missä on enemmän tilaa selaiselle ja tilaa kehittää sitä.

  246+
  • Malmin muuttaminen asuinalueeksi ei ratkaise asuntopulaa koska rakentaminen valituksineen tulee kestämään 30-40v. Toiseksi sinne ei tule mitään halpoja asuntoja kalliiden perustamiskustannusten takia. Kolmanneksi korvaavaa paikkaa ei edelleenkään ole.

   17+
   • Ei tule halpoja mutta Esim. Arabianranta ,Latokartano ,Ala Malmi ovat samanlaiselle “suolle rakennettu. Laadukkaita arvokkaita asuntoja jotka “viedään käsistä.” Perustamiskustannukset eivät ole kalliita,betopaaluja 5-15 metriä. Kaupunkihan voi gryndereille vuokrata alueen esim.25 vuotta. Kymmeniä miljoonia /vuosi. Rakentajathan hoitaa kaiken ,kun vuokrasopimus on kirjoitettu.

    581+
  • Ei näillä kaavahankkeilla asunnottomuutta pyritä ratkaisemaan. Jos se oikeasti haluttaisiin ratkaista, siihen löytyisi muut keinot, mutta ei kauounki asunnottomuuteen pyri puuttumaan.

   Monet eniten ajetuista kaavahankkeista ovat sellaisia, että eniten niistä hyötyy rakennusteollisuus, koska kaavoitetaan alueille, joille kuvitellaan hakeutuvan varakkaita asunnonostajia. On paljon valmiita kaavoja, joiden pohjalta voisi alkaa rakentaa vaikka heti, mutta sitä ei tapahdu.

   Pitäisi alkaa syyllistää rakennusliikkeitä “kirsikoiden poiminnasta”.

   13+
  • Laitetaas tässäkin faktat kuntoon. Vuonna 2015 koko Suomessa oli yhteensä 6785 asunnotonta yksinasuvaa ja 424 asunnotonta perhettä. Siis koko Suomessa. Tilapäisesti tuttavien ja sukulaisten luona asui 5503, laitoksissa 516, asuntoloissa ja majoitusliikkeissä 355, ulkona porrashuoneissa ja ensisuojissa yms. 411.

   Helsingissä luvut 3550 yksinasuvaa ja 280 perhettä. Yksinasuvien asunnottomien määrä pieneni viime vuonna edelliseen vuoteen verrattuna 120:llä, asunnottomien perheiden määrä sen sijaan ei pienentynyt yhtään.

   Nimimerkki “ymmärtääkää kaupunkia , ettekä vain itseänne”, mistä siis olet keksinyt tuon luvun 25 000 asunnotonta?

   Hyvä myös muistaa, että Helsingissä on tyhjää toimitilaa kolmenkymmennen (30) Pääpostitalon verran. Jos edes mitätön murto-osa siitä saataisiin muutettua asuinkäyttöön, niin asunnottomuus olisi ratkaistu ainakin kaikkien lapsiperheiden osalta. Ilman Malmin lentokentän tuhoamista sen enempää nyt kuin tulevaisuudessakaan. Suomen Luonnonsuojeluliitonkin mielestä Malmi on nyt parhaalla mahdollisella paikalla.

   http://www.ara.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Uutiset_ja_tiedotteet/Uutiset_ja_tiedotteet_2016/Asunnottomuus_vaheni_vuonna_2015(38032)

   http://www.sll.fi/mita-sina-voit-tehda/vaikuta-lahiymparistoosi/lentokenttahankkeet

   4+
   • Ei niitä tämänpäivän tilanteeseen rakennetakaan. Rakentaminenhan alkaa vasta 2019 ja jatkuu 20-30 vuotta. Helsigin asukaslukuhan kasvaa koko ajan. Kuten lentomelu Malmin kentältä!

    223+
 14. Toivottavasti tämä vatulointi lentokentän suhteen saadaan viimein päätökseen ja lentotoiminta lakkautetaan.
  Lentotoiminnan aiheuttama lentomelu on ainakin Viikin ja Latokartanon alueella aivan järkyttävää ja vaikuttaa asuinmukavuuteen keväästä syksyyn, aamuvarhaisesta iltamyöhään.

  Samoin lentotoiminta aiheuttaa tarpeettoman paljon vaaratilanteita, kun koneet lentävät tiheän asutuksen yllä kattoja hipoen.

  1210+
  • Melu senkun pahenee! Tänään iltapäivällä ilmeisesti sama kovaääninen kone ” pyöri ympyrää” kentän ympäristössä. Järkyttävä meteli!!

   588+
   • Hyötykäytössä Malmin kenttä on jo nyt. Suomen tärkein ilmailun peruskoulutuspaikka ja ainoa vapaan aikataulun kansainvälinen kenttä 150km säteellä.

    Jos lentotoiminta nyt pakotetaan loppumaan, olisi suurin osa alueesta tyhjän panttina ne vuosikymmenet, kun paalutuskoneet paukuttavat siellä alueen asukkaiden riemuna.

    Helsinkihän ei oikein itsekään tunnu tietävän, mitä alueella tekisi, koska kyselee asukkailta ideoita sen suhteen. Varsin looginen olisi toki ajatus käyttää lentokenttää lentokenttänä.

    63+
   • Ihanko liikennelentäjiä koulutetaan;) En ole yhtään suihkukoulutuskonetta nähnyt vielä! Taitaa vaan olla lisää pörrääjiä koulutuksessa! Oliskohan kuitenkin Suomen liikenneopisto Porissa joka on suurin kouluttaja Liikennelentäjiksi! Vapaata aikataulua ei tarvita ,kun liikelentokoneet ei pysty edes kesällä laskeutumaan. Kyllähän sinne Malmin suohon upposi yksi liikelentokone vuosia sitten ,loput siirtyivät Vantaalle. Nykyisen kiitoradan kiskotus alkaa 2019 ja rakennustoiminta myös. On nytkin muuten niin armoton pörinä Latokartanossa. Eikö enää ole melurajoitusta pienkoneilla ollenkaan?

    407+
   • Ainoa asia mikä ylläolevassa kirjoituksessa pitää paikkansa on kirjoittajan itsensä kokema melu. Ja sen häiritsevyyshän on subjektiivinen…

    Ottaisit vähän selvää ennenkuin alat mölistä höpöjä.

    9+
   • Kyllä sitä meteliä piisaa ihan tuhansille muillekin kun koneet kiertävät ympyrää kesäaikaan.. Taitaa puikoissa olla ihan hupilentelijöitä ja niiksi haluavia.. Muutama kymmenen valmistuva ammattilentäjä ei ole riittävä syy kentän jatkolle… Kaikki paukut Tampereelle, saa muuttaa perässä jos pörinä ja pöristely kiinnostaa!

    983+
   • Faktoja pöytään. Ammattilentäjäkoulutukseen kuuluu monta vaihetta. Porin lentäjäopiston opiskelijat tekevät opiskelun ensimmäisen osan PPL:n muilla yhteistyökentillä (esim. Malmilla). Ammattilentäjäkoulutukseen ei edes kuulu välttämättä suohkukoneella lentäminen. Riittää lentäminen monimoottorikoneella.

    1+
 15. Ihan Googlettamalla löytyy. Tietysti voihan olla virheelistä tietoa. Näytti olleen usemamman vuoden Liikelentokoneen romu Malmin kentän reunalla. Ja jostain luin, että tuhoutui kun laskeutui kentän nurmialueelle. Eikös Porissa enää koulutetakaan suihkukoneilla ammattilentäjiksi? Malmilta suoraan Bojo 737 puikkoihin!

  352+
 16. Jooh…
  Olihan sellainen romu siellä vuosia. Jos lentäjä tekee huonon laskun, ei kai siitä kenttää voi syyttää?

  Kyllä. Porissa on nykyään suihkareita koulukäytössä. (ei ole ollut montaa vuotta…)
  Se vähän auttaa tulevaisuudessa tulevaa lentäjää, muttei siitäkään airbussiin tai Bojon puikkoihin siirrytä.
  Periaatteessa saman lupakirjan saa malmillakin. Ero on vain siinä, miten paljon pitää opiskella lisää.

  8+
 17. Eipä täällä kovin moni ole oivaltanut museoviraston ja kansainvälisten kulttuuriorganisaatioiden lausumia saati Malmin kentän todellista potentiaalia metropolialueelle,

  81+
 18. Jos pysyttäis ihan Suomalaisissa organisaatioissa. Hoitakoon muut omat asiansa. Sinnemäki kertoi eilen järkeviä ja TOTUUDENMUKAISIA Kommetteja. Kysely kentän jatkosta “unohdettiin” tehdä melualueella! Puh. numerot saatiin MLY:jäseniltä varmaan.Todellin potentiaali :GoAviation operoi Hki/Vantaalta. Eihän Malmille pysty huonolla säällä laskeutumaankaan.Talvesta puhumattakaan. Eiköhän kaupunki tee OMISTAMALLEEN alueelle niinkuin parhaaksi näkee. Nyt näyttää että “hupipörrääjät” olisikin päättämässä ilmaiseksi käyttämästään alueesta! Monien valheellisten väittämien lisäksi!

  652+
  • – Kyselyä ei “unohdettu” tehdä melualueella.
   – Puhelinnumeroita ei saatu MLY:ltä.
   – Malmille pystyy laskeutumaan talvellakin.
   – “hupipörrääjät” ei kuvaa kentän todellista käyttöä.
   Siinä nipussa hyvä kattaus niistä valheellisista väittämistä ja mielikuvista, joilla kenttän sulkemista ajetaan. Paremmat argumentit tuntuvat loppuneen kesken. Aika vaikea käydä järkevää, konstruktiivista dialogia tuollaisia aivopierahduksia vastaan.

   81+
   • Meinaatko että Stara käy auraamassa ensi talvena? Ei näillä argumenteilla ajeta sulkemista,mutta esim Latokartanossa jossa meteli on armoton kesäisin ei ole kuultukaan kys. kyselystä. Uusimaa on laaja alue.

    570+
   • Mielestäsi vähän yli 400:n asukkaan mielipidekysely Uudellamaalla on luotettava. Kun vuoden 2014 lopussa Uudellamaalla asui yhteensä 1 603 388 henkeä! Nyt annetaan ymmärtää että vain 16% asukkaista Uudellamaalla haluaa asuntoja. Melkoinen huijaus ,kuten monet muutkin väittämät kentän puolustajilta! Malmille ei huonolla säälle pysty laskeutumaan kesälläkään. DC-9 laskeutui Hki/Vantaalle kun ei Malmille pystynyt. Onpa hiljaista Viikissä nyt ,kun lentoasema suljettiin jo 17,30 tänään. Kiitos!! Ja huomenna myös Jes!

    231+
   • Ammattimaisen tutkimusfirman alkuvuodesta 2016 Uudellamaalla tekemän kyselyn otos oli 1023 aikuista, millä virhemarginaaliksi tulee 95% varmuudella 3 %-yksikköä suuntaansa. Tulosten mukaan vähintään 56% uusimaalaisista haluaa Malmin kentän säilyvän ehdoitta, ja enintään 25% haluaa sinne asuntoja.

    Helsingissä kyselyotos oli 423 aikuista, millä saadaan virhemarginaaliksi 4.8 %-yksikköä suuntaansa: vähintään 49.2% helsinkiläisistä haluaa lentokentän säilyvän ehdoitta, ja enintään 26.8% haluaa sinne asuntoja.

    Kansalaismielipide on siis vähintään 2 vastaan 1 Malmin kentän säilyttämisen puolesta, ilman mitään ehtoja.

    Tämä on ammattimaisen, puolueettoman mielipidekartoittajan tutkimuksen mukaan 95% varmuudella uusimaalaisten ja helsinkiläisten kanta Malmin kentän tulevaisuuteen vuonna 2016.

    Sen väittäminen huijaukseksi näköjään edes lukuja kunnolla lukematta ja ymmärtämättä on paras osoitus siitä, että väittäjä ei pärjää asia-argumenteilla.

    Valtuustossa lukemat ovat juuri päinvastaiset: 2 vastaan 1 lentokentän hävittämisen puolesta. Helsinkiläisille ei missään vaiheessa ole annettu mahdollisuutta vaikuttaa asiaan vaaleissa, koska koko uusi väestötavoite ja yleiskaavaprosessi on junailtu läpi tämän yhden ja saman valtuuston aikana, mukaan lukien Kataisen hallituksen jallitus luopumaan kentästä ennen aikojaan. Mitä tämä kertoo demokratiasta Suomessa?

    4+
   • Ihmiset vastaavat yleensä jonkin “kivan” asian säilyttämiseen kyllä.. Yhdellä kysymyksellä ei paljon voi tilannetta avata.. Kuinka moni edes noista tietää että päärakennus jää ja millainen uusi kaava on..? Kuinka moni tietää kuinka pöristely häiritsee asukkaita..? Valtuustolla on varmasti enemmän faktaa tiedossa ja parempi kokonaiskuva eikä suurin osa ihmisistä kummankaan jää itkemään koneiden perään… Turha hehkutella tuolla mielipidekyselyllä, se ei todista yhtään mitään!

    311+
   • Onko se väärin, jos ihmiset haluavat säilyttää jotain “kivaa”?

    4+
   • “Kiva” oli lainausmerkeissä, joten ehkä ymmärsit väärin… Mielipidekyselyissä kun usein ei ole faktoja vaan kysellään “niitänäitä”… Harva jää kaipaamaan kenttää, ” kivoja” asioita löytyy ilman sitäkin…

    223+
   • Jos väittää ettei kentän sulkemiseen ole voinut vaikuttaa vaaleissa, on nukkunut viimeistään vuodesta 1992 alkaen, kun lokakuussa kunnallisvaaleilla valittu valtuusto hyväksyi joulukuussa silloisen yleiskaavan, jossa kentän alue varattiin asuinrakentamiseen.

    254+
   • KK kysyy, “kuinka moni edes noista tietää että päärakennus jää ja millainen uusi kaava on..?”.
    Kysymys on todellakin varsin oikeutettu koska juuri nyt, yhden ainoan valtuustokauden aikana alusta loppuun valmisteltavaa kaavaa koskien, ei yleensä vuosittain koteihin jaettavaa kaavoituskatsausta jaellakaan, vaan se on saatavilla vain netissä ja kirjastoissa.
    http://www.hel.fi/www/ksv/fi/julkaisut/kaavoituskatsaus

    Jos kaupungin tavoitteena todellakin on parantaa vuorovaikutusta asukkaiden kanssa, ihmetyttää aika lailla, miksi kaavoituskatsaus “sattumalta” juuri tänä vuonna päätettiin jättää jakelematta, vaikka kaavaa ollaan nyt suunnittelemassa peräti seuraavaksi 30 vuodeksi.

    On todella vaikea välttyä saamasta sitä mielikuvaa, että kaavoituskatsaus on jätetty jakelematta vielä suuremman vastalausemyrskyn pelossa, kuin ne yleiskaavasta jätetyt – ja kaupungin tylysti jyräämät – 1444 huomautusta jo olivat. Varsinkin vanhinta, vähiten tietokonerutinoitunutta ja huonoimmin liikkuvaa ikäluokkaa (joka oletettavasti eniten arvostaa Malmin kulttuuriperintöä ja historiaa) on näin saatu pidettyä pimennossa. He tulevat kuulemaan kaavan vaikutuksista todennäköisesti vasta lehdestä, kun hankkeita jo toteutetaan.

    KK jatkaa että “Valtuustolla on varmasti enemmän faktaa tiedossa ja parempi kokonaiskuva eikä suurin osa ihmisistä kummankaan jää itkemään koneiden perään…”
    Siitä, miten paljon faktaa Malmin alasajoa ajavilla valtuutetuilla on tiedossa, voi vakuuttua täältä:
    https://www.youtube.com/watch?v=OBC7BwMouNU
    On vaikea sanoa, ovatko nuo virheelliset väittämät lausuttu tiedon puutteen takia vai tietoisesti ja tarkoitushakuisesti. Molemmat vaihtoehdot antavat joka tapauksessa varsin järkyttävän kuvan päätöksenteon laadusta.
    Ja jos Malmi suljettaisiin sitä kyllä todellakin jäisi helsinkiläisten enemmistö suremaan. Todistetusti.

    KK edelleen: “Turha hehkutella tuolla mielipidekyselyllä, se ei todista yhtään mitään!”. Tässä KK hieman erehtyy, koska kysely todistaa 95% varmuudella asukkaiden mielipiteen asiasta, joka jo toistakymmentä vuotta on muuttumattomana ja selkeänä ollut kentän säilyttämisen kannalla. Tämä fakta on ollut myös valtuuston tiedossa.
    http://www.malmiairport.fi/kansalaismielipide/

    1+
   • Juuh, salaliittohan se on viritelty Malmin kentän lopettamiseksi… Kokeile keksiä jotain uutta JuKra. Toistelet samoja asioita koko ajan… Faktaa on että ilmailu siellä loppuu… Ehkä sinä ja täälläkin kirjoittelevat kaverisikin itkevät kentän perään, mutta suurin osa ei sitä jää kaipaamaan… Uudessa kaavassa on paljon hyvää ja sitä on syytäkin levittää. Tuohan se asukkaille mukavampaa Helsinkiä… Kannattaa alkaa miettimään niille rakkaille koneille uutta paikkaa sillä lento ei tule jatkumaan kovin pitkään!

    534+
 19. Tää on niin väsynyttä keskustelua. Yleiskaavassa päätetään oikeesti tärkeistä asioista.

  Eikö lentäjät voisi keskittyä korvaavan kentän kehittämiseen? Kuulemma voitollista toimintaa, köyhät kunnat janoaa yrittäjiä.

  577+
   • Eräs tunnettu “pörrääjä” ilmoitti vievänsä koneensa ulkomaille!Jos Malmi suljetaan, Olikohan Espanja vai Portugali. Poriin lähti jo koneita opetuskäyttöön.

    365+
   • Tällä kommentilla kerään varmaan huikean määrän ystäviä….
    Harrastajat voisivat oikeastaan ihan hyvin mennä pyhtäälle. 500m riittää varmaan hyvin niille.

    Kyse on nyt kuitenkin malmin lentoasemasta. Täällä muistetaan vähän väliä kommentoida kuinka malmille ei voi suunnitellakaan reittiliikennettä. Uusi firmakin lentää hki-vantaalta, matkustajia ei juurikaan ole jne, jne.
    Kommentit on ihan totta ja oikeassa ovat.
    Vähättely ja pilkka aiheesta menee oikeastaan kaupungin ja valtion nilkkoihin. Miten malmilla merkittävää liikennettä voisikaan olla, kun se on vuosikymmenten ajan estetty ja kehitys tukahdutettu.
    Nyt kenttää ollaan sulkemassa samoilla perusteilla. Voiko typerämpää ollakaan?
    Kaupungin kannattaisi nyt ensin antaa kentälle mahdollisuus. Katsoa, olisiko siitä helsinki business airportiksi. Tai city-airport, tai miksi sitä nyt haluaa kutsua. Jos ei, niin menköön sitten, mutta olisi ääliömäistä tehdä päätös nykytietämättömyydellä.

    3+
  • Ei Malmin lentäjiä kiinnosta muut paikat…. On mukavampi lennellä oman kotinsa lähellä ja tuhansien asukkaiden riesana… Malmin ystävät kävivät oikein luennoimassa vaihto-ehtopaikoissa ja kirjoittelivat paikallislehdistä, kuinka hirveää olisi jos kenttä tulisi pikkupaikkakunnalle. Eihän ne koneet haittaa Hesassa yhtään, eihän!??!

   916+
 20. Ettekö te melusta valittajat ole olleet tietoisia Malmin kentästä, kun olette muuttaneet sille alueelle, kenttä auki 8-20. 30+ vuotta työmaanääniä. Mahtaakohan tuo “hiljainen” paalutus onnistua, ettei kärsi jo olemassa olevat lähirakennukset. Kuten Tammistossa kävi. Edellä mainittujen paalutusalueiden asunnot ovat enimmäkseen osaomistusasuntoja tms. Malmille niitäkään tuskin tulee korkeiden rakennuskustannusten takia ja jos kauppa ei käy niin ainahan veronmaksajat Hki voivat lunastaa. Katsokaa ettei kaupunki hoida paalutusta, tulee turhan kalliiksi veronmaksajille kun tulee ongelmia. Rakentajahan hykertelisi käsiään kun olisi valmiit mestat Ettäkö on tarkoitus viedä suomalaiselta “peltilehmä”, kun ei p-paikkoja, no onhan se alue liikenteellisesti sumppu.

  1+
  • Lentomelua on myös usean kilometrin päässä (ei pelkästään kentän vieressä), johtuen matalalla suoritettavasta laskukierrosharjoittelusta. Joten pitäisikö n. 30000 asukkaan vain tyytyä siihen että lentokoneilla täytyy olla vain suurempi oikeus Malmin kentällä elelyyn. Kenttäkin on sitäpaitsi arkisin 22.00 auki.

   Paalutuksella pelottelu ei taida mennä suurimmalta osalta järkevistä ihmisistä läpi, mutta sopii toki kentän kannattajien agendaan. Asunnot menevät kaupaksi aivan varmasti, sitä edesauttaa myös potentiaalisesti loistava sijainti liikenteellisesti. Ihmisille asuntoja, lentokoneet muualle!

   821+
   • Lentonäytöksen luvat kunnossa ja järjestelyt etenevät – Malmin lähiseuduille lähes 50 000 melutiedotetta.
    Tiedote jaettiin edellisvuoden jakelun lisäksi vielä yhdelle uudelle postinumeroalueelle ja kaikkiaan jakelun piirissä oli 49 470 taloutta. Tiedotteessa oli myös lähialueiden asukkaille suunnattu tarjous lentonäytökseen saapumiseksi.
    Eli “hieman ” enemmän, kuin täällä mainittu 495 taloutta!!! Eli lentomelualueella noin 150,000-200,000 henkilöä.

    17+
 21. En ymmärrä tätä 2 miljoona per vuosi ja sen maksaa veronmaksajat, joten voisitko selventää

  Finavia OYJ on valtion omistama osakeyhtiö, joka ei ole käyttänyt verorahoja pitkään aikaa. Ja kun tehtävänä on ylläpitää valtion infrastruktuuria, niin se ei ole yleensä sitä kannattavinta hommaa

  Tilikaudella 2015 Finavia jopa maksoi osinkoa osakkeenomistajalleen (lue: Suomen valtio) 7 miljoonaa euroa

  2+
 22. Finnavian ylläpitämät lentokentät tuottivat tappiota 20miljoonaa/vuosi. Siksi lopettaa ylläpidon tappiota tuottavilla kentillä,kuten Malmilla. Eli Malmin osuus vähintään tuo 2 miljoonaa,varovasti arvioiden.

  423+
  • Ei pidä paikkaansa Finavia tuotti voittoa n. 50 milj eur. Yksittäisten lentoasemien kustannuksia ei avata.

   2+
   • Tuotti matkustajaliikenne voittoa, mutta pienkentät tappiota! Yht. n. 20 miljoonaa.

    349+
   • Eli logiikallasi kaikki kentät, paitsi Helsinki-Vantaa pitäisi lopettaa? Sen kentän tuloilla nimittäin kustannettiin muiden kenttien tappiot.

    Helsinki Vantaan liikevaihto 195,2 miljoonaa euroa
    Lentoasemaverkoston liikevaihto 43,9 miljoonaa euroa

    Finavialla on hoidettavanaan 23 lentoasemaa poislukien Helsinki-Vantaa. Eli keskimääräinen liikevaihto on se noin 2 miljoonaa

    Trendi maailmalla alkaa jo muuttua, pikkukoneiden siirtyessä pienemmille kentille lähempänä kaupunkia. Kun isot koneet pitävät vaihtomatkustajat tyytyväisenä isommalla kentällä.

    Ja ihmettelen syvästi, että vuoden 1936 lentokenttää ei säilytetä missään muodossa kaavassa.
    Samointein voitaisiin Helsingin muutkin “arvokkaat” rakennukset lanata ja vetästä kerrostalot päälle.

    Mutta tässä on systemaattinen ilmailun mustamaalaaminen. Juniahan tämä ei koske, kun Metsälään rakennetaan kerrostaloja aivan varikon viereen. Eikä pyydetä varikkoa siirtymään.

    Jos Malmin lentoasema on pakko lopettaa, niin puistoksi se sopii täydellisesti, kuten Tempelhof Berliinissä. Eikä vain lanata koko kenttää maantasalle ja vuosien päästä mietitään, että mitäköhän tuli nyt tehtyä.

    7+
  • Siksihän Finavia jo nyt sieltä lähtee,kun kenttä on rajusti tappiollinen ja laki ei enää velvoita sellaisia kenttiä väkisin”hengissä” pitämään. Korvaa vielä kaupungille 2 miljoonaa euroa maa-aineksen puhdistamisesta,jonka pörrääjät ovat saastuttaneet!

   191+
 23. Malmin kentän merkitys väheni huomattavasti vuoden -52 jälkeen (kun tärkeimmät toiminnot siirrettiin Helsinki-Vantaalle). Kaupunki on sen jälkeen tiivistynyt kentän kentän ympärillä ja tämä on osoittanut auttamattomasti sen täysin väärän sijainnin. Toiminnot jotka sinne ovat pääasiallisesti ovat jääneet (kuten laskukierroslentäminen ja harrastelentäminen) eivät tiheän asutuksen päälle kuulu. Kentän ilmailun kannattajien mainostamilla city-kentillä muualla maailmalla laskukierroslentäminen on useimmiten kielletty tai se on suunnattu pos asutuksen päältä. Nousut ja laskutkin suuntautuvat usein asumattomille alueille kuten vesistöihin, pelloille tai vuoristoihin.

  Kentän ylläpito on tappiollista (toteutti sen ketä vaan), eivätkä sen jäljelle jäävät käyttäjät (valtio siirtää loputkin toimintonsa Tampereelle ja Helsinki Airportille) varmasti suostuisi hurjiin maksukorotuksiin, vaan keskittyvät kentän muiden arvojen liiotteluun ja sen potentiaalin utopistiseen ylistämiseen.

  Uusi kaava on tehty Malmin kentän osalta ajatellen sekä uusia asukkaita että nykyisiä. Valitettavasti ilmailijat joutuvat etsimään uuden kotipesän koneilleen. Se voi olla esim. Tampereella tai jopa aivan uudella kentällä. Kentän ilmailun lopettaminen ei ole salaliitto tai asioihin perehtymättömyyttä vaan järkevä teko! Ihmiset tarvivat asuntoja Helsinkiin ja Malmin kentän alue on siihen loistava paikka!

  645+
  • Uusi yleiskaava ei tarjoa kuin p*skaa kentän lähiympäristössä asuville. Itse olen asunut kohta 50 vuotta aivan kentän vieressä tai välittömässä läheisyydessä ja en ole vielä tähän päivään mennessä kokenut kenttää häiritseväksi, paljon enemmän lentomelua tulee Helsinki-Vantaan kentälle liikennöivistä koneista. Toinen asia johon en ole vielä kotikulmillani törmännyt on kentänvastustaja, ihmiset jotka ovat asuneet sen ympäristössä tajuavat kuinka upeasta kokonaisuudesta on kysymys. Uusi yleiskaava tuhoaa historiallisesti arvokkaan kenttä miljöön, kiistatta arvokkaan lintualueen (Viikin jälkeen Helsingin toiseksi arvokkaimman lajistoltaan), Koillis-Helsingin tärkeimmän liikunta-alueen. Ainutlaatuisia ja korvaattomia joita ei voi millään korvata. Ja täysin turhaan ilman yhtään oikeasti perusteltua syytä, ja vielä selkeän enemmistön tahdon vastaisesti. Kun tulevaisuus näyttää olevan ruuhkia, vuosikausia kestävää paalutuksen pauketta, lisääntyvää lentomelua ja vielä täysin turhaan niin ei voi kuin ihmetellä mitä näitä suunnitelmia kyhäävien päässä oikein liikkuu vai liikkuuko siellä mitään? Helsingin ns. asuntopulaan kentän rakentamisella ei ole mitään vaikutusta.

   13+
   • Tulipas taas tekstiä.. Jos et koe kenttää häiritseväksi, ihan kiva sinulle… Useimmiten kenttäfanit pyörivät omissa kuvioissa, eivätkä edes halua kuulla muita mielipiteitä… Kysellä saa toki mielipiteitä ja useimmiten kun kaikki asiat eIvät ole tiedossa niin ollaan minkä vaan säilyttämisen puolella…

    Eiköhän noita lintuja ole lähimetsissä huomattavasti enemmän, muutama muuttava lehtokurppa ei kentästä lintukeidasta tee… Yxi kälyine rata kentän ympäri ei siitä liikuntakeidasta tee. Kannattaa kurkata Kivikon puolelle, johon pääseekin uuden sillan kautta helposti… Arvokkaat rakennukset jää…

    Lentokentän lopetus vähentää lentomelua, Seutulan koneille lopetuksesta ei ole merkitystä.. Ruuhkat vähenee, kun pendelöinti vähenee.. Asuntopulaan auttaa rakentaminen, luulisi jo yksinkertaisenkin sen jo tajuavan!!!

    563+
   • Lintu ja liikunta aluehan tulee jäämään ennalleen . Lajistohan on tutkittu moneen kertaan ammattilaisten toimesta. Lokkeja on kiitoradan reunoilla,mutta varmaan lähtevät kun rakentaminen alkaa. Vai tulee melua Hki/Vantaalle llikennöivistä koneita. Lentävät Malmin yli n. 2kk. välein!! “Pörrääjät pyörii aina kun sää sallii ja äänenvaimennuksesta ei tietokaan,paitsi uusimmissa lennonopetukseen kuulissa koneissa. Upea on kokonaisuus,mulle riitti kerta kentän ULKOPUOLELLA oleva kuntopolku. Eipä ollut paljon nähtävää! 3 konetta pe.kesäiltana /tunnissa,se riitti! Kyllä Latokartanossa joutuu ovet ja ikkunat pitää melun takia kiinni,kunnes lopettavat pörräämisen illalla.

    510+
   • Olipa taas “muunneltua totuutta”! Hki/vantaalta lennetään muutaman kerran vuodessa,vain sumuisena päivänä Malmin yli. Asutkohan Malmilla ollenkaan 😉 Kone ilmeisesti Malmilla on! Liikunta alueeseen ei kajota,vaan jää ennalleen,kuten”arvokas” lintualuekin. Mistähän tämä “selkeä enemmistö” on valittu ja samat vielä toiseen kertaan…vähän haiskahtaa!! No sillähän ei ole mitään merkitystä “lopputuloksen” kannalta.

    326+
   • Outoa, jos Malmin yli lentää Helsinki-Vantaan koneita vain parina päivänä vuodessa. Tästä parin kilometrin päästä niitä lentää paljon useammin. Malmin kentän koneet kuuluvat lähinnä lentonäytösten aikaan, mutta isojen koneiden jyrinää kuuluu usein. Malmin kentän käyttäjistä helikopterit aiheuttavat tähän suuntaan eniten häiriötä.

    0
 24. Olisikohan Helsingin kaupungin syytä vähän tarkistaa tämän järjestelmän toiminnallisuuksia?

  On nimittäin aika erikoinen tilastollinen “sattuma”, että nyt yht’äkkiä, viimeisten viikkojen aikana, varsinkin nimimerkin KK kirjoittamat, kenttää vastustavat kommentit tuntuvat tällä sivulla säännönmukaisesti saavan parissa tunnissa kymmeniä (tai satoja) peukutuksia. Ja muutamien muidenkin (“Asuntoja tarpeeseen”, “oma lehmä ojassa”, “ystävällinen ele”…).

  Varsin kummallista, etteivät kenenkään muun yksittäisen henkilön tai mitään muuta asiaa koskevat kommentit millään muulla sivulla tunnu olevan yhtä suosittuja ja että millään muilla sivuilla, joilla Malmia on käsitelty, ei moista ilmiötä ole esiintynyt.

  Joku tai jotkut tuntuvat huomanneen, että valitsemalla anonyymin selauksen, voi omia kommenttejaan käydä peukuttamassa mielin määrin. Olisikohan tuo toiminnallisuus syytä korjata, jos väärinkäyttö on näin ilmeistä?

  Usko esitettyjen argumenttien kannatukseen näyttää olevan aika heikko, jos joku katsoo tarpeelliseksi peukuttaa (omia?) kommentteja jopa yli 700 kertaa(!).

  No, nytpä noista yli sadan nostetuista peukutusluvuista ainakin näkee, minkälaisilla argumenteilla ei niiden esittäjä usko olevan aitoa kannatusta.

  7+
  • Ihan kiva kun joku tykkää ja jaksaa peukuttaa.. Oli sitten yksi tai useampi… Ite en ole omiani peukutellut, mutta on hienoa että JuKra huolissasi niistä. Syytellä tietysti saa, mutta ilman todellisuuspohjaa tuntuu olevan, kuten kymmenet postauksesi tänne ja muuallekin.. Ehkä ihmiset alkavat nähdä totuuden “Ilmailu Malmilla on ihanaa”-sumutuksen läpi… Terveisin KK (en peukuta tätä, mutta toivottavasti joku peukuttaa sinua..)

   451+
   • Malmin kenttä ei sulkeudu koskaan.
    Pidän huolen siitä

    8+
   • Peukutan sinulle KK vain esimerkin vuoksi 100 peukutusta, ja käytän siihen aikk muutaman sekunnin.
    Väitätkö yhä ettei nuo sadat kentän tuhoamista kannattavien kommenttien peukutukset OLE HUIJAUSTA???

    3+
   • No nii, tuli 102 peukutusta KK:lle.
    Tekee mieli peukuttaa lisää.
    Laitan 146 peukkua.

    3+
   • Hupsista, tuli yksi ylimääräinen , sorry . .
    147 peukkua . .

    21+
   • Ja edelliseen kommenttiin pistin 18 peukkua noin vain malliksi . .

    6+
   • Joo.. Jos yrität sarkasmilla pelastaa Malmin kentän, niin onnea vaan.. Mulle on ihan sama mistä nämä peukutukset tulee, mutta totuus on se että harva jää kaipaamaan Malmin pörisijöitä…

    415+
   • Olen vilpittömästi pahoillani niiden täysin asiallisten kommenttien tehneiden puolesta, kun todelliset peukut katoavat tuollaiseen huijaukseen.
    Peukkujen lukumäärällä on merkitystä sekä kommentoijalle että kommentin lukijalle.
    Paljon peukkuja muokkaa myös mielipiteitä, “toi on kiva . . joo . . tehdään tollainen”
    Vähän peukkuja tai ei ollenkaan, “Huono idea . . .en kannata . . .ei jatkoon”
    Tähän sivulle pitäisi saada myös “alas” -peukku, kuten monilla muilla kommenttisivuilla on.

    Ja nyt saa riittää nämä peukkujutut.
    Kaupunki on tähän saakka tehokkaasti kiertänyt, väistänyt, hyljännyt, pyyhkinyt p . . .tä kaikilla rakentavilla ehdotuksilla kentän kehittämiseksi.
    Kaikista vuosien kuluessa julkaistuista jutuista on päälimmäiseksi vaikutelmaksi jäänyt vain uskomaton vimma saada lentotoiminta lopetettua Malmin kentältä.
    Ainoat jotka ovat olleet tyytyväisiä lienevät rakennusyhtiöt. Mitä kalliimpi hanke, sitä suuremmat voitot. Häviäjät ovat kaupunkilaiset kun ja jos homma toteutuu ja huomataan sen menevän sudeksi.
    Saaliiksi jää tuhottu lentokenttä ja jättimäiset kustannukset sinne jo rakennettujen asuntojen omistajille.
    Uusi Alakiventie, puretaan . . .

    9+
   • Malmin kenttä ei ole eikä tule rahasampoa eikä siitä saa tekemälläkään mitään city/bisneskenttää… Lähiasukkaat eivät sitä hyväksy eikä ympäristöviranomaiset… Turha uneksia lisäpörrääjistä… Kenttä on normi Helsinki-rakennusmaata eli maksaa ihan normit.. Ps. Saa peukuttaa

    349+
  • Eikä edes tarvitse “anonyymiä”.
   Kommentteihin voi peukuttaa ihan kuinka paljon itse kukin haluaa . .

   11+
 25. Göran ,kentän alueitahan myydään kymmillä-sadoilla miljoonilla rakenusyhtiöille. He myyvät asunno ostajille (hyvällä voitolla) ja maksavat tietenkin verot. Tai kaupunki vuokraa esim. 25.vuodeksi ja yhden rakennuksen maavuokra tuolle aikajaksolle väh.satojatuhansia.

  269+
  • Jo pieni 5 kerrostalon vuokratontti “hitas-alella” maksaa yli 100 000 euroa vuodessa tonttivuokraa. Vanhoilla alueilla tonttivuokrat on alihintaisia, koska vasemmiston voimavuosina maanvuokrasopimuksissa ei lain mukaan saanut olla indeksitarkistusehtoja, ja tonttivuokrat lähes hävisivät suurten ikäluokkien hyödyksi laukanneen inflaation myötä. Vanhojen vuokrasopimusten päättyessä niitä on sopeutettu käyvälle nykytasolle, usein n. 10 vuotta kestävällä vaiheittaisella nostolla.

   266+
 26. Kuten nimestäkin kuulee, historiallisesti kaupungilla on tarkoitettu aluetta, joka on ensisijaisesti kauppapaikka, ei asuinpaikka. Kaupunki on kehittynyt paikkaan, johon on ympäröivältä maaseudulta mahdollisimman hyvät liikenneyhteydet, myöhemminkin suurkaupunkien kehitykseen on vaikuttanut ratkaisevasti sijainnit moottoriteiden ja rautateiden solmukohdissa, yleensä myös lähellä satamia ja lentokenttiä. Monissa pienissä ja keskisuurissa kaupungeissa, joissa ydinkeskustasta on tullut liian asuntopainotteinen, on käynyt niin, että todellinen kaupallinen keskusta onkin siirtynyt kaupunkia ohittavan moottoritien varteen etäämmälle kaupan suuryksiköihin. Yksityisautolla kulkevat kun ostavat kerralla keskimäärin enemmän kuin joukkoliikenteellä kulkevat.

  Helsingin yleiskaava on pitkälti suunniteltu tuhoamaan toimivan markkinatalouden tarvitsemaa liikenneinfrastruktuuria niin paljon kuin mahdollista. Malmin lentokenttä on siinä ensimmäinen hyökkäyskohde, Laajasalontien ja moottoriteiden ollessa seuraavana vuorossa, sen jälkeen tuhottavaksi varmaan aiotaan keskustan satamat. Välillä tuntuu, että yleiskaavaan on ladattu sosialistisia unelmia tulevaisuuden yhteiskunnasta, joka perustuisi nykyistä vähemmän markkinatalouteen, kulutukseen, teollisuuteen, energiantarpeeseen ja yksityisomistukseen. Tämäntyyppisiä asioita on viime aikoina visioitu muuallakin kuin yleiskaavassa, esimerkiksi ekososialistisessa kirjallisuudessa, jossa markkinatalouden ja globalisaation purkamista pidetään välttämättömänä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

  5+
 27. Miten sattuikaan…ystäväni selvitti ip-osoitteet joista vastustajien peukutukset tuli. Niitä oli kolme (3) joista n. 80% tuli…..hyvä yritys… ei Malmia lakkauteta kusetuksella….niin ja en ole lentäjä ja asunut alueella 55v. Tänäänkin 5 konetta lentänyt Helsinki-Vantaalta tästä yli….joku höpötti 1-2 konetta kahdessa kuukaudessa Toivoisin että asiallisia ja faktoihin perustuvia kommentteja laitetaan….

  20+
  • Finavian sivuilta luin ,että kiitotietä itään,käytetään vain sankassa sumussa. Lensivätpä hiljaa..tai ei vaan kuulunut “pörrääjien” metelin vuoksi! Vai selvitti IP.t justiisa juu;) Luuletko tosiaan ,että nämä kommentit vaikuttavat “hölpäsen pöläystä”!

   167+
  • Kokeilin taas huijauspeukutusta. Peukutin sinulle toistakymmentä peukkua 1:ssä sekunnissa, toimii edelleen.

   Voi näitä onnettomia, uskovat valheisiin.
   Vai onko keisari sanonut että ken ei näe hänen vaatteitaan, on typerys ja kykenemätön virkaansa.

   Sellaistahan ei kukaan halua koskevan itseään, joten hurrataan kaupungin ja Malmin lentokentän tuhoamista haluavien valheille.
   Ja varmuuden vuoksi kirjoitellaan noita samoja valheita näille sivuille ja käytetään huijauskikkaa peukuttaakseen noita valhekommentteja . . . . O Tempora, O Mores . . . .

   0
 28. Hyökkäyskohde??? Pörrääjäthän tässä “hyökkäävät” kaupunkia vastaan, vai omistavatko pöritelijät kentän? Siltä nyt vaikuttaa;). Kaupunkihan on ilmoittanut jo aikaa sitten, että kun Finavia poistuu kentältä ,alue otetaan rakennuskäyttöön! Nyt jotkut pöristelijät yrittävätkin “päättää” kaupungin suunnitelmia vastaan! Sama kuin tekisi määräaikaisen vuokrasopimuksen ja sen päättyessä ilmoittaisi: En lähde minnekään Helsingistä on monta lasta ja sukulaiset täällä .En ilmaiseksi mistään enää asuntoa saisi.

  372+
  • Valtiolla oli määräaikainen vuokrasopimus voimassa vuoteen 2034 asti. Oikea vertauskuva on siis se, että sinulla ”Vai että oikein hyökkäys” olisi asunto vuokrattuna pitkäksi aikaa eteenpäin määräaikaisella sopimuksella. Yllättäen vuokranantaja tulee kuitenkin vaatimaan sinulta asuntoa takaisin kesken sopimuskauden luvaten, että sinulle järjestetään uusi, parempi asunto muualta. Lisäksi vuokranantaja lupasi korvata muuton kulut (valtiolle).

   Kun muuttohetki sitten lähestyy, selviääkin, että mitään uutta asuntoa ei ole eikä mistään korvauksista ole tietoakaan. Näin on nyt käymässä Malmilla 31.12.2016.

   Oikeus ja kohtuus on, että lentotoimintaa Malmilla voidaan jatkaa siihen asti, että lupaukset on täytetty.

   6+
   • Siis sopimushan oli: Asutotuotanto alkaa,kun valtio siirtyy pois Malmilta. Mutta viimeistään 2036!

    27+
   • Nimimerkille “Faktaa”, kyllä vuosiluku on 2034, eikä 2036.

    “Helsingin kaupunki on 10.5.1935 allekirjoitetulla sopimuksella luovuttanut korvauksetta Suomen valtion käyttöön Malmin lentokenttäalueen käytettäväksi ilmaliikenteeseen, ensisijassa posti- ja siviili-ilmaliikenteeseen, niin pitkäksi aikaa kuin valtio katsoo sen tarpeelliseksi ja sitä käytetään sanottuun tarkoitukseen, ei kuitenkaan pidemmäksi aikaa kuin 99 vuodeksi eli 10.5.2034 saakka.”

    Tämän jälkeen on tullut voimaan seuraava valtion, pääkaupunkiseudun ja kehyskuntien välinen yhteistoiminta-asiakirja 27.4.2000:

    “Valtio on valmis luopumaan Malmin lentokenttäalueen vuoteen 2034 ulottuvasta maanvuokra- oikeudestaan 1.1.2006 alkaen. Edellytyksenä on, että Helsingin kaupunki kaavoittaa vapautuvat alueet pääosin asuntokäyttöön ja että valtio ja Helsingin kaupunki sopivat korvauksesta, jonka Helsingin kaupunki suorittaa vuokraoikeudesta luopumisesta, sekä laaditaan toteuttamiskelpoinen suunnitelma Malmin kentää korvaavista järjestelyistä mukaan lukien rajavartiolaitoksen helikopteritukikohta. Liikenneministeriö asettaa suunnitelman laatimista varten työryhmän, jonka tulee tehdä ehdotuksensa 31.12.2000 mennessä.”

    Tätä yhteistoiminta-asiakirjaa ei ole tiettävästi kumottu, vaan se on edelleen voimassa. Jos jollain on parempaa tietoa, niin saa kertoa. Valtion ja Helsingin seudun kuntien välinen sopimus suurten infrahankkeiden tukemiseksi ja asumisen edistämiseksi 25.8.2014 ei tiettävästi riitä tuon kumoamiseen, vaikka Kataisen kehysriihen 25.3.2014 siinä todetaankin:

    “Valtio lopettaa toimintonsa Malmin lentokentällä tavoitteena vuoden 2016 mutta viimeistään vuoden 2020 loppuun mennessä, jonka jälkeen alue palautuu Helsingin kaupungin käyttöön”

    Huom! Helsingin kaupungin käyttöön. Mikä tuo käyttötarkoitus on, sen määrää kaavoituprosessi, joka on edelleen kesken. Lisäksi Helsingin kaupungilla vaikuttaa olevan pallo varsin hukassa, mitä alueelle kannattaisi tehdä seuraavan 20+ vuoden ajan: http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/malmin-kentta/rakentaminen/karttoja-ja-aikatauluja

    Toistaiseksi siis yksiselitteisesti paras ratkaisu on, että lentotoiminta Malmilla voi jatkua keskeytyksettä.

    4+
   • Korvaa Finavialle Malmilla olevat rakennukset 12 milj. Vähennettynä maanpuhdiskulut . Maa-aines paikoin saastunutta “pörrääjien” aiheuttamana.

    282+
   • Kaupunki korvaa valtiolle 12mil. Eli tilat rajan koptereille vantaalle ,miinus maanpuhdistuskulut 2 milj. Kun jotkut ovat saastuttaneet kaupungin maan. Finaviahan lähtee, kun luopuu muistakin tappiota tuottavista pienkentistä. Ei enää pidä väkisin “hengissä”!

    329+
   • Nimimerkille “Oikeus ja kohtuus”. Mihin 12 miljoonan euron “korvaukseen” viittaat?

    Helsingin kaupunki on ostanut Finavialta ja Senaatti-kiinteistöiltä hieman alle 12 miljoonalla eurolla kiinteistöt, josta Finavialle 9,81 miljoonaa ja Senaatti-kiiinteistöille 2,0 miljoonaa. Tämä on normaali kiinteistökauppa, ei sovittu korvaus vuokrasopimuksen ennenaikaisesta päättämisestä.

    http://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2014-012754/kvsto-2014-19/

    Helsinki-Malmin tappiollisuudesta: Suomen lentoasemaverkko on kokonaisuus, ja Finavia Oyj:llä velvollisuus hoitaa kaikkia kenttiä. Suomen vilkkain kenttä, Helsinki-Vantaa tuottaa niin hyvin, että Finavia Oyj on voittoa tuottava valtionyhtiö, 55,7 miljoonaa euroa vuonna 2015.

    Helsinki-Malmi on Suomen toiseksi vilkkain kansainvälinen lentokenttä ja jo hyvin pienellä lisäpanostuksella myös Helsinki-Malmi olisi voittoa tuottava. Kentän kehittämistä on vaan rasittanut jo yli 15 vuoden ajan Helsingin kaupungin asettama rakennuskielto sekä jo 50 vuotta jatkunut vääntö siitä, saako kentän toiminta jatkua.

    Kuten jo asuntoministeri Jan Vapaavuori vuonna 2009 sanoi, ratkaisua on jo vetkuteltu aivan liian kauan. Näkyvimmin taas kentän tuhoamista on ajanut asiassa jo kertaalleen esteelliseksikin todettu kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

    http://yle.fi/uutiset/hs_malmin_lentokentta_saattaa_sailya/5740205

    1+
   • Finaviahan lähtee Malmilta koska on tappiollinen kenttä ja Rajan kopterit siirtyvät Hki/Vantaalle. Finavia korvaa kaupungille 2 miljoonaa , saastuneen maa-aineksen puhdistamiseen jonka lentotoiminta on aiheuttanut! Mitään uutta kentää ei kaupunki ole velvollinen osoittamaan! Vajaakäytössä olevia kenttiä kyllä löytyy.

    256+
   • Edellä esitetty vertauskuva ei kuvasta asioiden tilaa. Pikemminkin ihminen (lentäjä) on saanut asua (lennellä) sedän (valtion) tädiltä (kaupungilta) määräajaksi vuokraamassa asunnossa (kentällä) nimellistä korvausta vastaan. Sitten 1992 täti (kaupunki) päätti että asunnolle (kentälle) olisi parempaakin käyttöä, kunhan setä (valtio) luopuu siitä. Setä odotteli aikansa, totesi että vuokratulot ei kata menoja ja ensin ystävällisesti ilmoitti asukkaalle (lentäjille) että olisi aika alkaa etsiä uutta asuntoa (kenttää).

    Lopulta täti ja setä sopivat keskenään että setä voi luopua vuokraoikeudestaan päivään x mennessä. Setä ilmoitti asukkaalle (lentäjille) että luovuttaa asunnon (alueen) takaisin omistajalleen tädille (kaupungille) y kuukauden päästä, joten asunnon vuokrasopimus irtisanotaan (kentän käyttäjien lupa käyttää aluetta päättyy) z kuukauden päästä.

    Täti (kaupunki) ei ollut ikinä luvannut asukkaalle uutta asuntoa (kenttää), ja jos täti oli luvannut korvata sedälle (valtio) jotain siitä hyvästä että setä luopui tappiollisesta vuokraustoiminnasta, ei mitenkään ole asukkaan (lentäjät) ja tädin (kaupunki) välinen ongelma tai sopimussuhde. Jos setä on itse luvannut hankkia jonkin korvaavan asunnon (kentän), se ei sido kolmatta osapuolta eli tätiä mitenkään.

    Valtio luopui alueesta omatoimisesti, kaupunki käyttää sitä jatkossa lainvoimaisesti muuhun kuin lentokenttätoimintaan ja korvaavien ratkaisujen toteutus on lentäjien, valtion sekä heidän keskinäinen ongelma.

    198+
  • Kaupungin ei itse asiassa ollut määrä maksaa valtiolle muuton kuluja vaan korvaus vuokraoikeudesta luopumisesta.

   Mikähän olisi sopiva suuruusluokka? Esim. Soininvaarahan usein valittaa, kuinka hurjia vuokratuloja kaupungilta jää saamatta kentän ollessa lentokäytössä. Jos alueen vuokra-arvoksi laskettaisiin vaikkapa tuollaiset 15 miljoonaa ja valtio luopuu 18 vuoden vuokra-oikeudestaan, voisi – Osmon tapaan laskettuna – sellaiset 270 miljoonaa olla realistinen summa Helsingin valtiolle maksettavaksi jäävän korvauksen suuruusluokasta. Ja sen lisäksi pitäisi olla se korvaava kenttä. Eipä ole tainnut noita näkyä. Vuosisadan puhallus?

   Tarve “voimistaa” esitettyjä argumentteja vähättelemällä Malmin lentäjiä asiattomasti “pöristelijöinä” ja “pörrääjinä” osoittaa kirjoittajan itsensäkin epäilevän esittämiensä kentän sulkemista puoltavien asia-argumenttien riittämättömyyttä. Hyvästä syystä.

   5+
   • Kyllä Finavia ihan ilmaiseksi luopuu tuosta miljoonia/vuosi tappiota tuottavasta kentästä. Siksihän sieltä ennenaikaisesti lähteekin! Myös muista pienkone kentistä jotka tappiolla väkisin pidetty”hengissä” . Kaupunki maksaa Hki/Vantaalle tulevann hallin,vähennettynä maanpuhdistus hinnan ,jotka “pörrääjät” ovat saastuttaneet!! Ympäristörikos!

    544+
   • Ihan huuhaata kuten monet muutkin “pörrääjien” väittämät!!

    181+
 29. Helsinkiä kaavoitetaan urbaaneille hipstereille. Ne, jotka haluavat asua kaupungissa, jossa on vihreää voivat muuttaa lähikaupunkeihin. Kaavoittaja ja päättäjät ovat päättäneet rakentaa Helsingin täyteen. Tulen muuttamaan johonkin lähikaupunkiin. Suunnittelu tapahtuu vain yhdestä lähtökohdasta.

  10+
  • Helsinkiin haetaan pöhinää. Kalasataman ja Jätkäsaaren rakentaminen kaksikertaa nykyistä korkeammaksi olisi tuonut tuplasti pöhinää. Keskustan rakentaminen kaksikertaa nykyistä korkeammaksi toisi tuplasti pöhinää alueelle. Kaivopuiston, Espan ja Kaisaniemenpuiston rakentaminen täyteen toisi lisää pöhinää. Keskuspuiston rakentaminen toisi pöhinää.

   6+
   • En ole ymmärtänyt, mikä on ideana siinä, että yhtäaikaisesti halutaan lisätä Jätkäsaaren asutusta roppakaupalla ja samalla laajentaa satamatoimintoja. Jos esimerkiksi kaupunkisuunnitteluvirasto olisi halunnut rahtiliikenteen ja sen ohessa kulkevan matkustajaliikenteen siirtymisen Vuosaareen tai muuhun tulevaan keskusta-alueen ulkopuoliseen satamaan, ei kai silloin Jätkäsaareen saatettaisi rakenteille jättiterminaalia, koska sellainen ratkaisu tehdään lukuisiksi vuosikymmeniksi. Ennemmin olisi silloin odottanut itämetron jatketta Vuosaaren satamaan asti.

    http://mikkonummelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187347-helsingin-jatkasaareen-on-tulossa-liikaa-asuntoja

    1+
 30. Samaan aikaan kun Helsingin kaupunki lyhytnäköisesti yrittää tuhota Helsinki-Malmin lentokenttää, Lontoossa sijoitetaan 344 miljoonaa puntaa Lontoon kaupunkikentän kehittämiseen.

  Sijoituksen arvioidaan luovan Lontooseen 1600 uutta pysyvää työpaikkaa ja tuovan 1,5 miljardin punnan kasvun UK:n kansantalouteen vuoteen 2025 mennessä

  https://www.gov.uk/government/news/344-million-london-city-airport-expansion-hailed-by-chancellor

  “London City Airport’s ambitious growth plans will boost international connections, strengthening the City of London’s links to destinations across the world, and send a clear signal that Britain is open for business. Making it easier to visit and do business in the City of London will help drive forward our economy”

  Asuntorakentamisella Suomi ei lähde nousuun, koska raha karkaa rakentajien taskuihin ja jää seiniin kiinni. Liikenteeseen ja liikkumiseen panostaminen taas kannattaa. Liikenne tuo kaupunkiin sitä Heikki Salmikivenkin kaipaamaa “pöhinää” – ja edelleen, vahva kansalaismielipide on Malmin kentän säilyttämisen puolella!

  3+
  • Hah! London City Airport on kaikin tavoin ihan erilainen kuin Malmin kenttä.. Ja onhan sitä pikkasen eroa Lontoolla ja Helsingillä… Katsoppa vaikka google mapsista onko asuintaloja vieressä, ei vaan teollisuutta, joki, peltoja… Harva haluaa asua kentän lähellä… London city ei ole mikään harrastelijoiden kenttä niinkuin Malmi. Sinne laskeutuu vähän eri tason koneita kuin Malmille, tänne sellaisia ei tule ikipäivänä vaikka kuinka uneksisit.

   Eiköhän ihmiset ala tajuta ettei Malmin kenttä ole mikään rahasampo saatikka muutenkaan niin ihmeellinen kuin jotkut antaa ymmärtää. Kannattaa alkaa katselemaan uutta paikkaa harrasteluun..

   440+
   • Aivan! Ei edes uusi Suomalainen lentoyhtiö GoAviaton voi Malmin kenttää käyttää Yksimottorisella pikkukoneellaan,vaan alkaa operoimaan Hki/Vantaalta 15.8 Vantaa-Kuopio-Vantaa. Miten sitten bisnesjetit ,jotka jo nyt käyttävät Hki/vantaata jossa palvelut. Mutta kaikki “konstit” täytyy käyttää että pääsisi lähistöltä “pörräämään”!! Vaan turha,päätös sulkemisesta on jo tehty.

    357+
   • “KK” ja “Onhan noita kenttiä”, toki mittakaava on eri, mutta osoittaa ilmailun olevan kasvava ala maailmallakin.

    Lisäksi, päätöstähän Helsinki-Malmin lentokentän sulkemisesta ei ole vielä tehty. On olemassa vain päätös, että valtio eli käytännössä Finavia Oyj vetäytyy kentältä. Sekin perusteiltaan kyseenalainen. Finavialle Oyj:lle valtion päätös toki sopii, koska Finavia Oyj:n mielenkiinto kohdistuu vessan ylläpitämiseen Vantaalla kauttakulkumatkustajille.

    Onneksi enemmistö helsinkiläisistä ja pääkaupunkiseudulla asuvista haluaa säilyttää Helsinki-Malmin lentokenttänä seuraavatkin 80 vuotta. Kentän nykyisestä käytöstä suurin osa on koulutustoimintaa ja lentotyötä. Lentotyöhon kuuluu mm. ilmakuvaus- kartoituslennot. Myös aikatauluttamaton liikelentäminen on tärkeä osa Malmin kentän toimintaa.

    Reittiliikennekin eli esim. GoAviation onnistuu Malmilta, kunhan uusi operaattori (esim. Aviastar) pääsee siellä aloittamaan Finavian lähdettyä 1.1.2017 alkaen.

    Koska kuten todettu, Finavian mielenkiinto on Vantaan kauttakulkuvessan pitämisessä…ai niin, ja anteeksi, tietenkin vessojen lisäksi Finaviaa kiinnostaa johdannaiskaupat ja yksi Guggenheim Helsinkiin…

    2+
   • Jos Malmin kentästä haluaisi tuottavan niin liikennettä pitäisi lisätä huomattavasti… (Muutakin kuin cessnalla ja muilla pikkukoneilla kenttää kiertämällä) Ympäristön asukkaat eivät tähän suostu! Kaikenlaiseen remontointiin ja päivitykseen uppoaisi miljoonia… Kuka ne maksaisi? Nollavuokraa ei enää hyväksyttäisi kuitenkaan… Kannattaa ottaa pää pois pilvistä ja leijailla alas sillä Malmilla lento loppuu pian!

    238+
   • KK, tuossa kun lueskelin tuota eilen löytämääni blogia lisää, niin siellä on laskelma kohtuullisesta ja käyvästä vuokrasta Helsinki-Malmin lentokentälle:

    https://helsinki2050.wordpress.com/2016/07/09/kohtuullinen-ja-kaypa-vuokra-malmin-lentokentasta/

    206 720 € / vuosi on kohtuullinen vuokra ja sillä kenttä saadaan kannattavaksi. Vuokra on laskettu samalla periaatteella kuin golf-kentistä. Mikä on varmasti sinunkin mielestä hyväksyttävä laskentaperuste, onhan mielestäsi ilmailu Malmilla pelkkää harrastustoimintaa.

    Niin, ja mainitsemasi remontointi, samat toimenpiteet täytyy tehdä joka tapauksessa. Koko Helsinki-Malmin lentokenttähän on suojeltu RKY-merkinnällä – ja suurin osa ympäristön asukkaista kannattaa kentän säilyttämistä lentokenttänä

    1+
   • Golf on golfia eikä haittaa ympäristöä. Malmin koneet tuottavat laajalti melusaastetta ja ovat muutenkin riski. Kyllä Malmin kentästä (+ melualue) pitäisi saada huomattavasti enemmän, eipä taida lentäjiltä/operaattorilta löytyä..No, onneksi tehdään asuntoja niin ei tarvii spekuloida…

    Yhtään ainutta mielipidetutkimusta ei ole tehty pelkästään ympäristön asukkaille… Jos lentokentän kahvilassa ollaan kentän kannattamisen puolella niin se ei todista mitään! Rakennukset säilyy, se riittää niin museoväelle kuin muillekin…

    Pörinää voi sitten Malmin ilmailufanit kuunnella vaikka kuullokkeista tai muuttaa muualle koneiden perässä!

    235+
   • Ja taas pari faktakorjausta:
    – Golfkenttä ei biotooppina vastaa luontoarvoiltaan läheskään Malmin niittyaluetta. Tätä mieltä ovat ainakin Malmilla runsaslukuisina olevat eläinlajit, joita ei golfkentillä ole näkynyt. Lentämään pääsee bussillakin, mutta golffarit matkaavat harrastamaan autolla.
    – Malmin koneiden melusaasteen suhteen mielipiteet jakautuvat. Enemmistöä se ei kuitenkaan häiritse, vaan asukkaat pitävät Malmia yhtenä Helsingin hiljaisimmista alueista.
    – Kentän ympäristön asukasyhdistykset ovat yhtä lukuun ottamatta kaikki kentän säilyttämisen kannalla. Jo vuonna 1988 allekirjoitti yli 17.000 ympäristön asukasta adressin kentän säilyttämisen puolesta.
    – Rakennusten säilyttäminen ei suinkaan riitä “museoväelle”. Museovirasto toteaa että: “Malmin lentoasemalla on huomattava valtakunnallinen merkitys varhaisena siviililentoliikenteen maalentoasemana. Valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön (RKY 2009) kuuluu rakennusten lisäksi koko lentokenttäalue kiitoratoineen. Ilmailukäytön jatkaminen on ainoa keino turvata kokonaisvaltaisesti lentoaseman kulttuurihistoriallisten merkitysten säilyminen. “.

    3+
   • Täydennys: Se ainoa asukasyhdistys, joka ei ole ilmaissut kannattavansa kentän säilyttämistä, on sanonut, ettei heillä ole asiaan mitään virallista kantaa.

    3+
   • Juuh! Malmin totuudentorvi on puhunut… Golffarit ei häiritse ympäristöään… Kentällä ei ole puita, mutta ryteikköä ja betonia, varmasti kaikki elukat tykkää, kun ihmiset ei pääse liikkumaan muuta kuin koneella. Eli aidataan lisää alueita, saadaan biotooppia… Kuinkakohan moni lentäjä bussia käyttää, korkeintaan yksittäiset lentokerholaiset…

    Kentän ympäristön mielipidettä ei tiedä kukaan vaikka kuinka väittäisit mitä ja jos meitä lentometelistä kärsiviä on tuhansia niin sillä ei ole vissiin mitään väliä!?! Tosiasiassa vähempikin määrä riittää lopettamaan lentelynne…

    Museovirastolta on kuultu kaikenLaista vuosien varrella, eikä todellakaan aina järkevää esim. Olympiastadion. Loppujen lopuksi ne ovat tyytyväisiä kun päärakennus ja hangaari jää..

    Asukasyhdistyksesta tulee yksittäisten ihmisten mielipiteitä ei mitään äänestettyjä… Eiköhän sinne ole tuppautunut innokkaita lentämisen kannattajia…Malmin yhdistys kyllä vastustaa ilmailua, kysy vaikka puheenjohtajalta..

    Onneksi lentäminen Malmilla loppuu sillä silloin loppuu lentometelin vähättelykin!

    268+
 31. Itse Myllypuron ja Viikin välissä asuvana totean, että kyllähän tuo jatkuva kesäinen pörinä häiritsee. Nytkin tätä kirjoittaessa joku pahviaivo treenaa tuolla pohjoisen suunnassa manöövereita ja tuota jatkuvaa KOVAÄÄNISTÄ mourunaa ollaankin jo jouduttu kauniin kesäpäivän ratoksi nyt kuuntelemaan pari tuntia putkeen. No, kiinnihän tuo tappiollinen kenttä menee vuodenvaihteessa, joten sitä odotellessa…

  283+
  • Kyllä on pörinä vaan lisääntynyt tänä kesänä! (Täytyy saada käyttäjätilastoa paranneltua) Eilen jo sama kone METELÖI Malmin kentän päällä , todellakin täällä Latokartanossakin odotetaan kentän sulkemista ja pian!

   243+
   • Huvittavaa lukea näitä kommentteja kun sama kaveri jauhaa täällä samaa tekstiä viestistä toiseen eri nimimerkeillä ja peukuttaa omia kirjoituksiaan. Hanki elämä.

    0
 32. Sama täällä! Vaikka kuinka kentän kannattajat yrittävät selittää että meteliä ei ole (ainutlaatuinen maailmassa?), niin kyllä se vaan on fakta että meteliä syntyy joka ylittää reilusti Lahdenväylän (pelkkää kohinaa) ja muut melulähteet…

  Sopii vaan miettiä jos niiden märkä unelma isommista koneista ja enemmästä liikenteestä toteutuisi, niin mitä se sitten olisi… No, onneksi lähtee, sitä tässä varmasti tuhannet odottaa…

  285+
  • KK, edelleen mielipidetutkimusten mukaan enemmistö on kentän säilyttämisen kannalla, eli sadat tuhannet helsinkiläiset odottavat, että kenttä säilyy. Niin, ja tuosta melusta… pienellä googletuksella löysin tällaisen:

   https://helsinki2050.wordpress.com/2016/07/26/liikennevalineiden-melualueet-helsingissa/

   Koneiden koosta ja liikenteen määrästä: Helsinki-Malmin lentokentän kohdalla koneiden koko ja liikenteen määrä ei ole se pääjuttu, vaan ennemmin päinvastoin: Helsinki-Malmin kansainvälisen lentokentän merkitys Helsingin kaupungille ja pääkaupunkiseudun saavutettavuudelle on nimenomaan se, että Helsinki-Malmin kautta Helsinkiin voi saapua ja Helsingistä voi lähteä aikataulutta.

   Muuta vastaavaa lentokenttää Helsingissä ei ole, varsinkin kun Hernesaaren helikopterikenttäkin lähtee. Helsinki-Vantaalle laskeutumisvuorot pitää tiettävästi aina varata monta tuntia etukäteen. Sanopa se jonkun kansainvälisen suuriyrityksen pääjohtajalle, jonka tarvitsee päästä nopeasti perille. Saattaa perustaa mieluummin sivukonttorinsa johonkin muuhun maahan tai ainakin johonkin muuhun kaupunkiin kuin Helsinkiin…

   7+
   • Malmin lentomelu on faktaa ja siihen nuo unelmat citykentästä tulee viimeistään kaatumaan, tosin harva jää itkemään koneiden perään muutenkaan… Satoja tuhansia helsinkiläisiä ei taida muutenkaan kiinnostaa ihan hirveästi Malmin kohtalo…

    Bisnespomot menee nyt ja tulevaisuudessa Helsinki-Vantaalle, sillä niiden kalenteri harvemmin väsätään samana päivänä ja kyllä sinne kiireellisetkin ehtii… Muutama kymmentä vuodessa ei tee Malmista bisneskenttää…

    Eli kannattaa etsiä harrastukselle ihan uusi paikka tai kohde, sillä ilmailu Malmilla loppuu…

    283+
   • KK, jos lentomelu on faktaa, niin miksi Helsingin kaupungin virallisen selvityksen mukaan Helsinki-Malmin melualueella asuu vain 566 helsinkiläistä?

    http://www.hel.fi/hel2/ymk/meluselvitys/tiedostot/julkaisu_FIN_2012.pdf

    Väitätkö, että edellämainittu Helsingin kaupungin tekemä virallinen meluselvitys vuodelta 2012 on virheellinen? Jos sinulla on parempaa “faktaa”, laita linkki.

    Myös asukaskyselyissä Malmin lentokenttä on valittu yhdeksi melutasoltaan hiljaisimmista alueista mm. seuraavin sanoin:

    “Kenttää käyttävien pienkoneiden ääntä pidettiin melko vähäisenä, illan ja yön hiljaisuutta taas arvokkaana ja erityisenä.”

    Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen julkaisuja 5/2010, http://www.hel.fi/static/ymk/julkaisut/julkaisu-05-10.pdf

    7+
   • Eiköhän sen lentometelin moni paikallinen pysty todeta. Mittauksia on tehty vain kentän vieressä ja kiitoratojen päässä… Nyt lasketaan vaan vrk keski-arvo, pitäisi laskea myös huiput…. Ei ole laskukierroslentämistä mukana…

    Jos pari Malmi-fania on ilmoittanut että on hiljaista niin kiva niille (sinulle) toisaalta eihän siellä yöllä lennetä eikä talvellakaan, mutta kesäisin mennään sitten jonossa pöristellen.. Viranomaiset kyllä tulee määrittelemään onko meteliä ja valitukset tulee räjähtämään jos jollain ihmeellä saatte jatkaa!

    292+
   • Samaan aikaan Hki/ Vantaalla nämä Bisnesjohtajat nauttivat hyvistä palveluista,TaxFreestä, jatkolentomahdollisuuksista . Onhan Malmilla se kahvila ,johon talvella lumihangessa kahlattuaan voi kuivatella pikkukenkiään;) Jos sattuu auki olemaan 20:n jälkeen. Tulevat koneilla jotka operoivat kentälle 24/7 ja joilla Malmille ei pystyisi edes laskeutumaan” On hienoja jettejä,kuviakin löytyy Flight Forumilta. Ovat pysäköityinä liikelentoterminaalin edessä.Sitä samaa terminaalia alkaa 15.8 käyttämään myös Go Aviation Suomalainen lentoyhtiö ja 15 min. varoajalla.Mistä repäisit nuo “sadattuhannet odottajat”? .Kerrottiko kyselyssä mitä lysti maksaisi veronmaksajille? Nyt jo miljoonia/Vuosi Finavialle (veronmaksajille) Siksihän lähteekin jo nyt ,eikä 2034 ! Laki ei enää velvoita ylläpitämään rajua tappiota tuottavia pienkenttiä.

    240+
   • Sadattuhannet?? 1541 Helsinkiläistä on allekirjoittanut kuntalais aloitteen. Tämä tilasto vaatii tunnistautumisen,siksi kannatus on noinkin olematon.
    Niin on onhan joku tilasto missä kaikki “Leo Lentäjät” sadoilla eri nimillä vaatinut kenttää säilytettäväksi!

    76+
 33. KK:lle tiedoksi että Finavia on ilmoittanut ottavansa Helsinki-Vantaan käyttöön Malmin kentältä mahdollisesti vapautuvan ilmatilan, tarkoittaa käytännössä sitä että pääset nauttimaan lentomelusta ihan oikeasti tulevina vuosina. Tällä hetkellä Helsinkin-Vantaan liikenne joutuu kiertämään Malmille varatun alueen mutta ei jatkossa jos Malmin kentän toiminnot ajetaan alas.

  4+
  • Juuri noin, kentän tuhoajien kannattaisi tutustua edes perusfaktoihin ennen kuin alkaa täällä huutelemaan perstuntumalla asioista. Tutkimukia ja puolueetonta tietoa riittää jos edes pikkasen viitsii nähdä vaivaa ja samalla varmaan asiat saavat oikeat mittasuhteet. Jos asuu kaupungissa niin ihan varmasti on aina jotain meteteliä jostain suunnasta, jos kuitenkin pitää pienkoneiden ääntä häiritsevänä niin miksi ihmeessä muuttaa lentokentän läheisyyteen joka on ollut siinä 80 vuotta?

   17+
   • Pasi puhuu jälleen “potaskaa”. Jopa lentonäytökseen tulee päivällä tauko,kun Finavia ottaa Malmin ilmatilan käyttöönsä. Hki/Vantaan koneet ole tuota “metelipesää” koskaan kiertäneet!! Tyypillistä kannattajien huijausta taas.

    51+
   • Koittakaas nyt tytöt päättää.
    Kun puolustajat varoittivat lisääntyvästä seutulan liikenteestä malmin alueella, vastasitte ettei finavia aio käyttää ilmatilaa nykyistä enempää ja nykyinen käyttö on olematonta.
    Ja nyt ilmatilaa käytetään päivittäin…?

    0
  • Taas tyypillistä Malmin ilmailun kannattajan valheellista viestintää…. Silloin (harvoin) kun tuota etelä-pohjois-kiitorataa Helsinki-Vantaalla käytetään korkeudet on ihan samoja vaikka pikku-koneet siellä liikkuvatkin… Sen takiahan pikkukoneet lentävät kattoja hipoen koska varmistetaan ettei missään tapauksessa tule törmäyksiä..

   .”Kun Malmin lentoaseman toiminta sitten loppuu, niin se ei tule vaikuttamaan lentoihin Pohjois-Helsingin alueella. Eli ei voida vetää johtopäätöstä, että Malmin lentokentän lopettaminen lisäisi lentomelua alueella tulevaisuudessa.” Mikko Viinikainen Finavia

   http://yle.fi/uutiset/lentomelu_riipii_pohjoishelsinkilaisten_hermoja__remontin_tuomasta_riesasta_pelataan_pysyvaa/8034816

   216+
  • Ja taas täysin tuulesta temmattu väite: “Sen takiahan pikkukoneet lentävät kattoja hipoen koska varmistetaan ettei missään tapauksessa tule törmäyksiä..”. Taitavat fakta-argumentit olla päässeet loppumaan kesken, kun joutuu tuollaisiin sepustuksiin turvautumaan.

   11+
   • Löytyy muuten Malmin lentäjille suunnatusta ohjeistuksesta tuo maksimi-korkeus… Minimi-korkeuskin on, mutta siitä ainakaan laskukierrosharjoittelijat eivät aina välitä… Mutta korpikentillä saa mennä (useimmiten) sitten miten huvittaa, joten sinne vaan kun Malmin kenttä lopettaa pöristelijöiden kotipesänä!

    172+
   • Täysin valetta,että Finavia on ilmoittanut ottavansa Helsinki-Vantaan käyttöön Malmin kentältä mahdollisesti vapautuvan ilmatilan. Niinkuin varmaan tiedät,että on jo nytkin käytössä! Finavian sivuita voit lukea miten vähän sitä käytetään! Taas yritetään trollamalla saada kentälle kannatusta ,vaan myöhästä kun on jo….

    278+
  • Varmaan tiedät että on jo nyt. Kunhan trollaat valheita taas! Jopa tulevan ilmailunäytöksen aikana ruuhkatunnit! Lue huvikses Finavian sivuita tosiasiat kiitoteiden käytöistä.

   174+
  • On ollut hallinnassa aina. Käytetään kuitenkin harvoin. Tietoa Finaviavian sivuilta. Silkkaa valhetta taas, niinkuin usein puolustajilta! On varannut ilmatilan myös tulevan viikonlopun lentonäytösen aikana. Varattu ruuhkatunnit päivällä viikonloppuna!

   182+
  • Heikille tiedoksi, tai varmaan jo tiesitkin:Kahden tunnin mittaisen tauon aikana lentonäytöksen ilmatilavaraus ei ole voimassa ja Helsinki-Vantaan lennonjohto voi käyttää täyttä kapasiteettia kaupallisen lentoliikenteen tarpeisiin.
   Helsinki-Vantaan ruuhkatuntien aikaan on luvassa lentäjähaastatteluja sekä Extreme Duudsonien HP & Jarppi Show. Matkustajakoneiden Aasian-aallon saapuminen rajoittaa käytettävissä olevaa ilmatilaa. Siis SAAPUVAT koneet,ei meteliä.
   “Heikki ” ihan oikeasti menneinäkin vuosina on ilmatila ollut kytössä! Näitä valheitahan levittävät kentän kannattajat useasti!!!

   102+
  • Täysin tuulesta temmattu väite, ilman minkäänlaista todellisuuspohjaa. Pääkiitoradat Helsinki Airportilla ovat aivan toiseen suuntaan. Malmin kenttäalueen yli mennään poikkeusoloissa ja sitä pyritään välttämään asutuksen takia. Tämän tiedon saa Finavialtakin. Jos joku tuhertaa tietokoneella omia melukuormakuvia, se ei todista yhtään mitään.

   Tämä vain osoittaa että Malmin kentän ilmailun kannattajilla tuntuu olevan kaikki keinot käytössä. Paikallisia ihmisiä pelotellaan paikkansa pitämättömillä väitteillä. Malmin kentän ilmailu on häiritsevää ja jos sinne tulisi vielä enemmän kannattajien toivomia turbiini -ja suihkumoottorikoneita, niin voi kuvitella kuinka häiritsevää se olisi. Helsinki kuuluu ihmisille, ei lentokoneille!

   385+
   • Helsinki kuuluu kaikille! Kaupungin tarkoitus ei ole olla pelkkä asuntotehdas, vaan hyvässä kaupungissa on golfkenttiä, lentokenttiä, venesatamia, kaikenlaista. Se tekee kaupungista houkuttelevan.

    Joka kaipaa pelkkää halpaa asumista, voi muuttaa sinne kuuluisaan paikkaan “johonkin muualle”. Malmille sitä halpaa asumista ei ole tulossa, sen on myöntänyt Sinnemäkikin. Pelkkä alustava kustannusarvio esirakennuskustannuksista on neljännesmiljardin verran. Onko asuntorakentaminen Malmille edes kannattavaa, on puhtaasti Sinnemäenkin mukaan uskon varassa. Uskokoon ken jaksaa…me veronmaksajat tässä maksumiehiksi joudumme…

    http://yle.fi/uutiset/sun_juttu_miksi_kansalaisia_ei_kuunnella_ja_kolme_muuta_kysymysta_malmin_lentokentasta/9026139

    “Uskon, että Malmi on taloudellisesti kannattava, kun suunnittelu tarkentuu.”

    Kyllä tässä vaiheessa suunnittelua pitäisi olla laskettuna jo erittäin tarkkaan, onko suunnitelma missään määrin taloudellisesti kannattava. Yleiskaavaehdotus: Ei jatkoon!

    14+
   • Kannattaa muuten yrittää lukea tuokin teksti ihan tarkasti ja ilman ennakkoasennetta, ettei tule sitten luetun ymmärtämisessä vaikeuksia. Tulkinnoissa voi sitten tulla vähemmän virheitä. Eiköhän ne lentokoneet voi mennä sinne “johonkin muualle”.

    202+
   • ”Asuntoja tarpeeseen”, millä muulla tavalla tuon Sinnemäen ”Uskon, että Malmi on taloudellisesti kannattava, kun suunnittelu tarkentuu.”, kun tämänhetkisten lukujen mukaan asuntorakentaminen Malmille EI ole kannattavaa?

    http://www.hel.fi/hel2/ksv/julkaisut/yos_2015-1.pdf, sivu 44.

    ”Yleiskaavaluonnoksen mukainen kerrosala (1,2 milj. k-m2) ei ole riittävä Malmin lentokentän alueen taloudellisen toteutettavuuden kannalta, ja maankäytön tehostamista tulisi jatkosuunnittelussa tarkastella.”

    Tässä ei taatusti ole mitään ennakkoasennetta, tämä on Helsingin kaupungin virallista tekstiä, yleiskaavaehdotuksen selvitysmateriaalia.

    Asuntorakentaminen on ”johonkin muualle” helppoa, kun muistetaan, että Helsingissäkin on valtavasti tyhjillään toimitiloja. Myöskään huonokuntoisista asuinrakennuksista ei ole pulaa. Tyhjillään olevat rakennukset nurin, uutta, korkeampaa ja parempaa tilalle. Se olisi todellista kaupunkirakenteen tiivistämistä!

    11+
   • Ainakaan nykyinen toiminta ei kaupungille ole kannattavaa.
    Luulenpa että miljoonatuotot tulevista asuintonteista ovat tämän kaavoituksen takana. Ihan hyvä sijainti kunhan rakennetaan ratikat samalla.

    261+
   • Jesse, “luulenpa” tai Sinnemäen “uskon” ei riitä, pitää olla lukuja ja kaikkien Helsingin kaupungin tähän mennessä julkaisemien selvitysten ja lukujen mukaan Malmin rakentaminen asunnoiksi on kannattamatonta. Varsinkin kun vielä huomioidaan sen ratikkalinjan kustannukset.

    Helsinki-Malmin nykyinen toiminta sen sijaan voisi hyvinkin olla kaupungille kannattavaa – ja onhan kannattavaksi liiketoiminnaksi katsottu kaupungin monet venesatamatkin, bussipysäkit, metroasemat ja kaupunkipyörien vuokrauspisteet. Erilaiset tavat liikkua kuuluvat kaupunkiin siinä missä me kaupunkilaisetkin. Ilman liikkumismahdollisuuksia kaupunkikin kuolee.

    Lisäksi se, että Helsinkiä laajennetaan uusille alueille ja vahvasti poispäin kantakaupungista rakentamalla matalasti on ilmiötä nimeltään kaupunkirakenteen hajoaminen (urban sprawl).

    Ylöspäin rakentaminen olisi sitä oikeata tiivistämistä. Kantakaupunkia. Aitoa kaupunkia. Yleiskaavaehdotus ei sitä juurikaan tarjoa. Yleiskaavasta on tehtävä kunnallisvaaliteema, että me helsinkiläiset saamme päättää oman kaupunkimme tulevaisuudesta.

    7+
   • Selvityksiä tehdään nimeenomaan siksi että suunnitelmia voidaan hiota ja täsmentää. On turha jauhaa ja takertua yhteen suuntaa-antavaan selvitykseen. Malmin rakentaminen on varmasti loppujen lopuksi hyväksi koko Helsingille. Rakennusvaiheessa työllistävä vaikutus on huomattava ja asuinalueelle tulevat tuhannet työpaikat ovat iso hyppäys nykyisen reilulle sadalle työpaikalle. Puhumattakaan ihmisille tulevista kaivatuista asunnoista.

    Samalla poistuu yksi infrastruktuurinen tulppa ja este Koillis-ja Itä-Helsingistä, sillä ratikkalinja ja kehittyvä joukkoliikenne helpottaa liikkumista laajalla alueella. Vaikka on kannattavaa täydennysrakentaa keskustan läheisyydessä, ei saa unohtaa myöskään Helsingin alueita kehä ykkösen ulkopuolella. Sinne pitää saada myös yhtenäisyyttä unohtamatta viher-ja virkistysalueita.

    Malmin kenttää liikkumiseen on tarvinnut vain murto-osa helsinkiläisistä ja tämäkin liike on ollut lähinnä vain ympäristöä häiritsevää kentän kiertämistä laskukierrosharjoittelussa. Vain 17km keskustasta oleva Helsinki AirPort (Helsinki-Vantaa) on helsinkiläisille, muille suomalaisille ja ulkomaalaisille varmasti riittävä eli Malmin lentokenttä on lähinnä rasite helsinkiläisille, niin taloudellisesti kuin muutenkin.

    262+
   • Asuntoja tarpeeseen: Hyvä, olet siis samaa mieltä, että yleiskaavaehdotusta on laadittu puutteellisin selvityksin.

    Toivottavasti olet myös sitä mieltä, että puutteellisin selvityksin tehtyä yleiskaavaehdotusta ei pidä laittaa jatkoon. Ei ainakaan ennen ensi kevään kuntavaaleja. Äänioikeutetuilla helsinkiläisillä on oltava edes joku mahdollisuus vaikuttaa oman kaupunkinsa tulevaisuuteen.

    Malmin kenttä ei ole mikään infrastruktuurin tulppa, ratkaisut liikenteeseen on olemassa. Katso vaikka miten liikenne on ratkaistu Gibraltarin kentällä. Eikä kenttä myöskään ole mikään kustannus helsinkiläisille. Kenttä on tuottanut ja tuottaa työpaikkoja, huipppuluokan ilmailuosaamista. Jokainen, joka on joskus Finnairin lennoilla lentänyt, on saanut nauttia tästä huippuluokan osaamisesta, joka on syntynyt ja jota syntyy edelleen Malmilla.

    Sekin on syytä koko ajan pitää kirkkaana mielessä, TNS Gallupin tekemien mielipidekyselyiden mukaan enemmistö helsinkiläisistä on Malmin lentokentän säilyttämisen puolella. Muita erityisen kiistanalaisia alueita ovat Tuomarinkylä (580 muistutusta) ja Lauttasaari (121 muistutusta). Koko TOP10-listan löysin täältä:

    http://tolkkuakaavaan.org/yleiskaavaehdotus-kasittelyssa-2016-06-07/

    19+
   • Malmin kentän kannattajilla tuntuu olevan sanojen vääristely ja pyörittely hallussa. Sanoinko että on tehty puutteellisin selvityksin? Koko prosessihan on kesken, jotta siitä saadaan erinomainen sitä hiotaan ja tehdään selvityksiä esim. maaperätutkimuksia. Itse ja monet muutkin ovat varmasti tyytyväisiä siihen että asiat tehdään perusteellisesti. Ei taida olla useallakaan Malmin ilmailun kannattajalla edes olla kaavoituksen perustietoja hallussa.

    Innokkaimmat Malmin kentän kannattajista uskovat, että vaalit ratkaistaan sillä kannattaako ehdokas ilmailun jatkoa Helsingin asutuksen päällä vai ei. Eipä taida tämä unelma toteutua. Helsinkiläisillä on varmasti tärkeämpiäkin kriteereitä valittaessa edustajaa valtuustoon.

    Varsinaisia ilmailuun liittyviä työpaikkoja ei Malmille kovin monta jää, kun valtiokin alueelta lähtee.
    Ilmailukoulutus ei Suomesta lopu. Siitä pitää huolen Tampereelle ensi vuonna valmistuva ilmailukoulutuskeskus, jonne valtion lentokoulu Patriakin siirtyy Malmilta. Myös lukuisat Suomen pikkukentät takaavat hyvät harrastus – ja koulutusmahdollisuudet.

    Helsinki ja sen asukkaat eivät tarvitse Malmin kentän lentokoneita vaan asuntoja.

    276+
   • Noh, “Asuntoja tarpeeseen”, valaisepa sitten, miten Malmin kentälle saadaan ne asunnot rakennettua kannattavasti?

    Kaupunkiin kuuluu kaikki liikkumistavat, myös lentoliikenne. Mikä ihmeen pääkaupunki on sellainen, johon ei pääse tulevaisuudessa edes helikopterilla? Pienkoneilla ja helikoptereilla tehdään monenlaista lentotyötä. Muun muassa valvotaan sähköverkkojen kuntoa. Luontoystävällisintä on lentää mahdollisimman läheltä ja lyhyitä matkoja – ja kyllä, Helsingissä on edelleen paljon ilmajohtoja, joiden kuntoa tarvitsee valvoa nyt ja tulevaisuudessa. Kuinka monta hehtaaria hyvää rakennusmaata näiden ilmajohtojenkin alle häviää?

    Pelkästään Rajavartiolaitokselle Malmin tukikohdan lopettamisesta tulee tulevien vuosien aikana miljoonien eurojen lisäkulut polttoaineenkulutuksen kasvusta. Samaan aikaan turvallisuus Helsingin merialueilla laskee. Se siitä kustannusneutraaliudesta. Me veronmaksajat maksamme loppulaskun, aina… niin Malmin esirakennuskustannuksista (vrt. Falkullan vajoavat kadut) kuin Rajavartiolaitoksen polttoaineet…

    14+
  • Kun viet sen kovaäänisen koneesi pois, niin vähän melu helpottaa! Ihan huuhaata koko stoori. Totuudet luettavissa Finavian sivuilta!!

   135+
   • Rajavartiolaitoksen helikopterien tukialus Turva sijaitsee Porkkalassa. Joten tuleekin miljoonien säästöt kun matka lyhenee! Kyllän vitsin ilmajohdoista murjaisit 😉 No onhan se nä nähty,että “pörrääjät” pitävät kentän puolustajia helposti “höynäytettävinä”! Loppuu myös miljoonatapiot/vuosi kun Malmin kenttä suljetaan. Ajoin eilen Falkullan ohi,kadut loistavassa kunnossa!

    150+
   • Tuo paikallis-lehti on vuosikaudet ollut varsinainen totuuden torvi… Malmin kentän ylistystä ja sinne rakentamisen kauhistelua useimmiten mutu-tuntumalla….

    175+
   • KK, jos Lähitieto-lehden Falkullan maanvajoamista koskevassa jutussa on joku asiavirhe, niin tuothan sen esille.

    Varmaan myös Helsingin Uutiset on mielestäsi kelvoton lähde?

    http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/308977-malmin-kentan-kaavasuunnittelu-alkaa-kayko-kuten-fallkullassa

    “Fallkullassa vain joitain vuosia sitten rakennetuissa kerrostaloissa on ollut jo ongelmia. Talot muun muassa uhkaavat vajota saviseen maahan, ja asukkaat ovat joutuneet maksamaan ylimääräisistä korjauksista.”

    Hyvää yleistietoa syvästabiloinnista ja sen seurannasta on tässä Helsingin kaupungin asiakirjassa:

    http://www.hel.fi/static/kv/Geo/Julkaisut/julkaisu87.pdf

    “Tämä julkaisu perustuu Helsingin kaupungin kokemuksiin valmiista syvästabiloimalla esirakennetusta asuinalueesta Talissa. Lisäksi tutkimuksia kohdennetaan vuosina 2000-2002 esirakennetulle Fallkullan uudelle asuinalueelle. Kohde sijaitsee Malmin lentokentän vieressä. Lentokentän ja Fallkullan maapohjat ovat samankaltaisia.”

    13+
   • Mites Viikki ja Arabianranta, vielä huonompaa maaperää kuin Malmin kentällä, mutta tuntuu onnistuneen.. Helppo etsiä esimerkkejä suuntaan jos toiseen… Noita ilmailuintoilijatoimittajia löytyy sieltä täältä, sen takiahan niitä lennättelettekin…..

    174+
   • KK, kyllähän likimain kaikki on mahdollista rahalla. Jospa kumminkin Viikissä ja Arabianrannassa on kysymys siitä, että ne sopivat alueina myös muutenkin hyvin asuinrakentamiseen?

    Arabianranta varsinkin, kun meri on lähellä. Mikä olisi Malmilla vastaava houkutin? Miksi kukaan haluaisi muuttaa entisen lentokentän alueelle? Alueelle, joka olisi rakennustyömaa seuraavat 20–30 vuotta aina vuoteen 2040 tai 2050 asti? Ei ole Espoossa Suurpeltokaan rakentunut sitä vauhtia kuin piti

    8+
  • Nykyinen melu on todella häiritsevää ,onneksi se loppuu pian!

   163+
  • Näytöksen väliajalle eli Helsinki-Vantaan ruuhkatuntien aikaan on luvassa lentäjähaastatteluja sekä Extreme Duudsonien HP & Jarppi Show. Matkustajakoneiden Aasian-aallon saapuminen rajoittaa käytettävissä olevaa ilmatilaa.
   Pasille tiedoksi : On jo nytkin. Ruuhkatunteina viikonloppuisin ,vain laskeutumiseen käytetään. Ei lentomelua. Tuo “Naamakirja” huijaus koski vain kiitoradan remontin aikaa eikä enää ole voimassa. Mutta kaikkea täytyy yrittää,todennäköisesti Turhaan.

   143+
 34. Malmin lentokenttää ja Talin golfkenttää on turha laittaa vastakkain. Kun tässä nyt ollaan Helsingistä metropolia tekemässä, niin luulisi että tällaiseen kaupunkiin yksi golfkenttä, pienlentokenttä ja muutama puistokin mahtuisi.

  11+
 35. Montakohan vuotta nim.merk. “Asuntoja tarpeeseen” on asunut kentän lähellä? Kommenteista päätellen ei lähelläkään koska ei selkeästi tajua sen arvoa Koillis-Helsingissä asuville. Kannattaisi tutustua vaikka mielipidetutkimuksiin kentän häiritsevyydestä niin ei tarvitsisi arvuutella. Sanoma on ollut hyvin selkeä jokaisessa tutkimussa, kentän säilyttämistä kannattaa noin 90% sen vieressä asuvista. Puhut myös viheralueiden säilyttämisestä, tästä olen samaa mieltä mutta kentän rakentaminen tuhoaa mm. nykyiset arvokkaat lintumetsät. Malmin kenttä ei ole tähän saakka ole koskaan ollut mikään rasite mutta sellainen siitä tulee mahdollisen rakentamisen seurauksena. Helsingissä on tällä hetkellä tuhansia asuntoja myynnissä esim. oikotiellä, sinne ne mahdollisesti Malmin kentän alueelle rakennettavat asunnot tulevat myös myyntiin. Myös tulevaisuudessa pitää olla pinkka kunnossa jos haluaa Helsingissä asua, tähän on täysin epärealistista odottaa mitään muutosta, kaikista vähiten Malmin kentän rakentamisen kautta.

  10+
  • Yhtään ainutta tutkimusta tai kyselyä ei ole tehty kentän häiritsevyydestä. Kentän lähiympäristössä asuvilta ei ole kysytty erikseen mielipidettä kentän säilyttämisessä. Tuolla 90% viittaat varmaan paikallislehden “klikkausäänestykseen”, jolla ei ole mitään todistusarvoa. Kannattajat ovat omilla sivuillaan yllyttäneet ihmisiä erilaisiin äänestyksiin ja kommentointeihin aina kun aihepiiri viittaa pikkaisenkin Malmin kenttään. Parilla kymmenelläkin innokkaalla “trollilla” saa yllättävän paljon aikaan.

   Tietääkseni kentällä ei ole puita, joten metsää siellä ei ole. Kokonaisuutenahan yleisessä käytössä olevat viher -ja virkistysalueet kasvavat.

   Malmin kentältä operoivat koneet ovat melurasite ympäristön kymmenille tuhansille asukkaille. Se on myös taloudellinen rasite tappiollisuuden ja nollavuokran vuoksi sekä infrastuktuurinen este (rasite) Koilliselle -ja Itäiselle-Helsingille.

   Asuntoja tarvitaan Helsinkiin paljon lisää, Malmin kenttä melualueineen on siihen loistava paikka. Sehän on vain hienoa jos asuinnoissa on vaihtuvuutta ja valikoimaa. Niitähän on myynnissä monista eri syistä ja myyntiajat taitaa kuitenkin olla se oleellisin seikka. Helsinki kuitenkin taitaa olla halutuimpia asuinpaikkoja Suomessa, joten varmasti myös Malmille löytyy asukkaita, se on täysin selvää!

   284+
  • Asuntoja tarpeeseen, haluaisitko näyttää yhdenkin ainoan mielipidemittauksen, mistä lähteestä hyvänsä, jossa enemmistö on kannattanut kentän sulkemista?

   9+
   • Eipä ole kentän ympärillä olevilta kyselty, onko kiva kun koneet lentelevät kattojenne yli?!? Tai vaikkapa vielä jatkokysymyksellä, entäpä jos kenttä jatkaa niin olisiko mukavaa jos tulee vielä enemmän lentoja ja isompia koneita?!? No, onneksi valtio on sentään tajunnut jättää kentän ja siirtää toimintonsa muualle. Eiköhän muutkin järkevät koulut ja lentäjät katso uutta pesää koneelleen…

    300+
 36. TNS Gallup, 2016: 68% Uudenmaan asukkaista haluaa säilyttää Malmin lentokentän, eduskuntavaalit 2015: 70% helsinkiläisistä ehdokkaista ja äänestäjistä haluaa säilyttää Malmin lentokentän ilmailukäytössä, TNS Gallup, 2014: 67% Uudenmaan asukkaista haluaa säilyttää Malmin lentokentän, tarkempaa tietoa edellä mainittuihin tutkimuksiin täältä: http://www.malmiairport.fi/kansalaismielipide/.

  Yksi tutkimusjuttu lisää:
  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/382798-taystyrmays-malmin-lentokentan-tuhoamiselle

  Olisi kiva nähdä edes yksi, siis yksi, tutkimus jossa Malmin kenttä haluttaisiin rakentaa. Eipä taida löytyä. Rakennettava alue tulee käsittämään myös kentän aidan ulkopuolella olevia alueita jossa mm. lehtometsää rikkaine linnustoineen ja nämä tulevat tuhoutumaan rakentamisen yhteydessä. Asukkaita Malmille varmaan löytyy jos myös rahaa löytyy mutta mitään järkeä siinä ei ole, rakennetaanko seuraavaksi Senaatintori ja Suomenlinna?

  15+
  • Mitä tuo todistaa kentän häiritsevyydestä, ei todellakaan yhtään mitään. Itse kerroit että kentän ympäristön asukkaat vastustavat rakentamista, missä todisteet? Klikkausäänestys on klikkausäänestys.

   Gallupeissa ihmiset äänestävät usein tunnepohjalla (jos kysytään säilyttämisestä) varsinkin jos faktoja ja taustatietoja ei ole saatavissa. Valitsemillamme kaupunginvaltuutetuilta on tässä asiassa varmasti riittävästi tietoa. Kentän kannattajien toitottama vaaliryntäys Malmin puolesta tuskin toteutuu, sillä vaikka joillekin Malmin ilmailun säilyttäminen on valtakunnan isoin asia, suurimmalle osalle helsinkiläisistä sillä ei ole merkitystä.

   Viheralueita alueella tulee olemaan runsaasti ja varmasti tilaa löytyy puille ja kaupunkieläimille.

   Malmin kentälle tulevalle asuinalueelle jää hieno päärakennus ja hangaari, joilla on arkkitehtoonista arvoa. Malmi rakennetaan, koska se on järkevä paikka niin tehdä ja se vähentää painetta rakentaa muille paikoille. Suomenlinna ja Senaatintori kyllä painivat hieman eri sarjassa kuin Malmin lentotoiminnot.

   311+
  • Eikö asuntorakentamisen välttämättömyyttä perustella sillä, että sillä pyritään nimenomaan laskemaan asuntojen hintoja? Enpä oikein usko, että parikymmentä vuotta kestävä paalutuskoneiden jumputus on omiaan parantamaan alueen haluttavuutta. Jotta asunnot eivät jäisi tyhjilleen, pitäisi niiden hintatasoa laskea. Ainekset parikymmentä vuotta kestävälle betonigheton syntymiselle alkavat olla aika hyvin kasassa.

   13+
   • Juuh, ghettohan sinne tulee..Uskomatonta soopaa… Kannaatako jatkaa tuolla läpinäkyvällä pelottelulla ei ihmiset sentään noin tyhmiä ole… Lentokoneethan on vaan niin taivaallisen ihania.. Unohtuu vaan kertoa se fakta jos kenttä jatkaa niin mainostamanne lentoliikenteen kehittyminen ja kasvaminen tarkoittaa lisää pörisijöitä ja lisää lentomelua! No, onneksi ihan oikeesti se lentely loppuu sitten pitää sitä rakasta pörinää mennä muualle kuuntelemaan..

    319+
  • Kannattaisiko se mielipidemittaus tehdä vielä Porvoossa,saataisin varmaan “paremmat” tulokset! Jos se tehtäisiin kentän melualueella voisi tulos ollakin aivan”väärä” pörrääjien mielestä. Latokartanossa jaViikissä kuultukaan kyseistä kusetuksesta!

   261+
   • Olisi myös kiva nähdä edes YKSI tutkimus missä enemmistö vastustaisi kenttää. Siis YKSI. Malmin, Tapanilan ja Puistolan kaupunginosa yhdistykset kaikki tukevat kentän säilyttämistä kuten myös suuri enemmistö noiden alueiden asukkaista. Ja kysy ei ole lentämisestä vaan kokonaisuudesta, kentän puolustajissa ei varmaan ole kuin muutama prosentti lentämistä harrastavia. Kannattaa osallistua vaikka 6.8 Malmin kentällä järjestettävään maksuttomaan kenttäkierrokseen niin ehkä vähän aukeaa mistä on kysymys. Muutama fakta: http://www.malmiairport.fi/tiedote-malmin-lentokentan-suojelemiselle-uusia-perusteita/

    15+
   • Edelleenkään ei kentän ympäristön asukkailta ole kysytty erikseen yhtään mitään. Malmin kaupunginosa yhdistyskin kannattaa kyllä rakentamista. Onneksi ympäristöviranomaiset ja kaupungin virkamiehet tulevat punnitsemaan Malmin lentotoiminnan häiritsevyyden ja toimenpiteet sen suhteen. Sitä eivät pääse päättämään Malmin ilmailun ystävät. Toisaalta näyttää vahvasti siltä että lentäminen asutuksen yllä loppuu jo vuoden vaihteessa, kun Finavia lähtee. Sitä odotellessa…

    219+
 37. Minulta on kyllä kysytty ja moneen kertaan ja aina olen vastannut että ehdottomasti ei saa rakentaa. Ja 50 vuotta vierähtänyt kentän naapurissa.

  15+
  • Oho, no onpas satunnainen otanta osunut kohdilleen. Vai onko jollakin lentäjällä hyvät yhteydet markkinatutkimusyrityksiin?!?

   179+
 38. 90% Kentän naapurustosta antaisi saman vastauksen, yhteenkään vastustajaan en ole vielä törmännyt. Malmin kentän tulevaisuus simulaattori on tossa vieressä, Jakomäki, eikä kyllä houkuta yhtään. Ei ne kaikki yli 72000 jotka on laittanut nimensä adressiin ole lentäjiä, muutama varmaankin.

  19+
  • Niille varmaan kerrottu mitä lysti maksaa ja kuka! Aluehan on kohta kaupungin omistama, ja rakentaa sinne asuntoja . Lentomelu on lisääntynyt roimasti ,melumittaukset uudelleen suoritettava. Pörrääjäthän haluaisi “kotiovelta lennellä. Saavat nyt hieman kauemmaksi vaivautua huvittelemaan! Aivan turhaa tuollaiset Jakomaki kommentit. Tiedät sen varmaan itsekin;)

   322+
 39. Alue on koko ajan ollut kaupungin omistama, ainoastaan valtiolla vuokralla. Pörrääjistä sen verran että kentän operaatiosta yli 80% on jotain muuta kuin harrastelentämistä eli koulutus tai viranomaisehtäviä tyylliin rajavartiolaitos. Konekanta uusiutuu koko ajan ja uudet ovat paljon hiljaisempia kuin vanhat eli lentomelu on kyllä pienentynyt koko ajan. Liikenteestä tulee paljon enemmän meteliä kentän ympäristöstä ja tulee vaan lisääntymään jos kentän paikalle väsätään asukasluvultaan Riihimäen kokoinen lähiö. Jakomäki on hyvä pitää mielessä, mitään parempaa ei ole luvassa. Paitsi jos uskoo joulupukkiin.

  14+
  • Rajavartiolaitos lähtee HelsinkiVantaalle. Patria jolla on niitä “hiljaisia” koneita lähtee Tampereelle… Konekanta on edelleen vanhaa ja äänekästä koska kukaan ei halua investoida äänenvaimentimiin tai hiljaisiin potkureihin… Varsinkin lentokerhojen ja parin koulutusfirman koneet ovat museotavaraa. Niillä sitten kierretään asutuksen päällä kyydissä enimmäkseen vanhoja harrastajia ja tulevia harrastajia.. Eli koulutetaan harrastajia! Pari ammattilaista voidaan kouluttaa vaikka Tamppereella..

   Meteliä tulee enemmän koneista Lahdenväylä on vain kohinaa… Mitä vikaa on Jakomäessä ja olettamukset on olettamuksia.. Joulupukki on hyvä jätkä ja lentelee vaan kerran vuodessa.. äänettömästi!!

   207+
   • Ootko käynyt oikein meidänkin takapihalla mittailemassa…. Nuoko osoittaa että lentometeliä ei olekaan, sehän on vaan tuhansien ihmisten kuvitelmaa?!? Mittaukset tehdään vaan kentän vieressä lentomelusta, laskukierrosrataa ei mitata.. Uskomatonta vänkäämistä ja vähättelyä lentomelusta… Kyllä se lentäminen saadaan loppumaan ilman rakennuksiakin…

    Kyllä monella paikkakunnalla (myös ulkomaillakin jopa..) on saatu meluterroristit kuriin, ei se auta että sinä ja kaltaisesi yrittävät lentomelun olemassaolon kieltää… Koneet ei kuuluu tiheän asutuksen päälle pöristelemään!

    156+
   • KK, en ole käynyt takapihallasi mittaamassa. Eikä tarkoitukseni ole vähätellä lentomelua. Aistiyliherkkänä ihmisenä olen erityisen herkkä melulle, myös lentomelulle.

    Silti en ole ehdottamassa Malmin lentokentän sulkemista. Jos sille linjalle lähdetään, niin Helsingistä on parasta kieltää myös autot, bussit, ratikat, moottoripyörät, mopot, skootterit, moottoriveneet, vesijetit ja mielellään myös koirat, pienet lapset sekä konsertit ja muut isot yleisötapahtumat.

    16+
   • Finavia : Oulun lentoasema on toiseksi vilkkain lentoasema Suomessa. Matkustajamäärät ovat kehittyneet vakaasti ja tänä vuonna odotamme miljoonan matkustajan rajan rikkoutuvan.

    Patria on nyt Malmin suurin operoija 16.000kpl/vuosi.
    Malmi yht. 36.000 Patria lähtee Tampereelle, Raja Hki/Vantaalle , BF-lennon 10 konetta Turkuun. Montako enää jää?

    62+
  • Lahdentielle on tuon mittauksen jälkeen rakennettu meluesteet.Uusi mittaus ja kentälle tulee lentoesteet!

   126+
  • Nyt kun se muu kuin harrastelentäminen lähtee, ei jää kuin se 20% jonka takia ei kenttää kannata auki pitää. Eihän se nytkään kannattaavaa ole. Miljoonien tappiot/vuosi. Pörrääjien saastuttama maa-aines vaihdetaan ja Finavia maksaa 2 Miljoonaa euroa kaupungille puhdistuskuluina!

   175+
 40. No eihän sinne mitään meluesteitä ole rakennettu, miksi valehtelet? Lentsikoiden moottorit ovat hiljentyneet huomattavasti joka vuosi.

  1+
  • Kyllä ne samat vanhat Cessnat ja muut museokoneet kiertää kenttää.. Lentokerhot ja muut ei todellakaan halua investoida äänettömimpiin koneisiin, helpompaa on ilmeisesti yrittää julkisuudessa ja täälläkin vakuuttaa ettei meteliä ole…. Hiljaisimmat (Patria) muuttaa sitäpaitsi Tampereelle!

   222+
  • Kyllähän Latokartanon-Malmin hautausmaan kohdalla ainakin on meluaidat .Ja uusia rakennettu kivikon liittymän alueelle. Käyppä katsomassa. Ei kuulu liikenteen melu! Lentokoneen melu senkun kovenee. Eipä ole uusia koneita Malmilla näkynyt vaan vanhempiin vaihdettu on ,kun kustannukset lisääntyneet. Ja kallistuu varmasti ensivuonna,mikäli lentolmintaa vielä olisi!

   241+
  • Juuh, onhan se lentäjien keskuudessa silloin tiedetty että kannattaa vähän säästää kaasussa ja pitää oikea korkeus ja sopivat lentosuunnat kun on mittaukset päällä.. Koskapa näitähän tuloksia sitten esitellään (täälläkin) että onpas kohtuullista melutasoa… Saadaan sitten lentämistä jatkaa, kun on oikein “dataakin”..

   Oikeasti desibelit paukkuu yli 80 jopa 100 parhaimmillaan satoja kertoja päivässä… Onneksi ei sentään öisin.. Ja kyllä, ollaan mittailtu ihan aidoilla kiinalaismittareilla useassa paikassa… Turha selittää että meteliä ei ole ja lisääkin mahtuisi (kehitetään kansainväliseksi kentäksi..)

   Vaikka kuinka yritätte kieltää lentometelin niin kyllä vaan täällä on tuhansia ihmisiä, jotka odottaa innolla päivää jolloin Malmin ilmailu vaikenee!

   206+
   • Mielestäni on absurdia ajatella, että virallisia meluselvityksiä oliso vääristelty. Kentän vastustajat(muutama täällä “totuuksia” laukova yksilö) kieltävät kaikki faktat, vaikka heillä ei ole mitään parempaa faktaa esittää. Johtopäätökset pitää tehdä niiden faktojen perusteella mitä on saatavilla, ei jossitella, että “minulta ei ainakaan ole mitään kyselty”. Valitettavasti kysely ei vaan ole juuri sinulta kysynyt.

    14+
   • KK, nämä kommenttisi alkavat hiljalleen kääntyä sinua ja asiaasi vastaan. Useat ovat pyytäneet sinulta faktoja mielipiteitesi tueksi, niitä sinulta saamatta. Kun sinulle vastataan faktoilla, annat ymmärtää niiden olevan jonkun salaliiton tulos.

    Esimerkiksi Helsingin hiljaiset alueet – asukaskyselyn tuloksia perustuu asukaskyselyiden tuloksiin, nimensä mukaisesti, ja siis pitkän ajan havaintoihin. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen julkaisuja 5/2010, http://www.hel.fi/static/ymk/julkaisut/julkaisu-05-10.pdf

    Toistat myös väitettäsi tuhansista ihmisistä, jotka odottavat innolla päivää, jolloin Malmin ilmailu vaikenee. Kyllä, TNS Gallupinkin kyselyiden mukaan heitä on tuhansia, mutta se ryhmä edustaa kuitenkin vain noin 13-22 % kaikista helsinkiläisistä. Enemmistö 59-67 %, eli sadat tuhannet ihmiset, kannattavat kentän säilyttämistä ilmailukäytössä. Virhemarginaali näissä puolueettomissa gallup-tutkimuksissa muistaakseni luokkaa ±4 %.

    Aito kiinalainen melumittarisi… Mieleeni tulee, että olet kenties aistiyliherkkä ihminen kuten minäkin. Aistiyliherkkyys ei ole kivaa, mutta sen kanssa voi elää kaupungissakin. Kaupungissa on aina ääniä. Kaupunkiin kuuluu bussit, autot, moottoripyörät, mopot, skootterit, ratikat, junat, lentokoneet, helikopterit, moottoriveneet, koirat, pienet lapset. Kaikki nämä hetkittäin sietämättömän ärsyttäviä melunlähteitä, mutta silti, ne kaikki kuuluvat kaupunkiin ja tekevät Helsingistä sen mitä se on, Suomen pääkaupungin. Ota yksikin pois, niin sinulla on kuihtuva peräkylä.

    15+
   • Ehkäpä meitä kentän rakentamista kannattavia on enemmän kuin tuo “muutama”.. Ihmiset eivät vain ole aktivoituneet koska siihen ei ole tarvetta , kenttä näillänäkymin on lähdössä… Meluselvityksiä tehdessä kohteet pystyivät kyllä “kikkailemaan”. Tämä on kuultu suoraan eräältä lentäjäsankarilta.. Myös paikat missä niitä tehtiin eivät kata koko melualuetta… Todennäköisyys että gallupin alle tuhannen ihmisen otanta parista miljoonasta osuu useasti samalle henkilölle kuulostaa aika hurjalta, vai mitä?!? Salaliittoteorioitahan esitetään kentän kannattajilta faktoina harvase päivä…

    Sadoille tuhansille Uudenmaan ja Helsingin ihmisille ei Malmin ilmailun kohtalo ole mikään ykkösaihe elämässä saatikka vaaleissa… Tässä vinkkinä vaikka seuraavaan galluppiin kysymys: Haluaisitko asua nousevien ja laskevien pienkoneiden läheisyydessä tai niiden lentoreitillä? Jatkokysymys: Entäpä jos lentoliikennettä moninkertaistettaisiin ja lisättäisiin potkuriturbiini -ja suihkukoneiden määrää?

    Taidat olla tohtorismiehiäkin ,ehkä vakuutuspuolelta, kun sait jo tuon aistiyliherkkyyden havaittua näin helposti.. Kyllä Malmin pienkoneiden meluun ihan normaalitkin aistihavainnot riittävät, tuo mittari (kiinalaista laatutyötä) vaan todentaa sen..

    Kenttä lähtee se on faktojen fakta!

    152+
   • KK, eipä sitä kaupungissa paljoa kysytä, haluatko asua moottoritien, junaradan tms. vieressä. Kaupunkiin kuuluu liikenne kaikissa sen muodoissa.

    Helsingin kaupungin tekemä meluselvitys 2012 perustuu yleisesti käytettyihin menetelmiin. Jos meluselvityksen tulokset ovat mielestäsi virheellisiä, sinun kannattaa olla asiasta nopeasti yhteydessä Helsingin kaupunkiin. Näillä samoilla melumallinnuksilla on laskettu myös tulevien kaupunkibulevardien ja raideliikenneyhteyksien melumallit.

    http://www.hel.fi/hel2/ymk/meluselvitys/tiedostot/julkaisu_FIN_2012.pdf

    Kenties siis todellakin helsinkiläisiltä pitäisi yhtälailla kysyä, haluatko naapuriisi uuden kaupunkibulevardin tai raideliikenneyhteyden. Todellakin, helsinkiläisiltä pitäisi myös kysyä, haluatteko kaupunkiin tiemaksut eli tietullit.

    Eikä sinun tarvitse yhtään hävetä meluherkkyyttäsi. Meitä meluherkkiä on kaupungissa paljon. Silti moni meistä haluaa asua mieluummin kaupungissa kuin maaseudulla. Helsinki-Malmin lakkauttaminen ei Helsingistä tee juuri yhtään hiljaisempaa, mutta huomattavasti tylsempi kaupunki tästä sen jälkeen tulee. Yleiskaavaehdotuksen tarkoitus ei ole palvella sinun tai minun tarpeita, vaan tulevaisuuden helsinkiläisten tarpeita. Tulevaisuuden helsinkiläiset tarvitsevat Helsinki-Malmin lentokentän. Se on fakta ja siksi Helsinki-Malmin lentokenttä tulee säilymään ilmailukäytössä.

    14+
  • Hasu sattuma, että linkkejä ja lähdeviitteitä esittämiensä väitteiden tueksi postaavat täällä lähes yksinomaan kentän puolustajat. Voisiko olla, että kentän sulkemista ajavilla ei ole esittää mitään “kättä pitempää” esittämiensä mutujen ja mielipiteiden tueksi?

   14+
   • Uskotko että nämä viitteet ratkaisevat kentän jatkokäytön? Täälläkö se kentän “kohtalo” ratkaistaan;) Kyllä kaupunki rakentaa omistamalleen maa -alueelle asuntoja,vaikka täällä viitteitä viljelläänkin;) Melusta jo valituksia tehty (ilman viitteitä) ja lisää tulee, jos pörräys vielä ensikesänä jatkuu!!

    122+
   • Kättä pidempää on esim. se ,että kaupuki omistaa kentän ja rakentaa sinne asuntoja! Melko loogista.

    57+
   • Nimimerkille “Järkiratkaisu vihdoin”, maa-alueen omistus ei riitä kättä pidemmäksi. Kaavoitusta ohjaa maankäyttö- ja rakennuslaki 5.2.1999/132.

    Erityisesti laista on huomioitava seuraavat kohdat:

    9 § (6.3.2015/204)
    Vaikutusten selvittäminen kaavaa laadittaessa

    Kaavan tulee perustua kaavan merkittävät vaikutukset arvioivaan suunnitteluun ja sen edellyttämiin tutkimuksiin ja selvityksiin. Kaavan vaikutuksia selvitettäessä otetaan huomioon kaavan tehtävä ja tarkoitus.

    Kaavaa laadittaessa on tarpeellisessa määrin selvitettävä suunnitelman ja tarkasteltavien vaihtoehtojen toteuttamisen ympäristövaikutukset, mukaan lukien yhdyskuntataloudelliset, sosiaaliset, kulttuuriset ja muut vaikutukset. Selvitykset on tehtävä koko siltä alueelta, jolla kaavalla voidaan arvioida olevan olennaisia vaikutuksia.

    Lisäksi erityisesti Helsinkiä, Espoota ja Vantaata koskee:

    46 a § (18.3.2016/196)
    Pääkaupunkiseudun yleiskaava

    Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkeihin laaditaan kuntien yhteinen yleiskaava (pääkaupunkiseudun yleiskaava).

    Kuten tässä keskustelussa on jo todettu, 1. alustavat selvitykset osoittavat asuntorakentamisen Malmille olevan taloudellisesti kannattamatonta. 2. EU edellyttää Malmin ja Bromman kaltaisten kenttien säilyttämistä ilmailukäytössä, ja Suomen valtio on tämän EU:n asiakirjan huomioinut 3. Pääkaupunkiseudun yleiskaava… eipä ole hirveästi vielä näkynyt

    Jos Helsingin kaupunki jatkaa nykyisellä yleiskaavaehdotuksella, missä vaihtoehtoratkaisut on jätetty käytännössä kokonaan tarkastelematta muun muassa Malmin ja Tuomarinkylän osalta, Helsingin kaupunki rikkoo räikeästi maankäyttö- ja rakennuslain tavoitteita. Pääkaupunkiseudun yleiskaavan laatimisen laiminlyönnistä puhumattakaan.

    17+
  • Nythän tuo vanha raportti ei kerro totuutta,kun kentän käyttömäärä on hurjasta lisääntynyt. Uusi Melumittaus pyydetty!

   123+
  • Mittaus on tehty väärästä paikasta.Ei kentänlaidalla se melu häiritsekään. Vasta kun kone saavuttanut hieman korkeutta asuntojen päällä ,on meteli todella kova. Uusi melumittaus on vaadittu!

   119+
  • 2003 ? Nyt eletään vuotta 2016 ja Malmin kannattajien mukaan käyttö on vähintään kymmenkertaistunut siitä . Ja mitattu väärästä paikastakin. Kiitotien päästä.

   72+
 41. Käytin tuossa aiemmin esimerkkinä Lontoon kaupunkikenttään lähivuosina tehtäviä miljoonainvestointeja.

  Esimerkki kehittyvästä ja kasvavasta kaupunkikentästä löytyy kuitenkin paljon lähempääkin, Etelä-Helsingistä. Siellä investoidaan nyt vuosina 2015–2021 yhteensä 125 miljoonaa euroa vain 5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitsevaan lentokenttään. Tarkoitan tietenkin Tallinnaa.

  Samaan aikaan Helsingissä haaveillaan vain tunneleista Tallinnaan ja Tukholmaan, vaikka edes Kehärataa ja Länsimetroa ei olla saatu kunnolla maaliin. Kehärata on hidas, Länsimetro syö veronmaksajien rahoja eikä valmistu ajallaan. Tällä samalla kaavalla kun tehdään Tallinnan ja Tukholman tunnelit, niin aiaijaijai suomalaisia veronmaksajia…

  17+
  • Tallinnassa olaan viisaita ja satsataan yhteen kenttään ,samoin kohta uudellamaalla!

   70+
   • Tallinnassa ollaan juu viisaita, siellä on käytännössä yhteensä kolme (3) lentokenttää:

    1. Tallinnan kaupungin alueella on kansainvälinen lentokenttä ja 2. erillinen helikopterikenttä Linnahall Heliport (EECL). Kolmas kenttä on 37 km päässä Tallinnasta sijaitseva Ämari Air Base, mistä toimii Eesti Õhuvägi eli ilmavoimat. Tuo 37 km on toki enemmän kuin Helsinki-Vantaan 18 km keskustasta, mutta sotilaskoneille mitätön matka. Vrt. Helsingin puolustamiseksi Ilmavoimat joutuu lähtemään liikkeelle Tampereen Pirkkalasta, 160 km päästä (SatLsto).

    Suomessa taas, todellakin, valtiovalta ja Finavia Oyj yrittävät likimain mahdotonta, raskaan reittilentoliikenteen ja kevyen – keskiraskaan helikopteriliikenteen yhdistämistä yhdelle ja samalle kentälle, Helsinki-Vantaalle. Toki pelastushelikopteritoiminta FinnHEMS (useille vielä tuttu vanhalla nimellä Mediheli) on toiminut jo pitkään Helsinki-Vantaalla, mutta ensi vuodesta eteenpäin Finavia yrittää mahduttaa Helsinki-Vantaalle myös Rajavartiolaitoksen ja kaiken Helsingin siviili-helikopteritoiminnan.

    Tästä Helsinki-Vantaan tilanteesta tulee vielä aiheutumaan miljoonien eurojen tappiot reittilentoja operoiville lentoyhtiöille, muun muassa Finnairille. Suoria miljoonien eurojen lisäkuluja tästä meille suomalaisille veronmaksajille tulee jo pelkästään Rajavartiolaitoksen uusien Super Puma -helikopterien lentotunneista. Yksi lentotunti maksaa noin 20 000 euroa. Eikä kyse ole pelkästään rahasta, vaan myös ympäristöstä. Jokainen ylimääräinen poltettu polttoainelitra on saastetta Helsingin ympäristöön.

    16+
   • No Huhhuh! 7 km siirtyminen ja Suomi luhistuu… Miten tuo yhteensovittaminen sitten onnistuu muuallakin… Pitäisikö Hornetit siirtää Malmille Helsinkiä puolustamaan, kuulostaa strategisesti loistavalta idealta… Riskianalyysejä ei varmaan ole tehty, mutta onneksi huomasit… Nyt äkkiä viestiä Finavialle, Rajalle ja Puolustusvoimille siellä ei välttämättä tiedetä että asiat on noin huonosti!

    140+
   • KK, taisinpa juuri peukuttaa tätä viimeisintä viestiäsi. Silti, kyse ei ole nyt 7 km siirtymästä, vaan siitä, että Helsingissä yritetään tunkea kahden aivan erilaisen lentokentän toiminnot yhdelle ja samalle kentälle.

    Helsinki-Vantaa on aikataulutetun kaukoidän kauttakulkuliikenteen välipysäkki, rumasti sanottuna vessa ja siinä sivussa suomalaisten portti kaukomaille.

    Helsinki-Malmi palvelee suomalaista ammatti-ilmailua, ja lentotyötä. Siinä sivussa se voi palvella myös aikataulutettua ja aikatauluttamatonta kansainvälistä liikennettä. Helsinki-Malmi on myös helikopterilentämisen ja huoltotoiminnan merkittävä keskittymä. Näille ja monille muille Malmin toiminnoille ei ole osoitettu mitään korvaavaa paikkaa Suomesta riittävässä laajuudessa.

    Malmin lentokentän toimintaa ilmailukäytössä on siis jatkettava toistaiseksi, vähintään vuoteen 2034 asti.

    11+
  • Hyvä linkkivinkki, kiitos! Nimimerkistäsi: “Vihreät tappaa tän kaupungin”… Tappaa ja ei tapa. Vihreiden Facebook-ryhmässä on ollut havaittavissa viimepäivinä yllättävän myönteistä keskustelua Helsinki-Malmin lentokentästä.

   https://www.facebook.com/groups/vihreat/

   Mielenkiintoista nähdä, minkälaisia kannanottoja ehdokkailta tulee tuonne Malmivaalit-sivuille! Toivottavasti myös Tuomarinkylän ja Vartiosaaren osalta tolkku saavuttaa ehdokkaat!

   10+
  • YLE- Uutiset kertoo: Kahdeksanpaikkainen Pilatus PC-12 NG lentokone sai tänään kasteen Malmin lentokentällä. Kovin helpolla ei Malmista sen kotikenttää taida tulla. Sen lisäksi, että Finavia vetäytyy Malmilta vuoden loppuun mennessä ja Helsinki suunnittelee alueelle kerrostaloja, puuttuu Malmilta myös eräs oleellinen tekninen härveli – tarkkuuslähestymislaite. Näihin pulmiin ei kuitenkaan Go! Aviationin liiketoiminta toimitusjohtaja Jorma Karion mukaan kaadu.

   – Malmin kenttä ei ole välttämätön mitenkään.

   – Me koitamme välttää suuria lentokenttiä, jossa joutuu jonottamaan pitkään. Pääkaupunkiseudulla me operoimme Helsinki-Vantaalta, mutta me käytetään business-terminaalia. Siellä voimme toteuttaa lupauksemme, että 15 minuuttia ennen koneen lähtöä voi tulla kentälle ja ehtiä lennolle, kertoo Kario.
   Ei edes pysty käyttämään Malmin kenttää! Eihän Malmilla ole mitään palvelujakaan. Vessa tosin löytyy,avoinna vaan 8-20 välillä. Se Hki/vantaan “vessa ” 24/7 ! Ihan utopiaa koko “Kansainvälinen lentokenttä. Ideana tässä koko “kusetuksessa” on että “pörrääjät “saisivat jatkaa edelleen ilmaiseseksi “siivellä” ja lähes kotiovelta!!

   103+
  • Tämä “tarkkuuslähestymislaite” ei ole laite, vaan pala paperia. Toimii GPS:llä, kuten autojen navigaattorit.

   Helsinki-Malmin nykyinen operaattori Finavia Oyj ei ole tuota paperinpalasta saanut laadittua, koska Finavia Oyj keskittyy ylläpitämään Helsinki-Vantaalla vessaa kauttakulkumatkustajille. Laiminlyöden ja tuhoten meidän suomalaisten kansallisomaisuutta likimain kaikilla muilla Suomen lentokentillä. Jopa sillä toiseksi vilkkaimmalla kansainvälisellä lentokentällä, eli Helsinki-Malmilla.

   Niin, Helsinki-Malmi on siis jo kansainvälinen lentokenttä, ollut sitä jo 80 vuotta ja tulee olemaan seuraavatkin 80 vuotta.

   Siitä kyllä voin olla samaa mieltä, että tässä kyllä kusetetaan nyt kunnolla. Nimittäin meitä suomalaisia veronmaksajia. Maksamaan Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivueen siirtyminen Helsinki-Vantaalle ja siitä aiheutuvat kustannukset kaikkina tulevina vuosina. Kustannusneutraali siirtyminen, uskokoon ken jaksaa. Halpaa ei tule olemaan Patriankaan siirtyminen Tampereelle, kun lennonopettajat ovat täällä Helsingissä. Sinänsä, Patrian ja Rajavartiolaitoksen siirtyminen eivät ratkaise Malmin kysymystä. Malmille jää edelleen riittävä määrä yksityisiä, kaupallisia toimijoita.

   15+
 42. Niin, ja KK, kyllä Finavialla, Puolustusvoimissa ja Rajavartiolaitoksessa tiedetään tilanne ihan tarkkaan, kannattaa lukea asiakirjoja viimeisen 15 vuoden ajalta. Ne kertovat yksiselitteisesti, että Helsinki-Malmin lakkauttaminen olisi valtava virhe, kun korvaavaa kenttää ei ole olemassa eikä sellaista edes aiota rakentaa.

  Jos sinä tai joku muu aiot tässä kohtaa viitata suunnitteilla olevaan Pyhtään kenttään, niin se sijaitsee yli tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, eli liian kaukana. Eikä sen rakentamista ole vielä edes aloitettu. Korvaava kenttä pitäisi olla täydessä toiminnassa jo tämän vuoden loppuun eli 31.12.2016 mennessä.

  12+
  • Oisko kuitenkin kourallisen lentoharrastajia helpompi silloin tällöin ajaa tunti kentällensä kuin vaatia 25 000 asumaan ja pendelöimään päivittäin jostain hornan kuusesta?

   113+
   • Ei. Kyse ei ole nyt edelleenkään lentoharrastajista, vaan Helsingin kaupunkin ja pääkaupunkiseudun kilpailukyvystä. Sekä meidän veronmaksajien rahoista.

    Paikkoja 25000 asunnolle on Helsingissä vaikka kuinka paljon. Yleiskaavaehdotuksessa on varauduttu asuntorakentamiseen varmuuskertoimella, joka on ennennäkemättömän suuri.

    Tämän järjettömän suuren varmuuskertoimen takia Malmin kentän lisäksi uhanalaisena on monta muutakin asiaa. Kuitenkin, Malmin kenttä edustaa alle kahta prosenttia (2 %) koko Helsingin pinta-alasta. Malmin rakentamisella väljästi 25000 asunnolle “puutarhakaupunkina” ei ratkaista mitään.

    Helsingin kaupungille ja kaupunkisuunnitteluvirastolle on esitetty useita vaihtoehtoisia ratkaisuja, joissa ilmailutoiminta voi jatkua JA samaan aikaan rakennetaan Malmille asuntoja sekä uusia liiketiloja. Nykyaikaisen kaupunkisuunnittelun tavoitehan on rakentaa alueita, joissa on sekä liiketoimintaa että asumista. Sillä erityisesti vähennetään turhaa pendelöintiä.

    15+
   • Hupsan. Tuli pari virhettä, kun nopeasti kirjoitin. Siis tietenkin Helsingin kaupungin ja pääkaupunkiseudun kansainvälisestä kilpailukyvystä, ei kaupunkin. Sekä asuntoja 25000 ihmiselle, ei 25000 asunnolle.

    Tässä 25000 asuntoa/asunnot 25000 ihmiselle ovat onneksi horjahdelleet ihan kaupunkisuunnitteluviraston virkamiehet kuin poliitikot Helsingin kaupunginvaltuustossa.

    Ihmisiä me kaikki siis vaan ollaan ja kaikkien kannalta reilu ratkaisu olisi, että me kaikki yhdessä myöntäisimme, että nyt on tullut tehtyä virhearvio ja korjata yleiskaavaehdotusta siihen suuntaan, että Malmille saadaan tulevaisuudessa niin ilmailua, asuntoja kuin työpaikkojakin. Kaikki voittavat.

    B-vaihtoehtona on jatkaa tätä vääntöä, joka on jatkunut jo 50 vuotta ja tällä vauhdilla tulee jatkumaan seuraavatkin 50 vuotta. Siinä ei voita kukaan.

    14+
   • Tuo vaihtoehtokaava on varsinainen rääppäisy, ilman mitään hajua kaavoituksesta… Ihanko todella ihmiset haluavat melualueellekin asumaan (eipä taida edes saada rakentaa)… Entäpä kun tulee niitä (unelmissanne) potkuriturbiini ja suihkukoneita koska ilman niitä kentällä ei olisi mitään toivoa pienentää tappioita sillä pelkkä harrastajien lisääminen ei rahaa tuota… Eiköhän se pendelöinti vähene kun kenttä rakennetaan!

    109+
   • KK, kummasti se Tallinnassa onnistuu, tämä lentokentän pitäminen vähintäänkin yhtä keskeisellä paikalla kaupungissa

    https://www.google.fi/maps/@59.4267645,24.7993792,8738m/data=!3m1!1e3

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Tallinnan_Lennart_Meri_-lentoasema

    Sekä vielä kerran, kyse ei ole harrastuslentämisestä. Kyse on Helsingin kaupungin ja pääkaupunkiseudun kansainvälisestä kilpailukyvystä. Kyse on kulttuuriarvoista. Helsinki-Malmin lentokenttä on juuri valittu yhdeksi Euroopan seitsemästä uhanalaisimmasta kulttuurikohteesta. Ensi vuonna 2017 Suomen itsenäistymisestä tulee kuluneeksi sata vuotta. Jääkö tuo vuosi ja Suomi historiankirjoihin valtiona, joka tuhoaa omaa kulttuuriperintöään?

    Jos Malmin lentokenttä tuhotaan, myös kaikki sen tuhoamiseen osallistuneet poliitikot ja virkamiehet tullaan muistamaan pitkään ja kirjaamaan tarkkaan kaikkiin tuleviin historiankirjoihin. Kuinka moni oikeasti haluaa ansiolistalleen sellaisen maininnan? “Perustinpa mitättömän 25 000 asukkaan lähiön vuonna 2016, tuhosinpa siinä sivussa ainutlaatuisen kulttuurikohteen. Sori siitä.”

    16+
   • Mutta kun me vaadimme päästä “pörräämään” jatkossakin “kotiovelta”. Ja edelleen ilmaiseksi. “Samaan aikaan Lontoossa” kommentti täyttä huuhaata! Oikeinko puolustusvoimissakin;) Ikävä kyllä,mutta joudut sinäkin kohta siirtämään koneesi muualle.

    100+
   • “..mitättömän 25 000 asukkaan lähiön…” Tämä kertoo sinun (Samaan aikaan Lontoossa) asenteestasi paljon… Lentäminen Helsingissä on siis tärkeämpää kuin asunnot ja ihmiset, se tuli selväksi… Malmin kenttä ei ole millään mittareilla mikään tuleva turistirysä, luontokeidas tai asia joka oikeasti kiinnostaisi maailmalla tai edes Suomessa isoja massoja!

    110+
   • Nimimerkille “Keksi lisää valheita( ja kyllähän sä keksitkin;)!”

    Politiikassa ja muutenkin osoittaa puutteita käytöstavoissa syyttää toista valehtelusta. Jos olen esittänyt mielestäsi mitä tahansta virheellisiä tietoja, ole hyvä ja esitä niihin yksilöidyt oikaisut lähdeviitteineen, kiitos.

    Vielä kerran: Kyse ei ole nyt harrasteilmailusta. Kyse on ammatti-ilmailun tulevaisuudesta Suomessa. Kultuuriarvoista. Ainutlaatuisen ympäristön ja kokonaisuuden säilyttämisestä.

    Niin, ja tietääkseni kaikki Helsinki-Malmin käyttäjät maksavat kentän käytöstä siitä asetetut maksut joko kausikortilla tai kertamaksuina. En ole itse lentäjä niin en osaa ottaa tähän tarkemmin kantaa, mutta tässä on linkki Finavia Oyj:n hinnastoon. Muutamia poikkeuksia näyttää olevan, kuten purjelentokoneet, kuumailmapallot ja liitimet, mutta niitä harvemmin Malmilla näkyy. Viimeksi 1.1.2016 Finavia korotti näitä hintoja 1,9 %:lla.

    http://dxww91gv4d0rs.cloudfront.net/file/dl/i/qdo5WA/3HeSVFRbqaXEJxon32cmew/FinaviaPalveluehdot2016_FI_01032016.pdf

    12+
   • Ah, ja ystäväni KK, sinäkin aktivoiduit tähän. Kyllä, 25 000 asukkaan lähiö on valitettavasti Suomen ja varsinkin koko maailman mittapuussa aivan mitätön. Samanlaisia lähiöitä voidaan ja tullaan rakentamaan Helsinkiinkin seuraavan 30 vuoden aikana kymmenittäin. Yksi joukosta pois ei tunnu missään.

    Malmin lentokentän tuhoaminen sen sijaan on merkittävä vahinko koko Suomelle, ja myös EU:n tasolla Malmin kentän ainutlaatuisuus ja uhanalaisuus on tunnustettu.

    http://www.kotiseutuliitto.fi/malmin-lentoasema-yksi-euroopan-seitsemasta-uhanalaisimmasta-kulttuuriperintokohteesta-2016

    Odottelen KK sinulta myös edelleen aika montaa lähdeviitettä väitteillesi… Siitä huolimatta, olet erittäin tervetullut ensi viikonloppuna Malmille 80-vuotisjuhlalentonäytökseen!

    16+
  • Korvaavaa kenttää ei harrastajille erikseen tehdä… Kyllähän noita pikkukenttiä Uudeltamaaltakin löytyy… Se on eri asia haluaako kukaan lisäkoneita metelöimään (voi olla myös aistiyliherkkyyden sielläkin)… Tärkeimmille toiminnoille on jo löytynyt Tampereelta ja Helsinki-Vantaalta tilaa…. Varmaan joku menee rohkeasti Helsinki-Vantaallekin… Turha rypistellä kenttä loppuu!

   123+
   • KK, miten on tuo sinun luetun ymmärtäminen?

    “Ei. Kyse ei ole nyt edelleenkään lentoharrastajista, vaan Helsingin kaupunkin ja pääkaupunkiseudun kilpailukyvystä. Sekä meidän veronmaksajien rahoista.”

    Me veronmaksajat ja helsinkiläiset omistamme Helsinki-Malmin lentokentän. Kun enemmistö meistä haluaa sen säilyttää lentokenttänä seuraavatkin 80 vuotta, niin kunnan päättäjien ja virkamiesten on parasta kuunnella. Ne, jotka eivät kansan mielipidettä kuuntele, laitetaan ennemmin tai myöhemmin vaihtoon. Mieluiten jo ensi keväänä.

    Meitä tyytymättömiä helsinkiläisiä on lisäksi myös Tuomarinkylässä, Lauttasaaressa jne.

    http://tolkkuakaavaan.org/yleiskaavaehdotus-kasittelyssa-2016-06-07/

    16+
   • KK, Joko sait 50% alennuskupongin 80 -vuotis Melunäytökseen. Lähistön asukkaille hyvitys metelöinnistä;) Itse en aio sinne meteliin lähteä,vaikka ilmaiseksi tarjoaisivat. Onneksi se on viimeinen!

    59+
   • Eipä tullut tarjousta… En ole heidän mielestä melualueella, eikä tullut “aiheuttaa mahdollisesti melua” ilmoitustakaan.. Kesäisin on tuota lentonäytöstä ihan riittävästi tosin Hornettia katselen sitten omalla terassilla se on sentään hyödyllinen muutenkin Suomelle!

    Eikö tuon aloitteen olisi pitänyt allekirjoittaa jo sadattuhannet huolestuneet helsinkiläiset… Joka tuutista sitä yritätte tunkea..Ei tuo Malmin Ilmailun menetys ole niin iso juttu kuin sinä ja ystäväsi luulevat eikä sillä yksin mitään vaaleja ratkaista… Naurettava väite!

    44+
   • KK, kuntalaisaloite vaatii vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksin. Kuten muissakin kuntalais- ja kansalaisaloitteissa on nähty, niin allekirjoituksia niihin kertyy keskimäärin hiljakseen, jos ollenkaan.

    Kannattaa kuitenkin pitää kirkkaana mielessä, että kuntalaisaloite 983. Malmin lentokentän säilyttämiseksi keräsi ennätysmäärän allekirjoituksia, 13197 kappaletta. Kakkosena tulee pyöräkaista Hämeentielle 11949 ja Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! 4671:llä allekirjoituksella.

    https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/983

    Tolkkua kaavaan -aloitteeseen nimien kerääminen näyttää alkaneen vasta viime kesänä. Nimien keräämiseen on siis vielä hyvin aikaa. Aloite 2763. on jo nyt seitsemänneksi eniten allekirjoituksia kerännyt aloite.

    https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/2763

    17+
   • Kyllä jos on riittävän aktiivinen saa allekirjoituksia mihin vaan… Eli kyllä nuo aloite 983 äänet on kerjätty enimmäkseen ihan paperille, kuten kuuluisa 15 vuotta vanha Malmi-adressikin.. Kai te napsitte nimiä tuolta lentonäytöksestä, kuten aikaisemminkin…

    Eiköhän kaikki ole jo huomanneet että Malmin kentän (ilmailun) kannattajat ovat muutenkin aika taitavia tässä median ja julkisuuden hyödyntämisessä… Pikkusen käy jopa sääliksi kentän lopettaminen koska omistautuminen tälle yhdelle asialle tuntuu olevan aika täysipainoista joillekin!

    135+
   • Hehee KK, kumman paljon sinullakin tuntuu olevan aikaa tähän keskusteluun, ja kyllä tätä seuranneena viimeisen 50 vuoden ajalta niin hyvin on poliitikoilla ja virkamiehillä julkisuuden ja median hyödyntäminen hallussa. Sinnemäkikin luetteli juuri Yleisradion haastattelussa pitkät pätkät. Sekä sen kuuluisan toteamuksensa:

    ”Uskon, että Malmi on taloudellisesti kannattava, kun suunnittelu tarkentuu.”

    Kyllä Suomen pääkaupungin, Helsingin, tulevaisuuden suunnittelu pitää olla vähän muunkin kuin pelkän hyvän uskon varassa.

    Omalta osaltani kannan myös suuresti huolta Tuomarinkylästä, Lauttasaaresta, Keskuspuistosta ja Vartiosaaresta. Muista TOP10-listalla olevista kuten Veräjämäki, Oulunkylä, Kumpula ja Käpylä en niin paljon tiedä, mutta varmasti aiheesta niistäkin on muistutuksia jätetty. Kaikenkaikkiaan 1444 kpl. Tässä pdf:ssä Vuorovaikutusraportti IV on kaupungin ympäripyöreät vastaukset näihin muistutuksiin:

    http://hel.fi/hel2/ksv/julkaisut/yos_2016-2.pdf

    Demokratia on tästä hyvin, hyvin kaukana – ja mitään muuta en vaadi kuin sen, että demokratia toteutuu. Helsinkiläiset ovat jo ilmaisseet mielipiteensä TNS Gallup:n kyselyissä. Tulos on ollut, että kenttä säilytetään ilmailukäytössä. Kannattaisi sinunkin, ystäväni KK, hiljalleen siirtyä voittajien puolelle.

    11+
   • Malmin ilmailu on (valitettavasti) se häviäjä…. Kun te olette niin kovapäisesti ajaneet Malmin kentän säilyttämistä ilman “entäpä jos ei jatkukkaan” miettimistä olette sekä vähätelleet muun Suomen ilmailua että teilanneet monia mahdollisuuksia… Ehkäpä jossain vaiheessa olisi tullut jopa rahoitusta vaihtoehdoille, ei enää..

    132+
   • Ystäväni KK, jälleen kerran, ole hyvä ja laita niitä lähdeviitteitä. Rahoitusta mistä, mille?

    Pyhtäälle on nyt suunnitteilla uusi kenttä käsittääkseni yksityisellä rahoituksella, mutta kuten todettu, Pyhtää on hieman liian kaukana Helsingistä ollakseen Helsingin ja Suomen kakkoskenttä. Pyhtään suuntaan ei ole edes raideliikenneyhteyttä.

    Niin pitkään kun et laita lähdeviitteitä tai muuta faktaa mielipiteitesi tueksi, niin KK, sinä olet aika yksin mielipiteitesi kanssa. Noh, okei, muutama virkamies ja muutama valtuuston edustaja, mutta ensi keväänä on kuntavaalit ja silloin laitetaan pakka uusiksi. Kuten todettu, kyse ei ole nyt pelkästään Malmista, vaan myös Tuomarinkylän, Lauttasaaren, Keskuspuiston, koko Helsingin ja pääkaupunkiseudun tulevaisuudesta.

    Ensi kevään kuntavaaleista tulee Malmivaalit, http://www.malmivaalit.fi, ensi kevään vaaleista tulee bulevardivaalit, tiemaksuvaalit, keskuspuistovaalit, ja yleiskaavaehdotus lähtee paluupostissa sinne mistä se on tullutkin. Demokratia, nimittäin.

    12+
   • Minulle ja monelle muulle (Juuh, kyllä meitä on, ei välttämättä pyöritä kentän kahviossa ja eivät hekään ole todennäköisesti “ystäviäsi”) Malmin kenttä on vain rasite…

    Kaltaisillesi Malmin kentän ilmailun kannattajalle on turha yrittää visioida sitä mahdollisuutta että kentän ilmailu loppuu.. Entäpä kun niin tapahtuu, maailmalla löytyy runsaasti myös toisenlaisia esimerkkejä kaupunkikentistä varsinkin yleisilmalukentistä, jotka on purettu ja otettu muuhun käyttöön esim. asuinalueeksi tai puistoksi… Tai niille ei enää kentän “kehittymisen” jälkeen ole pienkoneille tilaa kuten esim. Bromma….

    Lentäjänä tiedät varsin hyvin että näitä entisiä lentopaikkoja on runsaasti ja ymmärrän että tuskasi kuten muillakin Malmin kenttään intohimoisesti suhtautuvilla, on valtava kun Malmin ilmailu loppuu… Patria, Raja, BR ja varmasti muitakin lähtee perässä muille kentille, jopa tuohon 17km Helsingin keskustasta olevalle Helsinki Airportille… Vaalit eivät pelasta Malmin kentän ilmailua sillä vain harvalle se merkitsee noin paljon…

    156+
   • Harmittaahan se toki harrastajaa, jos harrastuspaikka viedään, mutta…
    Kun ilmailu on ainoa, joka alueella on tuottavaa toimintaa.
    Kaupungin omien selvitysten mukaan rakentaminen ei ole. Jos maa-alueen arvo on 500milj. sitten kun siihen on laitettu 500milj. on kassassa 0 euroa. Sen jälkeen aletaan rakentamaan ja kokoajan alueesta on kaupungille kuluja. Ne, mukamas, 25000 ihmistä eivät ikinä tule tuottamaan kuluja takaisin, elleivät kaikki ole palkkatyössä vuokralaisina.
    Mikä muu toiminta, kuin ympärivuotinen ilmailu voi tuottaa mitään tuolla alueella??
    Missään ei ole kerrottu, tekeekö malmi voittoa vai tappiota. Koko verkosto tekee ilmeisesti sen 20milj. tappiota, mutta lentoasemia ei eritellä. Olettaisin tyhjän panttina pidettävän matkustajakentän tekevän vähän isomman miinuksen, kuin vilkas yleisilmailukenttä kausikortteineen, palvelumaksuineen, tilavuokrineen, jne…

    Pakkohan kentän lakkauttamisesta on olla taloudellista hyötyä kaupungille ja sen veronmaksajille. Pystyykö kukaan kertomaan ja perustelemaan mikä se on???

    24+
 43. Östersundom rakentamiseen välittömästi. Malmin kenttä säilytetään ja kehitetään siitä maailman paras citykenttä. Suomen toiseksi vilkkaimman lentokentän lakkauttamiselle eI ole yhtään järkevää perustetta tässä vaiheessa.

  19+
  • “maailman paras citykenttä”
   Varmaan ihan kiva lentoharrastajille, mutta oletteko huomanneet että sijainti tiheän asutuksen keskellä ei välttämättä ole ihan paras paikka.. Eipä taitaisi ympäristölupa irrota ihan tuollaiseen… Uneksia saa, mutta jotain realistisuutta sentään!

   116+
   • KK, määritelmän mukaan citykenttä on nimenomaan kenttä, joka on kaupungissa. Malmi sijaitsee siis aivan erinomaisella ja parhaalla mahdollisella paikalla.

    Tiheästä asutuksesta nyt ei tosin tuolla seudulla voida puhua alkuunkaan. Tiheää asutusta Helsingissä on vain kantakaupungissa, jos edes sielläkään.

    Voisit myös jo lopettaa puhumisen lentoharrastajista. Malmilla on kovan luokan ilmailuosaamista, ammattilaisia. Kuten Suomen toiseksi vilkkaimmalla kansainvälisellä lentokentällä kuuluukin olla. Malmin kaltainen ympäristö ei synny uudestaaan muutamassa vuodessa, siihen tarvitaan toiset 80 vuotta. Eikä varsinkaan hajasijoittamalla, mitä nyt on tarjottu vaihtoehdoksi Malmin ammattilaisille ja yrityksille. Hajasijoittaminen EI ole vaihtoehto.

    17+
 44. Kenen rahoilla?? Tuskin “pörrääjien” jotka tähän asti ilmaiseksi saaneet kenttää käyttää.

  59+
 45. “samaan aikaan lontoossa” Kaupunki ei peri kentästä vuokraa. Finavia “nimellisen” kausikorttimaksun joka ei riitä kustannuksiin alkuunkaan. Hyvin olet perillä asioista ja siksi epäilenkin että sinulla “oma lehmä ojassa” . Hienoa että ilmailu noin kiinnostaa! Tosi harva ei “pörrääjä” on noin hyvin perillä asioista. Mutta miten se Puolustusvoimat liittyy malmin kenttään,paitsi historiassa.

  83+
  • Ensiksi näistä kausikorttimaksuista. Tokko Helsingin kaupunki perii venepaikkamaksuistakaan käypää vuokraa, vaan venepaikkamaksut ovat tuettuja. Tukea taitaa olla myös golf-kenttien vuokrissa jne. Noh, se tästä harrastusilmailusta. Nyt tärkeämpiin asioihin:

   Malmin lentokentän tulevaisuus kiinnostaa minua erityisesti liiketoimintanäkökulmista ja uusien korkean tuottavuuden työpaikkojen luomisessa Helsinkiin. Ilmailuala elää nyt 2010-luvulla suuria mullistuksia, ja kasvunäkymät ovat huomattavat niin Suomessa kuin maailmallakin. Suomessa on maailmanluokan osaamista, ja se on keskittynyt erityisesti Helsingin seudulle.

   Jos Malmin kenttä tuhotaan, perustan yritykseni johonkin muualle Eurooppaan, johonkin maahan, jossa ilmailuun suhtaudutaan myönteisesti ja nähdään se muunakin kuin kauttakulkuvessana Helsinki-Vantaalla. Lentolupakirjaa tai omia lentokoneita minulla ei ole. Miksi omistaa, kun voi käyttää silloin kun tarvitsee? Jakamistalous on tulevaisuutta.

   Olen perillä näistä asioista myös siksi, että seuraan tarkasti kunnallista ja valtiollista päätöksentekoa. Jokaisen kansalaisen ja veronmaksajan kannattaa niin tehdä ja valvoa, että veroeurot tulee käytettyä järkevästi.

   Puolustusvoimat tuli tähän keskusteluun nyt sitä kautta, että nimimerkki “yksi kenttä riittää” esitti, että noh, kuten hänen nimimerkkikin sanoo, että Tallinnassa on vain yksi (1) lentokenttä ja että kun se riittää sinne, niin se riittää Helsinkiinkin. Osoitin hänen olevan väärässä toteamalla, että Tallinnassa on erikseen lentokenttä ilmavoimille (37 km päässä keskustasta) sekä erillinen helikopterikenttä, yhteensä kolme (3) kenttää.

   21+
 46. Samaan aikaan lontoossa: Maksamaan Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivueen siirtyminen Helsinki-Vantaalle ja siitä aiheutuvat kustannukset kaikkina tulevina vuosina. Eikös se ole maksanut jo menneinäkin vuosina?

  73+
  • Rajavartiolaitoksen kulut Helsinki-Vantaalla tulevat olemaan suuremmat eli ns. kustannusneutraali siirtyminen ei tule toteutumaan. Super Pumalla lentäminen maksaa noin 20000 euroa/tunti eli noin 333 euroa/minuutti, ja kun nykytilanteessa Vartiolentolaivue on voinut harjoitella Malmilla, jatkossa heidän täytyy lentää ensiksi Helsinki-Vantaalta esimerkiksi Uttiin. Lento sinne ja takaisin kestää saamieni tietojen mukaan noin tunnin ja kymmenen minuuttia.

   Myöskin lentoaika Helsinki-Vantaalta merelle on pidempi kuin Helsinki-Malmilta. Se tarkoittaa kylmiä minuutteja niille onnettomille, jotka ovat veden varaan joutuneet ja lisää ilmansaasteita sekä polttoainekustannuksia meille muille.

   15+
   • Absurdistanin pääkaupungissa estettiin 25 000 asukkaan asuinalue, jotta muutaman valtion pelastushenkilön harjoitusaluetta ei jouduttaisi siirtämään.

    0
   • Vartiolentolaivue ei suinkaan ole Malmilla harjoitellut.Siitä on aikaa kun malmilla harjoiteltiin, vaan merialuella esim.Porkkalassa. Lyhyempi matka kuin Malmilta.

    92+
   • Tuskinpa ne huvikseenkaan malmin kentällä pörräävät. Eli;kyllä harjoittelevat. Varmasti myös porkkalassa ja muuallakin, mutta lentokentällä, malmilla.

    1+
 47. Maksamaan Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivueen siirtyminen Helsinki-Vantaalle ja siitä aiheutuvat kustannukset kaikkina tulevina vuosina. Mitäs tämä on: Finavian ja Rajavartiolaitoksen välillä solmitaan rakennuksesta 20-vuotinen vuokrasopimus. Se on kokonaisarvoltaan noin 18,7 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa.!

  73+
 48. Super Pumalla lentäminen maksaa noin 20000 euroa/tunti eli noin 333 euroa /minuutti. No hurja on kulutus kopterilla vai onko tuohon laskettu myös kopterin “kuoletus”! Esim. “Bojo” 737 on huomattavasti edullisempi käyttää.

  58+
  • Niin, tuossapa on todella hyvä kysymys, miten on Rajavartiolaitos tuon tuntihinnan laskenut. Todellisiin kustannuksiin sen pitäisi perustua.

   Joka tapauksessa, vaikka lentäminen Super Pumalla olisi puoli-ilmaista, niin kyllä ne lentävän henkilökunnan palkat maksavat. Ehkä osa siirtolennoista Uttiin voidaan laskea harjoitteluajaksikin, mutta kyllä siihen ihan varmasti turhaa odotteluakin sisältyy.

   20+
 49. Nythän nuo lentäjät on jo koulutettu uusiin koptereihin Malmilla. Tarvitsevat ilmeisesti jatkuvaa harjoitusta.

  46+
  • Kyllä, ilmailuun kuuluu, että asioita harjoitellaan uudestaan ja uudestaan. Lisäksi kyllä Rajavartiolaitoksellakin tehtävät kiertää, ihmisiä jää eläkkeelle, uusia tulee töihin

   13+
   • Elääkkeelle lähtijöitäkö koulutettu myös?

    117+
 50. Tolvanalle tiedoksi, BF-Lento aikoo ottaa nyt yrittäjän riskin ja vie kymmenen koulutuskonettaan Turkuun, josta yritys on ostanut koneilleen hallin.

  151+
  • Näin on kuulemma tapahtumassa, mutta edelleen Malmilla on huomattava määrä koneita. Esimerkiksi Aalto yliopiston mittauslaitteilla varustettu “lentävä maitotölkki”. Onko sillekään uutta paikkaa vielä järjestynyt, jos Helsingin kaupunki estäisi lentotoiminnan Malmilla vuodesta 2017 alkaen?

   Käytännössä kyllä kaupunki vaikuttaa suhtautuvan myönteisesti lentotoiminnan jatkolle ainakin vuoteen 2019 asti:

   “Kaupungin näkökulmasta korpikenttätoiminta on yksi vaihtoehto, mikäli toiminnalle löytyy sopiva operaattori. Kaupunki ei ylläpidä lentotoimintaa, vaan korpikenttää varten tulisi löytää operaattori, joka vastaisi lentokentän pidosta ja huolehtisi tarvittavien lupien hankkimisesta.”

   Esim. Aviastar Oy on jo kentän operaattoriksi ilmoittautunutkin hyvissä ajoin.

   Lähde: http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/malmin-kentta/malmin-kentan-yrittajainfo-kesakuussa-2016

   18+
 51. Helsinki-Malmin Uusi kotimainen lentoyhtiö Go! Aviation on esimerkki uudenlaisesta ilmailuliiketoiminnasta, jonka merkitys voi olla suuri Helsingille. Go! Aviation esittäytyy tiistaina 5.7. klo 11.30 Helsinki-Malmin lentoasemalla, kun sen ensimmäinen oma huippumoderni Pilatus NG-12 -lentokone laskeutuu kentälle.

  ”Toimintamallimme on Euroopassa ainutlaatuinen. Kansainvälinen liikeilmailu edellyttää joustavan toimintaympäristön, ja tähän Malmi on täydellinen”, yhtiön johtaja Jari Tähtinen sanoo. – uusi lentoyhtiö esittäytyy 5.7. klo 11.30

  MLY :n sivuilla taas harhaanjohtavaa tietoa. Unohtunut poistaa varmaankin. Tosin on siellä muutakin harhaanjohtavaa .
  Täässä uusinta faktaa.
  Siis Hki / Vantaan Uusi kotimainen lentoyhtiö !
  YLE- Uutiset kertoo: Kahdeksanpaikkainen Pilatus PC-12 NG lentokone sai tänään kasteen Malmin lentokentällä. Kovin helpolla ei Malmista sen kotikenttää taida tulla. Sen lisäksi, että Finavia vetäytyy Malmilta vuoden loppuun mennessä ja Helsinki suunnittelee alueelle kerrostaloja, puuttuu Malmilta myös eräs oleellinen tekninen härveli – tarkkuuslähestymislaite. Näihin pulmiin ei kuitenkaan Go! Aviationin liiketoiminta toimitusjohtaja Jorma Karion mukaan kaadu.

  – Malmin kenttä ei ole välttämätön mitenkään, mutta tämä on lähempänä Helsingin keskustaa ja täältä olisi helpompi operoida. Jos tänne saadaan tarkkuuslähestymislaitteet, niin sen jälkeen voitaisiin toimia täällä.

  Go! Aviation välttäisi mielellään suuria lentokenttiä, mutta paremman puutteessa Helsinki-Vantaa saa kelvata.

  – Me koitamme välttää suuria lentokenttiä, jossa joutuu jonottamaan pitkään. Pääkaupunkiseudulla me operoimme Helsinki-Vantaalta, mutta me käytetään business-terminaalia. Siellä voimme toteuttaa lupauksemme, että 15 minuuttia ennen koneen lähtöä voi tulla kentälle ja ehtiä lennolle, kertoo Kario.

  236+
 52. HELSINGIN UUTISET :RAKENTAMINEN Malmin lentokentän savimaalle suunnitellaan asuntoja. Viereisessä Fallkullassa uudehkot asuintalot uhkaavat vajota saveen.

  Fallkullassa vain joitain vuosia sitten rakennetuissa kerrostaloissa on ollut jo ongelmia. Talot muun muassa uhkaavat vajota saviseen maahan, ja asukkaat ovat joutuneet maksamaan ylimääräisistä korjauksista.
  Mitenhän tuo Paalutus tapahtuu 😉 Alustan paalutus? Olisikohan kuitenkin salaojitus varaston vieressä jäänut tekemättä! Ja kattokin vuotaa, juu ihan selvästi savipohjan aiheuttama.
  Yhdessä Fallkullan taloista joudutaan paaluttamaan ulkovarastojen alusta uudelleen. Tiedossa on myös vielä selvittämättömiä ongelmia, kuten yhden talon alakerran betonilaatan lohkeama ja satunnainen katon vuotaminen.
  Eiköhän tämänkin stoorin kertoja kuulu MLY:n !
  Esim Viikin “savikossa” ei rakennuksissa mitään ongelmia! Ja rakennettu on paljon, nykyiselle melualueelle.

  266+
 53. Ihmeellinen ajatusmaailmaa, faktat faktoina ja mielipiteet mielipiteinä.
  Jos olet jotain mieltä, se ei tarkoita että se on totta Rouva peukuttaja.

  Faktoja ovat:
  1.Maaperän on surkea rakentamiselle
  2. Lentokentälle piti osoittaa uusi paikka ennekuin suljetaan.
  3. Pääkaupunkiseutu tarvitsee harrastelentokentän
  4. Helsinki tarvitsee asuntoja
  5. Malmin lentokenttä ei ole oikea paikka asuntoarakentamiselle maaperänsä ja museoarvonsa takia
  6. Ilmailuala on ainoa teollisuuden ala suomessa, joka kasvaa hurjaa vauhtia.
  7. Miljoona matkustajaa luo 1000 työpaikkaa
  8. Helsinki-Vantaan ennätykset menee tänäkin vuonna rikki
  9. Finnairin ennätykset menee tänäkin vuonna rikki
  10. Helsinki-Vantaa on ainoa lentokenttä, joka tuottaa voittoa

  22+
  • 1. Malmin kenttä on normaalia Helsingin rakennusmaata. Esim. Arabianranta ja Viikki oli hankalampaa.
   2. Vain suositus. Tärkeimmille toiminnoille eli koulutukselle ja valtion toiminnoille on paikka Tampereella ja Helsinki Airportilla
   3. Harrastelentokenttiä löytyy läheltä Uudeltamaalta esim. Nummela, Räyskälä…
   4. Helsinkiin tarvitaan asuntoja. Varsinkin nykyiset ja tulevat…
   5. Malmin lentokenttä on loistava paikka asuntorakentamiseen. Päärakennus ja hangaari säilytetään.
   6. Ilmailualan teollisuusala kasvaa..?!? Eipä taida kovin hurjaa olla, Malmilla ei minkäänlaista. Ainoa?!? Nyt tuli aika paksua..
   7.-10. Jep. Panostetaan Helsinki-Vantaalle.

   Malmin kenttä on mennyttä, sitä faktaa ei peukut tai keskisormetkaan muuta…

   244+
  • Ja nyt saa hyvin lentonäytöksessä allekirjoituksia (niinkuin siihen 15 vuotta vanhaan aikaisempaankin)!

   5+
  • Vai oikein pakkolunastus! “Myös kenttää ympyröivät alueet voidaan pakkolunastaa, jos se nähdään tarpeelliseksi tukemaan lentotoimintaa” Nyt Rovaniemen ja Kirkkonummen kaverit vaativat aika kovia. Helsinki kuuluu helsinkiläisille ja Helsingissä määritellään oman maa-alueen käyttö! Sitä eivät tee ilmailuharrastajat!

   262+
   • Ompahan vaatimukset,Pakkolunastuksineen ja kaupungin rahoilla;) ! Eiköhän Helsinki “vihellä pelin poikki” ja ota vuoden lopussa alueen omaan käyttöön. Esim. Staran varikko ja varastoalueeksi.

    77+
   • Milloin KK ymmärtää, että kyse on jostain ihan muusta, kuin ilmailun harrastajista.
    Harrastajat tulevat kaupan päälle.

    1+
  • Hieman ristiriitaista tekstiäkin löytyy, mutta selkeästi ilmailun ehdoilla mennään:

   “6 § Alueen kulttuuriympäristöarvojen säilyttäminen. Helsinki-Malmin lentopaikan käyttötarkoituksen muuttaminen siten, että alueen kulttuuriympäristöarvot kokonaisuutena olennaisesti heikentyisivät, on kielletty.”

   “7 § ……Lähtökohtaisesti kulttuuriympäristöarvojen heikentäminen on sallittua vain sellaisissa tilanteissa, joissa tehtävä muutoksella parannetaan lentopaikan edellytyksiä toimia lentopaikkana. Muussa tarkoituksessa tehtävät muutokset eivät ole sallittuja…”

   161+
 54. KK:lle tiedoksi että Malmin kentän rakentamista vastustavista ilmailua harrastaa hyvin pieni joukko joista vain osa operoi Malmilta. Eli nyt ei ole kyse ilmailuharrastajien mielipiteestä vaan henkilöiden jotka välittävät ja pitävät tärkeänä kotikaupunkinsa tulevaisuudesta monimuotoisena ympäristönä historiaa kunnioittaen ja arvostaen pienen vähemmistön yrityksistä huolimatta tuhota se lopullisesti.

  21+
  • Tuo Lex Malmi ajaa kyllä aika selkeästi ilmailun asiaa ja kaikki sen ehdoilla… Ihanko tosi kaikki lähiseudunkin kentän puolustajat haluavat lisää lentokoneita asuinympäristöönsä (myös turbiinimoottori -ja suihkukoneita)?

   Tuossa kansalaisaloitteessa viitataan myös kentän laajentamisoikeuteen pakkolunastusoikeudella eli periaatteessa voidaan vaikka purkaa taloja jotta saadaan vähän kiitorataa lisää..

   Arkkitehtonisesti arvokkaita ovat päärakennus ja hangaari ja ne tullaan säästämään uudella asuinalueellakin.. Lentomelua levittävät lentokoneet eivät asutuksen keskelle kuulu!

   216+
   • Ystäväni KK, muistathan, että RKY-merkintä koskee koko lentokentän aluetta! Ei pelkästään päärakennusta ja hangaaria.

    Kaupunkikenttiä on muuallakin, muun muassa Lontoossa, Tallinnassa, Tukholmassa jne. Kaupunkikenttä kuuluu myös Helsinkiin, Suomen pääkaupunkiin.

    19+
   • No, onneksi ei tällä ole mitään toivoa mennä läpi.. Saatte tietysti taas julkisuutta eli mediapeli toimii! Hieman eri tyyppisiä nuo kaupunkikentät… Brommassakaan ei pikkukoneet pyöri eikä Malmille ikipäivänä hyväksytä mitään isoja ratikoneita ja/tai reittikoneita! RKY merkintä on lähinnä suositus, Musevirastokin tyytyy jos rakennukset jäävät. Ps. Epäilen suuresti että olet ystäväni, mutta nimimerkin takaa ei tietysti tiedä… Tosin harrastukset taitavat olla aika erilaiset!

    233+
   • KK, ystäväni, kyllähän meidän jo ystäviä täytyy olla, sen verran pitkään tässä olemme jo jutelleet.

    Kantaani en tosin muuta, koska et edelleenkään tarjoa lähdeviitteitä väitteillesi. Kysyn edelleen sinulta, mikä on sellainen kaupunki, jossa ei ole edes helikopterikenttää sitten kun Hernesaarikin lopetetaan? Mikä on sellainen valtio, jonka pääkaupungissa ei ole kahta lentokenttää?

    Vastaukset ovat Helsinki ja Suomi. Näilläkö toimenpiteillä Suomi laitetaan nousuun? Ei, kyllä nyt on parasta sammuttaa valot siitä viimeisestäkin lampusta ja laittaa vanerit ikkunoihin. Yleiskaava on olevinaan visio Helsingistä vuonna 2050, eikä se huomioi millään tavalla liikenteen tulevaisuudennäkymiä. Ei tieliikenteessä, ei raideliikenteessä eikä lentoliikenteessä, eikä oikein edes polkupyöräilyssäkään. Avainsanat ovat liikkuminen palveluna eli MaaS.

    Kaupunkipyörät ovat onneksi jo pieni askel oikeaan suuntaan, vaikka koirat haukkuvatkin kaupunkipyöriä turhiksi! Nyt vaan lisää samanlaista ja yleiskaavaehdotus takaisin piirustuspöydälle!

    Tuonne vaan osaajat hakemaan töihin:

    https://tyopaikat.oikotie.fi/en/avoimet-tyopaikat/liikenneinsinoori/955898

    5+
   • Pieni tai ei, mutta sama joukko operoi kentällä myös vuodenvaihteen jälkeenkin, se on varmaa. Helsingin kaupunki on jo ilmoittanut, että kentän toiminta voi jatkua ainakin vuoteen 2019 asti.

    http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/malmin-kentta/malmin-kentan-yrittajainfo-kesakuussa-2016

    Mukaanlukien Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue, koska sen uudet “kustannusneutraalit” toimitilat Helsinki-Vantaalla eivät ole vielä valmiit ennen maaliskuuta 2017. Veronmaksajana kehottaisin varovaisuuteen tuon sanan “kustannusneutraali” kanssa. Loppulaskun maksaa aina veronmaksaja. Huonoimmassa tapauksessa hengellään, kun kopterilla kestää pidempään merelle. Lievemmässä tapauksessa viivästyksenä sen turistilennon lähdössä Helsinki-Vantaalta.

    24+
   • Talvella Malmilla nyt aika harva “operoi” muutenkaan… Tuossahan lukee että toiminta voi jatkua, mitään takeita siihen ei ole.. Eipä taida uutta operaattoriakaan tulla, ilmeisesti Finavian tilalle kaavailtu Aviastar (joka ei ole ikinä toiminut operaattorina missään..) ei ole vakuuttanut päättäjiä… Kannattaa vaan katsella uutta kotipesää niille koneille…

    220+
   • KK, kaupunki on ilmoittanut, että Malmin lentokentän toiminta voi jatkua myös korpikenttänä. Sillä ei siis ole merkitystä, kelpaako Aviastar kaupungille vai ei. Muitakin operaattoriehdokkaita on ja myös Finavia on ilmoittanut kiinnostuksesta jatkaa kentällä vuodenvaihteen jälkeenkin.

    Huomattavalle osalle Malmilla olevista lentokoneista ja helikoptereista ei ole “uusia kotipesiä”, paitsi ulkomailla. Koneiden myynti ulkomaille taas ei palvele Suomen etua. Tiettävästi moni Malmilla kotipaikkaansa pitävä kone on merkattu rekistereihin kriisitilanteissa valtion käyttöön otettavaksi. Aivan samalla tavalla kuten monet yksityisten omistamat maastoautot, pakettiautot, bussit jne. kulkuvälineet.

    https://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiat/KK+1155/2014

    “Jos Malmin lentokenttä suljetaan, ei siellä oleville lentokoneille ole sijoituspaikkoja. Suurin osa lentokoneista myytäisiin todennäköisesti ulkomaille ja pilottien määrä vähenisi huomattavasti. Kaikista Suomessa olevista ilmalupakirjoista 35 % on pääkaupunkiseudulla. Huoltovarmuuden säilyminen uusissa olosuhteissa olisi selkeästi uhattuna. On aivan selvää, että huoltovarmuus tulee säilyttää vähintään nykytasolla. Finavian johtoryhmän jäsen on huoltovarmuusjaoston vetäjä, ja tässä on selkeä ristiriita. Huoltovarmuusjaostoa vetää henkilö, joka saa bonuksia vähentäessään Finavian kuluja.”

    5+
   • Eipä taida Finavia suostua mihinkään korpikenttästatukseen.. Joku kontrolli pitäisi edes olla.. Finavia voisi varmaan jatkaa rahalla, mutta kuka maksaa, jäljelle jäävät harrastajat vai? Helsingin veronmaksajat eivät ainakaan suostu..

    Toisaalta se on ihan sama, ympäristölupaa odotellessa (jos semmoista ikinä edes saakaan..) voi vierähtää reilusti aikaa.. Voihan sitä sitten istuskella pyöreän kahvilassa ja muistella niitä aikaisempia lentoja..

    Pikkukenttiä riittää ympäri Uuttamaata, mutta jos se välimatka on liian pitkä tai ei löydy tilaa niin eipä se ole muiden veronmaksajien ongelma… Eiköhän Helsinki-Vantaallekin muutama kone mahdu…

    211+
   • KK, Malmin toimintojen hajasijoittaminen ei ole hyväksyttävä ratkaisu ja kyllä, ne muut kentät sijaitsevat liian kaukana Helsingistä, ilman toimivia joukkoliikenneyhteyksiä

    2+
  • Pienen vähemmistön??
   Helsingissä asukkaita 563,000 rakentamista vastusti 1,630 Tunnistautunutta Helsinkiläistä. Olisko 2,5 %koko määrästä!

   84+
   • Eli jos 2,5% vastustaa rakentamista, 97,5 kannattaa. Ei ne gallupit ihan noin toimi.

    JA HEL-SIN-KI EI O-LE JOU-TU-MAS-SA MAK-SU-MIE-HEK-SI !!!!

    2+
 55. Ensi keväänähän siellä ei montaa konetta enää olisikaan,kun suurin operoija (16,000 kpl) Patria siirtyy Tampereelle. 10 BF-lennon konetta Turkuun ja Rajan kopterit Hki/Vantaalle.

  Nyt on Oulu “ohittanut” Malmin!
  Oulun lentoasema on toiseksi vilkkain lentoasema Suomessa. Matkustajamäärät ovat kehittyneet vakaasti ja tänä vuonna odotamme miljoonan matkustajan rajan rikkoutuvan. Kertoo Finavia.

  245+
  • Se on hyvä, että Oulu kehittyy. Malmin lentokenttä kuitenkin siis edelleen ainakin kolmanneksi vilkkain ja se on paljon se.

   Väestöpohjaltaan Helsinki ja pääkaupunkiseutu tarjoaa laajimman asiakaskunnan

   Patrian siirtyminen Tampereelle on poliittinen päätös ja BF-lennon kymmenen koneen siirtyminen Turkuun mitätön muutos kokonaisuuden kannalta. Toki muitakin yrittäjiä on jo lähtenyt/lähtemässä pakoon Helsingin kaupungin mielivaltaa, joka on vastoin kaikkia demokratian periaatteita

   7+
   • “Vastoin kaikkia demokratian periaatteita”? Muistaakseni tuosta kentän sulkemisesta on ollut jo pitkään poliittinen yksimielisyys, eli kentän maat on päätetty valtion lähdettyä ottaa asuntotuotantoon jo aikaa sitten.

    Itse en ole vihreä, enkä näin ollen pääosin kannata tämän tulevan yleiskaavan suuria linjoja. On kuitenkin vaikeaa nähdä Malmia minkäänlaisena kannattavana kakkoskenttänä ilman ILS-valmiutta ja kiitoratojen jatkamista – ja minnekäs niitä jatkat ilman niin julkisen kuin yksityisenkin maaomaisuuden massiivista pakkolunastusta?

    255+
   • Toiminta voi jatkua esim. veneiden talvisäilytyspaikkana,lumenkaatopaikkana. Kaupunki ottaa vastaan ehdotuksia .

    135+
   • MS, poliittista yksimielisyyttä ei todellakaan eikä onneksi ole olemassa tästä asiasta. Malmin kentän säilyttämistä puoltavia on koko ajan enemmän.

    Kataisen hallituksen kehysriihessä 25.3.2014 tekemä päätös perustui vääriin tietoihin. Vääriin tietoihin tehdyt virheelliset päätökset ovat korjattavissa.

    http://www.ymparisto.fi/download/noname/%7BE89A4C39-1A9E-4CA2-B468-94EBFBA3D537%7D/102590

    Tämänkin jälkeen on tapahtunut kaikenlaista kummallista, mikä ei demokraattiseen päätöksentekoon kuulu. Esimerkiksi, ensiksi liikenneministeri Paula Risikko antaa 4.12.2014 toimeksiannon koota Malmi 1 ja Malmi 2 -työryhmät. Kun Malmi 1 -ryhmä julkaisee raporttinsa 17. toukokuuta, Risikko kieltää asettaneensa työryhmää. Malmi 2 -työryhmän raportti jää vieläkin keskeneräisemmäksi.

    Transkriptio liikenneministeri Paula Risikon puheesta 4.12.2014:

    Risikko: Mä kerron nyt sen toisen suunnitelman mitä mä olen pohtinut tässä me perustettais sen lisäksi että on tämä niin sanottu jatkamisen mahdollistajaporukka. Niin me perustettaisiin nyt myös sellainen ryhmä ja mä tarjoaisin siihen nyt LVM:n eli Liikenne- ja viestintäministeriön edustajaa teille eräänlaiseksi, eräänlaiseksi tällaiseksi työ… työrukkaseksi ja tällainen työ… mä olen nyt käyttänyt tällaista sanaa tällainen …nyrkki, työnyrkki perustettaisiin jossa olisi harrasteilmailijoista, teistä kaksi edustajaa sitten LVM:stä yksi, Helsingin kaupungilta yksi, Finaviasta yksi… joka sitten… Finavia tarjoaisi tätä teknistä asiantuntija-apua ja lähtisivät nyt sitten tekemään yhdessä työtä sen eteen että me… meillä löytyis se paikka tälle kentälle täältä Helsingin alueelta. Mitä siinä pitää selvittää: sijainnin paikka, tekniset parametrit, tarvittavat fasiliteetit mitä siellä tarvitaan, liiketoimintasuunnitelma, omistussuhteet, luvat kustannukset, maksajat. Nää on kaikki sellaista jota, jota nyt tarvitaan sitten kun, jotta me pystymme viemään asiaa eteenpäin. Ja tuota se tehtäis tietysti, ei ole tässä nyt aikataulua mietitty, mutta totta kai se pitää niin kun vakavasti tehdä ja nopeasti. Ja mä antaisin täältä Liikenne- ja viestintäministeriöstä nyt sitten henkilön tätä varten joka olisi eräänlainen… Sehän on totta kai se on tärkeää, te olette niitä aktiivisia, te ootte ne, ne, ne päätoimijat tässä. Mutta sen avun mitä tarvitsette lainsäädäntö, ynnä lupien haku, ynnä tällaista liiketoimintasuunnitelmien tekoon, sen annan täältä Liikenne- ja viestintäministeriöstä. ….

    ILS-valmiudesta: Malmille on jo toteutettu ILS:iä nykyaikaisempi GPS-pohjainen lähestymismenetelmä

    Pakkolunastuksesta: Pakkolunastus on yleinen käytäntö tie- ja rautatie- sekä satama- ja lentokenttähankkeita toteutettaessa, sekä vähäpätöisemmissäkin infrahankkeissa, kun kehitetään koko yhteiskuntaa palvelevia toimintoja

    4+
   • Pakkolunastuksia? Itäpuolella on Lahden moottoritie, jota tuskin halutaan kentän takia uhrata. Pohjoisessa puolestaan Suurmetsäntie, jota tuskin myöskään halutaan katkaista. Länsi- ja eteläpuolella on asutusta ja lisää tärkeitä teitä, joiden kaikkien maapohja pitäisi pakkolunastaa, jos kiitoratoja haluttaisiin jatkaa. Olisiko tällainen touhu mielestäsi omiaan lisäämään kentän kannatusta suuren yleisön keskuudessa?

    Ja sitten tarkkuuslaskeutumisjärjestelmistä. ILS-lyhenne tulee sanoista Instrument Landing System, eli järjestelmä mahdollistaa kahta radiosädettä (vaaka ja pysty) seuraamalla koneen tuomisen ns. päätöskorkeuteen kiitoradan päähän, jolta kiitoradan on näyttävä, jos laskeutumista halutaan yrittää. Milloin Malmille muka on korvaava GPS-pohjainen huonon sään laskeutumisjärjestelmä rakennettu?

    Mutta niin tai näin, niin nykyisenkaltainen lentotoiminta loppuu Malmilla joka tapauksessa vuodenvaihteessa, valitat sinä siitä netissä sitten vaikka kuinka – tai et. Eli mitäpäs jos käyttäisit aikaasi johonkin HYÖDYLLISEEN mokoman turhanaikaisen kitinän sijaan?

    231+
   • Ja vielä sananen tai pari. Kentän kohtalosta ei tietenkään ole 100% poliittista yksimielisyyttä – harvoista asioista koskaan on – mutta sen jatkosta on väännetty kättä jo vuosikymmeniä; ja maa-alueen muuttamisesta asuntokäyttöön on keskusteltu jo 60-luvulla, koska todettiin, että kaupunki kasvaa kaupalliseen käyttöön jo silloin pieneksi käyneeseen kenttään kiinni. Joten jos maa-alueita oltaisiin haluttuu lunastaa ja kiitoratoja jatkaa, niin sehän olisi tietenkin pitänyt tehdä jo aikaa sitten, kun seutu vielä oli kehittymätöntä ja harvaanasuttua!

    Malmissa häiritsee itseäni lähinnä pari asiaa, joiden takia olen päätynyt kannattamaan sen sulkemista. Yksi on Rajavartioston TODELLA kovaääninen iso kopteri, ja toinen on rajoittamaton touch & go-harjoittelu. Ensimmäistä voitaisiin lieventää lähialueiden ilmatilaluokitusta muuttamalla, jolloin kaikelle liikenteelle voitaisiin asettaa sopivan korkealla oleva minimilentopinta, ja jälkimmäinen puolestaan tulisi – kuten suurimmalla osalla sivistyneen maailman kaupunkikentistä – yksiselitteisesti kieltää. Mutta kun se kenttä sittenkin on edellämainituista huolimatta auttamattoman vanhentunut ja pieni, ja taitaapa Seutulan liikennekin hiukka vaikeuttaa lentopinnan nostamista…

    Eli kiinni vaan ja kitinät pois, ei siinä sen kummempia.

    223+
   • Ja vielä yksi hajahuomio. Kun jopa Berliinin Tempelhof, joka siis oli Malmia huomattavasti suurempi ja modernimpi kenttä, todettiin vanhentuneeksi ja pieneksi, niin kuinkas pirussa _Malmilla_ muka olisi edes helvettiin materialisoituneen lumipallon selviämismahdollisuuksia?

    222+
   • MS, ILS on jo antiikkia, sen perään ei kannata haikailla.

    http://www.lentoposti.fi/artikkelit/radionavigointi_kohti_romukoppaa

    Service Level 4:n aikana vuosina 2020 – 2025 aloitetaan ILS CAT I -laitteistojen asteittainen korvaaminen SBAS-menetelmin ja otetaan käyttöön vaatimus siviili-ilma-alusten ADS-B-laitevaatimus osassa valvottua ilmatilaa. Vuoden 2025 jälkeen noustaan viidennelle tasolle, jonka myötä otetaan käyttöön 4D RNAV-menetelmiä.

    “Uusilla APV-menetelmillä (Approach Procedures with Vertical guidance) saavutetaan turvallisemmat lähestymismenetelmät, jotka ovat rinnastettavissa tarkkuuslähestymismenetelmiin (ILS)”, kommentoi Trafin Saalasti.

    Melusta: Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue tekee hyvää työtä Malmilla meidän kaikkien suomalaisten turvaksi ja hyväksi. Pieni meluhaitta on siihen verrattuna mitätön. Jos nimimerkki MS olet yli 80 vuotias, niin sitten sinulla voi olla pieni aiheellinen lupa valittaa. Muuten ei. Olet ihan varmasti tiennyt muuttavasi asumaan lentokentän ja rajavartiolaitoksen tukikohdan naapuriin.

    Niin, ja Tempelhof on hyvä pitää mielessä, mihin kansalaisvaikuttamisella pystytään. Tempelhof oli tarkoitus rakentaa asuntoja täyteen kuten Helsinki nyt kaavailee Malmille. Berliiniläiset olivat kuitenkin eri mieltä. He halusivat säilyttää Tempelhofin avoimena alueena. Myös Helsingissä kansalaismielipide on vahvasti Malmin lentokentän säilyttämisen puolella.

    3+
   • 1) Olkoonkin ILS vanhanaikainen, mutta vastaavaa GPS-pohjaista joka sään laskeutumisjärjestelmää Malmilla ei kuitenkaan tietääkseni ole.

    2) Rajavartiolaitos lähtee kentältä joka tapauksessa, joten pointtisi on turha.

    3) Tempelhofin lentotoiminnot joka tapauksessa lakkautettiin, joten se ja sama.

    Mutta onhan se tietenkin aika sööttiä, kuinka jotkut epätoivoiset jaksavat messuta Malmin puolesta nyt, kun se oikea vaikuttamisen paikka olisi ollut jossain 60-70-luvuilla. Eli kiinni menee, ja täten suosittelenkin vilpittömästi henkilökohtaisen energian käyttämistä johonkin kehittävämpään! Tosin luultavasti turhaan 😀

    223+
   • PS. Tosin myönnän auliisti, että omakin roikkumiseni ja kommentointini täällä on kyllä aika turhanaikaista, koska eihän mun tarvitse kuin odottaa kentän sulkemista ja homma on sillä selvä. Ja aika typeräähän tällainen juupaseipäs-vänkääminen on kyllä muutenkin, koska kukaan ei kuitenkaan muuta omia kantojaan piiruakaan mokoman perusteella. Joten morjens vaan mun puoleltani ainakin toistaiseksi…

    142+
   • 80 vuotta sitten, kun kenttä perustettiin Malmille, se oli pääkenttä. Kaupunki on sen jälkeen muuttunut huomattavasti ja asukasmäärä moninkertaistunut. Myös Helsinki-Vantaan valmistuttua 1952, Malmin kentän merkitys väheni huomattavasti.

    On uskomatonta väittää että Malmin kentän vaikutuspiiriin muuttaneet eivät saisi protestoida lentomelua. Malmin kentän yksi iso ongelma on sieltä operoivat koulutus -ja muut koneet, jotka kiertävät kenttää laskukierrosharjoittelussa erittäin matalalla. Tämä nostaa näennäisesti operaatiomäärät hurjaksi ja toisaalta levittää melusaastetta erittäin laajalti. Tämänkaltainen (kaupunkialueella) harjoittelu on lähes aina muualla maailmalla joko täysin kiellettyä tai erittäin rajoitettua.

    Se että joku toiminto on sijainnut jossain vuosikausia ei todellakaan ole sen jatkumiselle oikeutus. Malmin ilmailun kannattajien hakema (valtion)pakkolunastusoikeus sekä kenttään että sitä ympäröivään alueeseen ei todellakaan ole ympäristön asukkaiden etu. Kentän kehittyessä ja kasvaessa lisääntyvä lentomelu on kiistaton fakta.

    Malmin ilmailu on onneksi näillä näkymin lähdössä muualle, mutta sen kannattajat taistelevat varmasti viimeiseen ropelin pyörähdykseen asti keinoja kaihtamatta.

    213+
   • Loistava päätös, MS. Ota KK ja ne muutamat muut mukaasi.
    Mielipiteitähän täällä kerätään, mutta todistetusti valheellisen ja virheellisen tiedon toitottaminen ei ole mielipide.
    mokomat trullit…

    1+
   • Eiköhän teillä Malmin-ilmailun kannattajilla ole se trollailu hallussa… Turha luulla että kaikki, jotka eivät ymmärrä Malmin ilmailun autuutta, lähtevät täältä saatikka muualta somesta.. Sehän on vaan kivaa ajanvietettä, kun seuraa mitä seuraavaksi keksitte..

    236+
 56. Voitaisiinko sopia, että annetaan Malmin kentän mennä, mutta säästetään sen sijaan muut kaupungin metsät ja viheralueet. Näistä ei tiettävästi ainakaan linnunlaulua suurempaa haittaa aiheudu. Mutta kun kaupungille ja asuntorakentajien ahneudelle ei tunnu mikään riittävän.

  180+
 57. Ei voitaisi! Malmin uhraaminen ei muita alueita pelasta.
  Päättäjien tulisi ymmärtää, ettei kaupungista voi lakkauttaa/tuhota kaikkea asukkaiden ja kaupungin ja jopa koko maan tarvitsemia toimintoja ja “henkireikiä”.
  Niin kauan kuin rakennetaan ja suunnitellaan uusia pientaloja tai matalia kerrostaloja, ei kaupunki tarvitse hehtaariakaan lisää rakennusmaata.

  Helsingillä on muutenkin käsittämätön hinku sulkea itsensä muilta. Lakkautetaan lentokenttä, ettei ainakaan lentäen tulla.
  Siirretään satama, ettei laivallakaan pääse.
  Tukitaan tiestö, ettei ainakaan omalla autolla pääse.

  Junalla kai vielä toistaiseksi ja ainahan rajalta voi kävellä tai pyöräillä…tammi-helmikuussa….

  3+
  • Malmin rakentaminen vähentää tarvetta rakentaa muualle. Helsingillä on pienen matkan päässä (17km keskustasta) kansainvälinen ja ihan riittävä lentokenttä, Helsinki AirPort. Malmin kenttä on aikansa elänyt.

   155+
  • Kyllähän se on niin että lentäen tullaan Hki/Vantaalle! Malmille 14 henkilöä 2015 (huumekuriireja, aseiden salakuljettajia,ihmiskaupan uhreja!) Hyvä reitti,kun ei ole kunnon valvontaa.
   Kenttä pyörinyt miljoonatappioilla viime vuodet,siksi Finavia luopuu siitä jo nyt. Jäljelle jäävät lentäjät olettavat kaupungin kustantavan harrastuksen. Nyt sitten lakialoitus jolla kenttä saataisiin omaksi. Tietäisi kymmenien-satojen miljoonien kustannusta veronmaksajille!
   Ihan Länsisatamaan ja Eteläsatamaan tuli yli miljoona matkustajaa laivoilla! Joten niitä ei kannata sulkea.

   186+
  • Kyllä noita “toimintoja tarvitsevat vain jäljelle jäävät lentäjät,kun Finavia ei maksa enää miljoonatappioita kentän käytöstä!

   136+
  • Ei vähennä. Heĺsinki suunnittelee 300000 uutta ihmistä, joista 25000 malmille. Saa laskea prosentteja.

   Helsingillä on pienen matkan (10km) päässä keskustasta oma lentoasema. Vantaalla sijaitseva, koko maan päälentoasema, on suuria massoja varten. Ei nopeaan liikkumiseen tarkoitettukaan.

   Myönnetään. Matkustajamäärät on malmilla pienet. Kuitenkin huomattavasti enemmän kuin 14, joka on virallisen tilaston luoma harha. Toki siihen tilastoonhan pitää muita verrata.
   Syy alhaiseen matkustajamäärään taas on ensinnäkin liikenteen luonne. Kuten sanoin, HEL on massoille. Toisekseen paljonko vuosaareen oli tavaraliikennettä ennenkuin se rakennettiin kunnolliseksi. Käsi ylös, joka ymmärsi asiayhteyden.

   Eteläsatamasta en tiedä, mutta soininvaara haluaisi sulkea länsisataman. Löytyy varmaan jostain arkistosta alkukesältä…

   Taasko te keksitte tuon “miljoonatappiot veronmaksajien taskusta”-höpönpöpön??
   Luulin jo selittäneeni asian niin että hitaampikin ymmärtää, mutta taisin syyllistyä aliarviointiin…

   1+
   • Jos sinulla (Tai Malmin ilmailun kannattajalla) on tietoa Malmin tuottamista voitoista saatikka edes jonkinlaista laskelmaa sen saattamiseksi voitollisesti ilman yhteiskunnan varoja (Finavia on valtio-omisteinen), niin saa näyttää. Puheiden perusteella siitä voisi saada oivan osakeyhtiön ja sijoittajat suorastaan ryntäsivät ostamaan osakkeita. Eikä mitään Malmin ystävien nollavuokra pilipali-laskelmilla, vaan ihan faktaa.

    175+
   • Eipä ole tietoa voitoista tai tappioista. Kuten ei sinullakaan.
    Sen kuitenkin tiedän, että finavia tekee voittoa. Ei yrityksen siivoojakaan talolle mitään tuota. Päinvastoin, mutta on firman toiminnan kannalta kuitenkin tärkeä osanen.
    Katso itse aviastarin sivuilta laskelmat toiminnan pyörittämiseksi kannattavasti.

    Ja korostettakoon taas. TOIMINTAA EI OLE KUSTANNETTU, EIKÄ TULLA KUSTANTAMAAN VEROVAROIN !!

    Malmin lentoaseman toiminta hyödyttää yhteiskuntaa ihan muilla tavoilla, kuin harrastekenttänä.
    Rajavartiolaitoksen kustannusneutraali pakkosiirto seutulaan tulee maksamaan miljoonia/vuosi. Kenttä on erinomainen viranomaisille ja liikematkustajille. Siis muillekin kuin raja.
    Vastoin yleistä harhaluuloa, malmilta voi lentää ympäri vuorokauden. Jos on viranomainen. Kun muulle liikenteelle on nyt asetettu kellonaikarajoituksia, en näe mitään syytä, miksei sitä voisi tehdä tulevaisuudessakin.
    Kaupallinen toiminta etusijalla ja harrastajat sallittuina aikoina.

    2+
   • Alkaa olla hieman epätoivoisen huutelua tuo Malmin ilmailun kannattajien meuhkaaminen. Malmi on tappiollinen.Turha verrata sitä Finavian siivoojiin. He työskentelevät yrityksen tuottavassa paikassa, missä siisteys on osa kokonaisuutta. Malmi on vain turha yksikkö, joka tuottaa tappiota ja sn toiminnot on korvattavissa. Tämä on valitettavasti nykypäivää, yrityksissä poistetaan tuottamattomia osa-alueita.

    Yhteiskunnassa on myös tarkkaan punnittava mitä rahoitetaan, ei se riitä että jollakulla pitää olla mukava harrastus kotiovensa lähellä, maksoi mitä maksoi veronmaksajille. Aviastarin laskelmissa on lähdetty lähes nollavuokrasta ja tuo (julkinen) laskelma kannattavuudesta on erittäin suppea, eikä se sisällä edes investointeja niiden oikeassa laajuudessaan.

    Malmin kenttä on oman aikansa elänyt. Tervetuloa uusi asuinalue!

    203+
   • Ei se siivooja-vertaus nyt ihan noin huono ollut…

    Aviastarin laskelmia en osaa kommentoida, kun en ole pisnesmiäs… Mistäs sinä tiedät investointien määrän?

    Ja siltä varalta, että joku on siinä harhaluulossa, että yhteiskunta joutuisi maksamaan… EI JOUDU. EI OLE JOUTUNUT. EI TULE JOUTUMAAN!! laitan ensi kerralla tavuviivat väliin.

    Itäpuolen asukki on (turhaan) huolìssaan kentän ylläpidon tulevan helsinkiläisten maksettavaksi.
    Onko itäpuolen asukille ok, että kaikki suomalaiset osallistuvat helsingin rakentamiseen?

    esim; se aiemmin mainittu rajavartiolaitoksen kustannusten kasvu. Siinä sinulle yksi pieni laskelma-esimerkki. Väität malmin tuottavan 2M€/vuosi tappiota. Rajan kasvaneet vuosikustannukset ovat noin kaksinkertaiset. Että onko ok??

    1+
   • Eniten minua harmittaa Malmin kentässä se, että sen lentomelu pilaa parhaat ulkoilualueet. Etenkin Kivikon metsä on hyvin meluisa.

    28+
   • Malmi on tappiollinen, tosin en tiedä koko summaa vaikka Tolvana näin väittääkin minun sanoneen: “Väität malmin tuottavan 2M€/vuosi tappiota.”

    Voi olla että lentäjän lasit ovat olleet huurussa ja hän sekoitti minut toiseen. Ilmeisesti tämä Malmin kentän ilmailu on joillekin elämän ja kuoleman asia. Silloin jos oletetaan että se on myös muille planeettamme tärkein asia, katoaa todellisuuden taju.

    Suurinta osaa kansasta Malmin kohtalo ei kuitenkaan hetkauta pätkääkään. Vaaleja ei ratkaista Malmilla. Toivottavasti poliitikot eivät edes lähde tuohon Malmin kannattajien virittämään “Malmi-ansaan”. Lex Malmikin on tehty täysin ilmailua silmällä pitäen. Taitavaa propagandaa, joku voisi sanoa…

    234+
   • Pahoittelut itäpuolen asukille. Saatoin tosiaan sekoittaa johonkuhun toiseen “vääräuskoisen”.
    Vaikket summia tiedäkään, väität malmin olevan tappiollinen. Ehkä olet sisäpiiriläinen, mutta me ulkopuoliset ei tiedetä sitäkään. En olisi hämmästynyt vaikka tulos todellisuudessa olisi plussan puolella. Tuskin paljon, mutta kun kukaan ei näytä kenellekään mitään dokumenttia, ei ketkään tiedä.

    2+
 58. Hei kaikille

  Olen tästä jo sanonut.

  Finavia ei toimi veronmaksajien rahoilla

  Jos toistetaan, että menee perille

  Finavia ei toimi veronmaksajien rahoilla.

  Finavia on kyllä valtion omistama osakeyhtiö, mutta omat rahat sillä on käytössään.

  Finavia antoi vuonna 2015 osakkeenomistajilleen 7 miljoonaa euroa, jotka olisi voitu käyttää järkevämminkin, kuten kehittämään lentokenttäverkostoa.

  Mutta päätettiin auttaa valtiota hädässä.

  Ainoa kenttä joka voittoa tekee on Helsinki-Vantaan lentokenttä

  Jokainen lentokenttä tekee tappiota, paitsi tämä Helsinki-Vantaan lentokenttä.

  Ihmettelen, ettet ole vielä Finnairia ja Finaviaa sekoittanut keskenään

  3+
 59. Yksi syy siihen, miksi kaltaiseni ei-lentävät ihmiset puolustavat kenttää on asuinrakentamisen järjettömyys.

  Pystyykö kukaan perustelemaan faktoilla, miksi kentälle pitää rakentaa asuntoja?

  Kaupunki ottaa siinä kymmeniä, ellei satoja miljoonia miinusta.(kts. kaupungin teettämät suunnitelmat).

  Asuntojen hintoja sillä ei alenneta. (Sinnemäki)

  Asuntopulaa sillä ei ratkaista. (laske itse..)

  Eli; miksi???
  ja faktaperusteiden kanssa, kiitos.

  2+
  • Laajennan tätä näkökulmaa myös moottoriteiden bulevardisointisuunnitelmiin ja Jätkäsaaren kaavoitusvirheisiin. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on lähtenyt virheelliselle linjalle, jossa kaikki kaupungin pinta-ala nähdään pelkkänä potentiaalisena asuinpaikkana ja muita tarpeita varata tilaa kuten liikenne, kauppa ja työpaikat, ei tunnusteta.

   2+
  • Helsinkiä pakkolunastettaisiin ilmailun hyväksi, kuulostaa hienolta.. Ilmailun kehittämisen ja kasvattamisen niin vaatiessa myös kenttää ympyröivät alueet (myös asuinalueet) kuuluvat tähän, vielä hienompaa.. Kulttuurihistoriallisiin rakennuksiinkin saa kajota, jos ilmailun tarve niin edellyttää. Ja vielä kun joku maksaisi koko lystin!

   311+
   • Jep. Täyttä pösilöintiä. Ja kyllä, olen itsekin harrastanut ilmailua aikoinaan.

    228+
   • *huokaus* missä sanotaan, että kultturihistoriallisiin rakennuksiin kajotaan?
    ja pitääkö taas laittaa tavuviivat? Ilmailijat maksaa koko lystin, kuten tähänkin asti!
    (Myös asuinalueet)… eiköhän tuo tarkoita sitä, ettei kiitotien päähän takenneta tornitaloa.

    Itseasiassa aika yksinkertainen kysymys. Halutaanko muutama miljoona vuodessa tuloja vai satoja miljoonia tappiota?( ei sentään vuodessa). Mielestäni aika helppo valinta.
    Niitä perusteluja odotellessa…

    3+
   • No, miksi jättää siihen sitten optiota… Vai ilmailijat maksaa koko lystin, muahahhaahhahah!!! Perusteluja mihin, ite heittelet niin muumimaa juttuja! Asuntoalue tuottaa varmasti enemmän. Perustamiskuluja on aina kun rakennetaan,mutta ilmeisesti ilmailussa on pelkkiä tuloja vaan. Kannattaisi vissiin purkaa taloja ja alkaa rakentamaan lentokenttiä… Kiitos totuuden Tolvana tästä viihteestä!

    348+
 60. Kyllä. Ilmailijat ovat sen tähänkin mennessä maksaneet.
  Perusteluja rakentamisen puolesta. Mielipiteitä tuntuu olevan, mutta perusteluja ei oikein löydy.
  Ehkä ne korvaasi kuulostavat muumimamman saduilta, mutta ne on perusteltu.
  Asuntoalue ei tuota mitään. Päinvastoin. Näin on kaupunki itse todennut.

  perusteluja odotellessa.

  4+
  • Hyvin suunniteltu asuntoaluea tuo ekologisia säästöjä. Se on myös hyvinvoinnin peruselementti. Helsingin houkuttavuus tuo Wind fall’ia eli ylimäääristä tuloa kaupungille.

   22+
  • Älä jauha soopaa. Siksihän FinAvia sieltä jo nyt lähteekin (eikä2034) koska ei ole ENÄÄ velvollinen tukemaan miljoonatappioita tuottavia piekonekenttiä,kuten Malmi.
   Ei kata vajaa 60e euron kk.maksu kentän menoja!

   134+
   • Kausikorttien hinnasto löytyy Finavian sivuilta. Voit tarkistaa sieltä tuon 60€ virheesi.
    Voitko puolestasi kertoa, paljonko malmi tekee tappiota. Anna samalla tyhmälle tolvanalle joku vihje, mistä tämä tieto löytyy, julkisena…

    3+
   • Jo löytyikin. Kausikortti Malmille 700e/vuosi eli vähemmän kuin 60e/kk.

    48+
   • Halvimmillaan harrastajalle 1100€/v. Ammattipuolella 1690€/v. Oikeastaan 2250, koska käytännössä kaikki ammattikalusto menee yli 700kg.

    2+
   • Ja noilla hinnoilla pyöritellään koko kenttää?!? Ilmailijat maksaa, juuh. Kentän omat koneethan siellä pyörii, mitä nyt muutama ulkopuolinen sinne eksyy. Nollavuokrallakin ollut…

    Sulla Tolvana on varmaan sitten faktat niistä hurjista voitoista. Tänä vuonna siellä on vielä Patria ja raja, mutta ensi vuonna ei, joten siinä meni yhdet valttikortit. Toisaalta ei siellä ensi vuonna enää lennellä niin voithan sitten voivotella sitä rahamäärä mikä menetetään..

    217+
   • Noilla hinnoilla ja tilavuokrilla. Niitä koneitahan on enemmän kuin 10… siitä sitä rahaa tulee toimintaan.

    Ei ole faktoja voitoista, eikä sinulla tappioista.
    Sen verran tiedän, että kaupunki tiena muutaman miljoonan vuodessa verotuloina. Menojen määrä kaupungin osalta taas on nolla.

    Patrian, rajan ja finavian lähdön merkitystä kentälle ei kannata liioitella. Kenttä pärjää kyllä ilmankin. Häviäjiä ovat lähtijät. Patria ja rajahan eivät lähde omasta tahdostaan.

    1+
   • Vielä lisäyksenä…
    Jos finavia ei noilla liikennemäärillä saa voittoa, on vika finaviassa itsessään. Lennonjohdon aukioloajan ulkopuolisia lentoja ei esim. ole laskutettu. Ei puuttuvasta palvelusta voikaan, mutta kentän käytöstä pitäisi.
    Turha siitä on “öky-hupi-pörrääjiä” syyttää.

    1+
   • Korpikenttä Malmilla on viime aikoina (Jan-Mar 2017) on ollut “huimasti” operaatioita eli jonkinverran enemmän operaatioita, kuin normaalistikin hiljaisena talvikuukautena. Tästä käy kiittäminen taitavasti tehdyn ja ajoitetun lentäjien aktivoimisen. Nyt lentokerhot ja kentän pienkoneiden omistajat ovat “innokkaasti” pelastamassa Malmin kenttää. Myös lähiseudun kentänkäyttäjiä on suositettu auttamaan Malmia pulassa eli kehotettu vierailemaan kentällä.

    Tällä saadaan näppärästi (väärä) kuva aktiivisesta ja elinvoimaisesta kentästä. Vaalit lähenevät, mitäköhän tempauksia, lobbauksia ja propagandaryöpytyksiä tässä vielä nähdäänkään, odotamme innolla!

    70+
 61. Ekologisia säästöjä, verrattuna mihin?
  Malmin vuotuiset lentosuoritteet alittavat kehä1:n vuorokautisen liikennemäärän.

  Uusi termi, wind fall. Täytyypä googlata, mutta juuri sitä lentoasema helsinkiin olisi tuomassa.
  Kentän tuhoaminen saattaa vähentää sitä.

  2+
  • Kehä ykkösellä ajavissa autoissa ja moottoripyörissä on onneksi äänenvaimentajat. Miksei pienkoneissa ole?

   89+
   • No, sehän maksaa. Ja jos kovin väittää että ne on äänettömiä, niin silloin ne on. Ne jotka valittaa lentometelistä on vaan yliherkkiä tai väärässä paikassa. Vai miten se olikaan..?…

    142+
   • Niin maksaa ja kun viranomainen ei vaadi, niin siinäpä se syy. Muutamissa on ja mm. Patrian koneet ja ultrat on aika hiljaisia nykyään.
    Muissa maissa on esim. Hinnoittelu porrastettu melun mukaan. Miksei meillä??
    Samoin voisi määrittää kellonajat milloin saa lentää, meluluokan mukaan.

    2+
   • Uudemmat ultrat ovat varsin hiljaisia ja suurin mökä tulee luultavimmin vanhemmista Cessna 152/172-malleista.

    Laskukiertoharjoittelu bänniin ja mölysaastemaksut vanhemmalle kalustolle, jollei kenttää suljeta!

    96+
   • Myöskin katalysaattorit. Pienkoneet saastuttavat kymmen- satakertaisesti ,henkilöautoihin verrattuna! (Lähde: Flight Forum)

    79+
 62. Kaupunki etsii ideoita lentoasema-alueen käytölle.
  Aika paha. Mitä ihmettä voisi keksiä alueelle, jossa on 2,5km, 30m leveätä asvaltinpätkää. Alueelle, jota pääkaupunkiseudun ja uudenmaan elinkeinoelämä tarvitsee kipeästi… miten olisi tomaatinviljely?

  1+
 63. Kyllä kansainvälisen korpikentänkentän (v.2017) tappiollinen toiminta täytyy saada loppumaan.Kaupunki ei lähde “maksumieheksi”.

  117+
  • Ehdottomasti. Lentotoiminta pitää lakkauttaa hinnalla millä hyvänsä. Onhan se ihan sietämätöntä, että mokoma joutomaa tuottaa miljoonia vuosittain. Rakennetaan mieluummin taloja, niin saadaan parisataamilliä tappiota. Näyttää budjetissa paljon paremmalta.

   5+
   • “Tuottaa miljoonia vuodessa” Taitaa nyt olla lentäjälasit hieman huurussa… Malmin lentokenttä ei tuota voittoa, ei senttiäkään, vaikka kuinka sitä huutelisit… Naurettavaa propagandaa, kuten tuo rakentamisen kannattamattomuus. Eipä sitä missään rakenneta ilman aloituskuluja.. Lentotoiminta loppuu pian, se on todellinen fakta!

    203+
   • Et ehkä tiedä, mutta ne yritykset, jotka tekevät rahaa maksavat myös veroja. Ne ihmiset, jotka työskentelevät ja saavat palkkaa, maksavat veroja. Kun ihmiset ja yritykset maksavat kunnalle veroja, katsotaan se kunnalle tuloksi. Sillä tavalla se kenttä tuottaa helsingille rahaa.

    Rakentamisen kannattamattomuus ei ole propagandaa, vaan kaupuñgin omien tutkimusten tulos.
    Ymmärrän kyllä aloituskulujen välttämättömyyden. Tässä tapauksessa vaan aloituskulut ovat myyntituloja suuremmat. Se on sitä menopuolta se.

    Edelleen odottelen perusteluja kentän tuhoamiselle…

    En tiedä paljonko tulee maksettavaa/veronmaksaja, mutta otan mieluummin ne pikkurahat lentotoiminnasta, kuin maksan gryndereille paljon.

    3+
   • Suoraan lentotoiminnoista tuloja saa alle sata ihmistä… Osa työpaikoista ja yrityksistä siirtyy ensi vuonna varmuudella muualle ja monet kentän alueella olevat yritykset eivät liity lentotoimintaan millään tavalla..

    Tulevat 25 000 tuhatta asukasta ja alueen yritykset ovat pikkuisen eri luokassa.. Rakentaminen on todellakin kannattavaa, kannattaa lukea ne kaikki selvitykset (myös tulevat) hieman tarkemmin eikä vain poimia sieltä niitä omiin agendoihin sopivia lauseita, vai mitä..

    181+
   • Jos yritykset joutuvat siirtymään muualle, maksavat ne myös veronsa muualle.
    Tällä hetkellä kaupungille ei ole koitunut alueesta mitään kustannuksia. Vaikka ne 25000 asukasta (joista ehkä puolet veronmaksajia) tuottaa enemmän, aiheutuu niistä myös kuluja.
    Milloin voidaan olettaa alueen alkavan tuottaa mitään. Siis enemmän kuin kiinteät kulut? 2040??
    Siihen mennessä ne tappiot kasvavat aika kivasti korkoa ja kasvattavat eroa entisestään. Milloin voidaan olettaa hankkeen nousevan plussan puolelle? 2100??

    Nykyisessä selvityksessä sanotaan aika selvästi, ettei hanke ole taloudellisesti kannattava. Tulevia selvityksiä ei vielä ole nähtävillä, mutta on toki syytä olettaa, että selvityksiä tehdään kunnes saadaan “oikea” vastaus.

    3+
 64. Sinne tulee noin 2000 työpakkaa kymmenietuhansien veronmaksajien lisäksi. Puolustajat (MLY) väittävät työpaikkoja nyt olevan n. 600;) Eli laskevat koko Malminlaakson työntekijöiden olevan riippuvaisia lakkautettavasta kentästä;)! Näitä “totuuden vierestä” olevia juttuja voi lukea MLY:n sivuita.Niistä voisi tehdä satukirjan kentän lakkautuksen jälkeen!

  133+
  • Sinne saattaa tulla jopa 2000 työpaikkaa. Lähinnä palvelualoille.
   Miten saat 13500 asukkaasta kymmeniätuhansia veronmaksajia? Hyvä jos 7000…
   MLY on tainnut laskea “keikkamiehet” mukaan… En kyllä usko tuohon 2000:nkaan.

   Pitäisikö satukirjat myydä parina? Malmin puolustajien ja vastustajien kootut…

   2+
  • Mitä, mitä ? Voisitko perustella 2000 työpaikkaa ? Ai niin niihin kivijalka liikkeisiin 🙂 Toki ne varmaan menestyy siellä mutteivat stadin keskustassa…

   1+
 65. Helsinki on pistänyt kuppikuntia ruotuun. Malmille tulee asuntoja ja pian Taliinkin, ellei sitten siinä olla liian isojen poikien reiällä.

  88+
 66. Viikinmies haluaa aina vaan Talia rakennettavaksi ja omaa asuinseutuaan säästettäväksi. Nimbyilijä.

  3+
  • Olen ehdottanut jopa kuuden korkean kerrostalon tekosaarta Vanhan kaupunginlahdelle. Yksi autosilta, mutta kevyt silta Kivinokkaan ja Herttoniemen rantaan. Viikin peltoja jättäisin avomaisemaksi kunhan pehtorin mäelle tulee kerrostaloja. – Lintutarkkailijoilla olisi etusija asuntohaussa.

   2+
  • Kuuden korkean kerrostalon tekosaari Vanhankaupunginlahdelle on aivan loistava ajatus! Ihme, että kaupunkisuunnitteluvirasto ei ole siihen vielä tarttunut. Myös erilaiset sillat varmaan miellyttäisivät virastoa.

   2+
 67. Eikö mene vaan jakeluun, että ei kaivata mitään 25000 asukkaan slummia! Rakennetaan Tapulikaupungin ja Jakomäen väliin, pois herrojen asuinalueilta. Sinne sovitetaan kaikki uudet helsinkiläiset jotkat ovat tulleet rajan yli tai muualta verovaroin elätettäviksi.
  Sossu maksaa vuokrat, tulot on turvattu ja business kukoistaa. Talot vähän uppoo, mut ei se mitään kun rakennusliikkeet korjaa ja taas business kukoistaa. Ei sinne kukaan kunnollinen veronmaksaja tuu muuttamaan, entisetkin lähtee ympäriltä pois. Pidetäänhän rupusakki kaukana oikeesta keskustasta.

  4+
 68. Lentopostissa väärää tietoa!
  Helsinki-Malmin lentoaseman edelliset äänitasomallinnukset on tehty vuosina 1992 ja 2003. Vuoden 2003 ennusteesta on käytetty Helsingin kaavoituksen lähtökohtana suurinta arviota,

  Äänitasomallinnuksen vanhentuminen on nostettu esille useissa Helsingin yleiskaavan valmistelutilaisuuksissa. Lentokaluston kehittymisen ja lentomäärien muutoksen pienentävä vaikutus melualueisiin tuotiin esille suunnittelijoille.

  Timo_Hyvonen_Malmi_2016”Valmistelutilaisuuksissa kaupungin virkamiehet pyysivät toimittamaan ajantasaisen äänitasomallinnuksen, mikäli sellainen on olemassa. Mallinnus on nyt toimitettu heidän käyttöönsä suunnittelun tueksi. Yleiskaavasta ei saa päättää huhupuheiden perusteella.” sanoo Timo Hyvönen Malmin lentoaseman ystävät ry:stä.

  ”Moitimme Helsingin kaupungin ja Finavian haluttomuutta päivittää mallinnusta ajallaan. Päivitys olisi mahdollistanut rakentamisen tiivistämisen jo vuosia sitten. On aika kuunnella asiantuntijoita.”
  Hyvönenkin ihan pihalla!
  Helsinki-Malmin lentoaseman edelliset äänitasomallinnukset on tehty vuosina 1992 ja 2003. Vuoden 2003 ennusteesta on käytetty Helsingin kaavoituksen lähtökohtana suurinta arviota, jonka mukaan liikennemäärä olisi kasvanut 25% eli olisi noin 100 000 operaatiota vuodessa. Mallinnuksen aikana myös lennonjohdon toiminta-ajat olivat useita tunteja pidemmät kuin nyt. Nykyisin yleisilmailuoperaatioita on Malmilla n. 50 000 vuodessa.

  Äänitasomallinnuksen vanhentuminen on nostettu esille useissa Helsingin yleiskaavan valmistelutilaisuuksissa. Lentokaluston kehittymisen ja lentomäärien muutoksen pienentävä vaikutus melualueisiin tuotiin esille suunnittelijoille.

  Timo_Hyvonen_Malmi_2016”Valmistelutilaisuuksissa kaupungin virkamiehet pyysivät toimittamaan ajantasaisen äänitasomallinnuksen, mikäli sellainen on olemassa. Mallinnus on nyt toimitettu heidän käyttöönsä suunnittelun tueksi. Yleiskaavasta ei saa päättää huhupuheiden perusteella.” sanoo Timo Hyvönen Malmin lentoaseman ystävät ry:stä.

  ”Moitimme Helsingin kaupungin ja Finavian haluttomuutta päivittää mallinnusta ajallaan. Päivitys olisi mahdollistanut rakentamisen tiivistämisen jo vuosia sitten. On aika kuunnella asiantuntijoita.”Helsinki-Malmin lentoaseman edelliset äänitasomallinnukset on tehty vuosina 1992 ja 2003. Vuoden 2003 ennusteesta on käytetty Helsingin kaavoituksen lähtökohtana suurinta arviota, jonka mukaan liikennemäärä olisi kasvanut 25% eli olisi noin 100 000 operaatiota vuodessa. Mallinnuksen aikana myös lennonjohdon toiminta-ajat olivat useita tunteja pidemmät kuin nyt. Nykyisin yleisilmailuoperaatioita on Malmilla n. 50 000 vuodessa.

  Äänitasomallinnuksen vanhentuminen on nostettu esille useissa Helsingin yleiskaavan valmistelutilaisuuksissa. Lentokaluston kehittymisen ja lentomäärien muutoksen pienentävä vaikutus melualueisiin tuotiin esille suunnittelijoille.

  Timo_Hyvonen_Malmi_2016”Valmistelutilaisuuksissa kaupungin virkamiehet pyysivät toimittamaan ajantasaisen äänitasomallinnuksen, mikäli sellainen on olemassa. Mallinnus on nyt toimitettu heidän käyttöönsä suunnittelun tueksi. Yleiskaavasta ei saa päättää huhupuheiden perusteella.” sanoo Timo Hyvönen Malmin lentoaseman ystävät ry:stä.

  ”Moitimme Helsingin kaupungin ja Finavian haluttomuutta päivittää mallinnusta ajallaan. Päivitys olisi mahdollistanut rakentamisen tiivistämisen jo vuosia sitten. On aika kuunnella asiantuntijoita.”
  Helsinki-Malmin lentoaseman edelliset äänitasomallinnukset on tehty vuosina 1992 ja 2003. Vuoden 2003 ennusteesta on käytetty Helsingin kaavoituksen lähtökohtana suurinta arviota, jonka mukaan liikennemäärä olisi kasvanut 25% eli olisi noin 100 000 operaatiota vuodessa. Mallinnuksen aikana myös lennonjohdon toiminta-ajat olivat useita tunteja pidemmät kuin nyt. Nykyisin yleisilmailuoperaatioita on Malmilla n. 50 000 vuodessa.

  Äänitasomallinnuksen vanhentuminen on nostettu esille useissa Helsingin yleiskaavan valmistelutilaisuuksissa. Lentokaluston kehittymisen ja lentomäärien muutoksen pienentävä vaikutus melualueisiin tuotiin esille suunnittelijoille.

  Timo_Hyvonen_Malmi_2016”Valmistelutilaisuuksissa kaupungin virkamiehet pyysivät toimittamaan ajantasaisen äänitasomallinnuksen, mikäli sellainen on olemassa. Mallinnus on nyt toimitettu heidän käyttöönsä suunnittelun tueksi. Yleiskaavasta ei saa päättää huhupuheiden perusteella.” sanoo Timo Hyvönen Malmin lentoaseman ystävät ry:stä.

  ”Moitimme Helsingin kaupungin ja Finavian haluttomuutta päivittää mallinnusta ajallaan. Päivitys olisi mahdollistanut rakentamisen tiivistämisen jo vuosia sitten. On aika kuunnella asiantuntijoita.”
  FINNAVIA
  Helsinki-Malmin lentoasema
  Lentokonemelun mittaus 2009
  MITTAUSRAPORTTI
  Päivämäärä
  29.9.2009
  1
  LENTOKONEMELUMITTAUS HELSINKI-MALMIN LENTOASEMAN LÄHIALUEILLA
  ………………… 2
  1
  Taustaa…………………………………………………………………………………………………………
  ………………. 2
  2
  Tehdyt melumittaukset…………………………………………………………………………………………….
  ………. 2
  2.1
  Pitkäaikaiset mittaukset………………………………………………………………………………………….
  … 2
  2.2
  Lyhytaikaiset mittaukset ………………………………………………………………………………………….
  .. 3
  3
  Melumittauslaitteistot ……………………………………………………………………………………………
  …………. 3
  4
  Mittauspisteiden sijainnit………………………………………………………………………………………..
  ………… 5
  4.1
  Mittauspiste 1 …………………………………………………………………………………………………..
  …….. 5
  4.2
  Mittauspiste 2 …………………………………………………………………………………………………..
  …….. 6
  4.3
  Mittauspiste 3 …………………………………………………………………………………………………..
  …….. 7
  4.4
  Mittauspiste 4 …………………………………………………………………………………………………..
  …….. 8
  4.5
  Mittauspiste 5 …………………………………………………………………………………………………..
  …….. 9
  5
  Lento-operaatiot pitkäkestoisten mittausten aikana……………………………………………………………. 10
  6
  Pitkäaikaisten mittausten mittaustuloksiin vaikuttaneita tekijöitä ………………………………………….. 10
  7
  Lyhytaikaisten mittausten mittaustuloksiin vaikuttaneita tekijöitä …………………………………………. 12
  8
  Sää …………………………………………………………………………………………………………….
  ………………. 12
  9
  MITTAUSTULOKSET ………………………………………………………………………………………………….
  … 12
  9.1
  Mittaustulokset mittauspisteessä 1…………………………………………………………………………… 13
  9.2
  Mittaustulokset mittauspisteessä 2…………………………………………………………………………… 15
  9.3
  Mittaustulokset mittauspisteissä 3, 4 ja 5 ………………………………………………………………….. 17
  10
  Johtopäätökset …………………………………………………………………………………………………..
  …….. 18
  On kuukauden ajalta tehdyt mittaukset,kuten ympäristölupaa varten pitääkin. Neljästä eri mittauspisteestä.
  Tuo nyt yhden kesäpäivän (etukäteen sovittu;) mittaus on yhtä tyhjän kanssa!

  0
  • Voitko selventää, kun en tunne asiaa. Mikä tuossa on valhetta? Ja miksi?
   Käsittääkseni (oma olettamus) mittauksen on tehnyt virallinen (hyväksytty) taho, virallisilla menetelmillä. Olenko ymmärtänyt väärin?

   Paheksun yhtälailla, molempien osapuolten levittämää väärää informaatiota ja propagandaa.

   0
   • Yhden päivän mittaus ei kerro todellista melun määrää,kuten lentopostissakin todetaan.
    Finnavian kuukauden kestänyt tarkka mittaus kertoo totuuden.

    0
   • Valhetta :Viimeisin mittaus tehty 2003.
    Et ole väärin ymmärtänyt,virallinen mittaus mutta vain yhden päivän.
    Outoa että Finnavian mittaupisteessä no.4 Latokartano oli 72db. eli voimakkain melu ja nyt uudessa ei edes 55db. Olikohan siellä mittauspistettä ollenkaan?

    0
 69. Sen jälkeen vielä 2012 mitattu!
  Hyvösen mukaan 2003 viimeksi mitattu.

  0
 70. Operaatiot Malmilla olikin pudonneet 25.000kpl. 2003 tasosta

  ”Moitimme Helsingin kaupungin ja Finavian haluttomuutta päivittää mallinnusta ajallaan. Päivitys olisi mahdollistanut rakentamisen tiivistämisen jo vuosia sitten.
  Eli olisi voitu kuntopolullekin rakentaa..sillä lailla!

  0
 71. Ympäristölupaa varten tehdään äänitasomallinnuksia.

  Ympäristöluvan todentamiseen tehdään melumittauksia.

  Kaavoitus tehdään äänitasomallinnuksen perusteella. Äänitasomallinnukset on tehty 1992 ja 2003. Vuonna 2012 kaupungille on toimitettu vuoden 2003 mallinnnuksesta päivittämätön ote.

  Kannattaa tutustua terminologiaan ja esim. sanojen “mallinnus” ja “mittaus” eroon ennen kuin vetää noloja johtopäätöksiä

  0
 72. Kokeilin taas tuota huijauspeukutusta, toimii edelleen.

  Voi näitä onnettomia, uskovat valheisiin.
  Vai onko keisari sanonut että ken ei näe hänen vaatteitaan, on typerys ja kykenemätön virkaansa.

  Sellaistahan ei kukaan halua koskevan itseään, joten hurrataan kaupungin ja Malmin lentokentän tuhoamista haluavien valheille.

  Ja varmuuden vuoksi kirjoitellaan noita samoja valheita näille sivuille ja käytetään huijauskikkaa peukuttaakseen noita valhekommentteja . . . . O Tempora, O Mores . . . .

  10+
 73. Joko se Go Aviation on Kuopioon lennot aloittanut,kun mitään ei ole kuulunut.

  111+
 74. HUH , HUH… johan Malmin kentän rakentamista puolustavat henkilöt on ihan pihalla…..luin elukuusta lähtien kommentteja ja kyllä täytyy sanoa et puolustajilla on faktaa ja vastustajilla tunnetta pelissä….stadi on meidän veronmaksajien rahoilla teettänyt ainakin kaksi tutkimusta asiasta eli kulttuurihistoria kaavoituksessa (tai jotain semmosta) sekä rakennusmaan soveltuvuudesta ….. eka tutkimus totesi että kenttä pitää säilyttää kokonaisuutena ja vielä kunnostaa. Toka tutkimus totesi ettei rakentaminen millään mittareilla ole kannattavaa. Nämä siis KAUPUNGIN teettämiä ei MLYn. Jos joku ei ymmärrä että KAUPUNKI on veronmaksajien rahoilla ko tutkimukset teettänyt niin voi voi…Väärin tehty 🙂 No te joita lento “melu” häiritsee niin miettikääpä paljonko 20-30 vuotta paalutusta rakentamista tuottaa melua….ai niin te rakentamista kannattavat ette asu tietenkään alueella !!! Toki kannattaa käydä Fallkullassa katsomassa miten n. 15m paalutettu alue on vajonnut….Malmin kentällä pitää mennä 25m. Noin 10v sitten sanottiin että maan sabilointi on uusi innovaatio ja sillä vajoaminen ehkäistään….Mites kävi ? Käsittääkseni Malmin kentän alueelle rakennetaan (jos rakennetaan) samalla menetelmällä. Toki halpoja asuntoja kun tulevat myyntiin mutta 10v päästä asukkaat maksaa aikas paljon korjauksiata….oliko sittenkään niin halpaa? Asuntojen pitäs pysyä pystyssä ainakin 50 v, vai mitä sanotte ?

  3+
  • Falkullan aluehan on “kairauskartassa ” selvästi huonompaa ( ei riitä 15m.paalutus) kuin lentokenttä alue! Nyt kaupunki kartoittaa kenttäalueen maaperän ja saadaan Todellinen saven syvyys. Saveahan on koko helsinki ,entistä merenpohjaa.

   186+
 75. Kiersin muuten eilen kentän ympäri ja ihailin luontoa ja katselin nousevia ja laskevia koneita. Nautin molemmista ja mieli lepäsi. Tattiksen mikroautoradalta tuli semmoista meteliä ettei ole tosi. Kyllä se kokemus sitten siihen hyytyi…….

  2+
  • Kannattaa kiertää viikolla ja päivällä jos mahdollista. Vain pari Patrian konetta kierroslennolla ja pari fillaristia vastaan kuntopolulla.
   On rauha maassa.

   128+
  • Malmi Seuran sivuilta luettua: Lentokenttäalueelle on sijoitettu myös mikroautorata – sijaintiperusteena lentokentän melualue.
   Ei kenttää -ei olisi mikroautoja.
   Puutkin nurin!
   Lentokenttää ympäröivä kuntorata ja metsiköiden jäänteet ovat puutteistaan huolimatta virkistyksen ja luonnosta nautinnan kannalta lähikaupunginosille erittäin tärkeitä. Lentoturvallisuuden vuoksi on kenttäalueelta kaadettu parina viime vuonna noin 1 000 puuta ja runsaat pensaistot. Kiitoratojen jatkeilta poistetaan säännöllisesti puusto ja pensaat, kuten vuonna 2006. Tämä alentaa alueen luontoarvoa ja virkistyskäyttöä merkittävästi.

   Yhdessä meluhaittojen kanssa merkitsee puuston jatkuva poisto merkittävää virkistysmahdollisuuksien rajoittamista. Luonnonäänistä nauttimiseen ei ole mahdollisuutta.
   Tuhotaan luontoakin.

   194+
   • Lintujen pesäpuutkin nurin. Siirtyivät varmaan viikkiin pesimään!
    Myrkyt maassa lisäksi,ei viihdy tipit myöskään lentomelussa.

    110+
 76. Kenttä on syytä rakentaa, samoin koko keskuspuisto ja kaikki muutkin puistot ja viheralueet. Vihreys ei kuulu kaupunkiin. Tilalle asfalttia ja viihtyisyyttä. Keskustassa on monta puistoa, jotka soveltuvat rakentamiseen ja asumiseen. Muuttakoot vihreyttä haluavat Sipooseen tai Espooseen. Tiivistetään kerralla kunnolla kaupunkirakennetta.

  51+
  • Ei, vaan pannaan vielä paremmaksi ja rakennetaan Keskuspuisto täyteen parin-kolmen korttelin laajuisia 30-kerroksisia sisäpihattomia betonikuutioita täynnä ikkunattomia kämppiä, koska SEHÄN se vasta tehokasta on.

   Ja suurimman rakennuksen sisään keskelle tulee tietenkin Sinnemäen Annille virka-asunto & Soininvaaran Odelle eläkesviitti.

   3+
   • Niin, ja KSV tietenkin haudataan edustaviin kellaritiloihin sadan metrin syvyyteen samaan rakennukseen. Sujuvoittaa ja virtaviivaistaa näet päätöksentekoakin, kun kaikki piiperöt ovat samassa kompleksissa, ja vihersiipi pääsee toimimaan gryndereiden, betonifetisistien ja muiden henkisten ceusesculaisten kumileimasimena ilman turhia viiveitä.

    0
   • Asiallisesti voisi puhua kaltevan pinnan argumentaatiovirheestä. Keskustelun osalta kaavoituksen vastustuksen argumentit alkavat olla uskottavuutensa menettänyttä horinaa, joka saa muutkin näyttäytymään perusteettomina väitteinä

    96+
   • Niin,no…
    Kaavoituksen kannattajat taas eivät ole juurikaan argumentoineet omaa hankettaan likimainkaan uskottavasti.
    Malmin kenttä on oma surullinen tapauksensa, mutta samoin bulevardien toimiminen käytännössä, jne..
    Mainostoimiston korulauseet eivät ole argumentti. Ihan kiva, jos kannustetaan pyöräilemään. Ilmasto ei kuitenkaan ole vielä niin lämmin, että ei-extreme-harrastajat voisivat fillaroida ympäri vuoden. Miten se liikenne toimii talvella? Sopiiko työnantajalle, että töihin tullaan sitten joskus, kun dösään/sporaan mahtuu?

    Mauri on tainnut löytää googlesta sarkasmin. Kokeile sitä vaikka ensin kotona, jooko…

    2+
   • “Asiallisesti voisi puhua kaltevan pinnan argumentaatiovirheestä.”

    Näin dystooppisen betonihelvettikaavan suhteen ei kyllä voida puhua _asiallisesti_ yhtään mistään, koska kaava itsessään on täysin epäasiallinen. Eikä varsinkaan, kun kaikki kaupunginosayhdistyksiltä ym. tullut asiallinen kritiikki on päätynyt KSV:n huussiin takamuspaperiksi.

    No, vaalit kuitenkin tulossa, joten katsokaapa tarkkaan ketä äänestätte.

    0
 77. Iso numero on tehty malmin lentäjien sorrosta. Säälin enemmän INVA -ihmisiä, joiden toimentuloa eli takuueläkettä taas leikattiin.

  Kuka käyttäisi masinointitaitojaan INVA -sorrettujen puolesta?!

  221+
 78. Ihan aiheellinen huoli, mutta miten se liittyy yleiskaavan valmisteluun??

  Älä turhaan sääli lentäjiä. Sääli helsinkiläisiä, joiden hyvinvointi ei tunnu päättäjiä kiinnostavan.
  Helsinki on suunnannut voimansa väkimääränsä kasvattamiseen ja juoksee nyt laput silmillä kohti tuota utopiaansa. Sivuille ei nähdä, muita vaihtoehtoja ei edes haluta kuulla/pohtia, eikä valittua linjaa vaivauduta edes perustelemaan. Kivi on kiskoilla, mutta vauhtia vaan lisätään…

  Asukkaat tämän kaiken tulevat maksamaan ja heitä(meitä) minä säälin.

  1+
  • Ihmisten hyvinvoinnin vuoksi niitä asuntoja tehdään. Eläminen onnistuu helpommin ja mukavammin, kun on katto pään päällä. Taitaa vaan jotkut elää omassa utopiakuplassaan johon eivät muut mahdu. Helsinki kasvaa ja ihmiset haluavat tänne muuttaa siihen ei ruikutus auta. Jos liiat ihmismäärät ahdistavat tai lentokoneiden menetys itkettää pääsee täältä aina pois. Moottoritien tai lentokentän vierestä saa varmasti jostain kauempaakin itselleen asunnon edullisesti, eikä muutkaan ihmiset silloin häiritse!

   204+
 79. Vaikka herrat kivekäs, soininvaara ja oskala päinvastaista yrittävät todistaa, en usko kaupungin olevan niin hölmö, että tappaisi oman lentokenttänsä. Luulen jännityksessä pitämisen ja uhan alla olemisen olevan neuvottelutaktiikkaa, jossain puoluepoliittisessa pelissä.
  Tämä on tietysti hyvä uutinen helsingin ja suomen yleisilmailulle. Valitettavasti joku tässä häviää ja se joku on ilmailun harrastaja. Kun kenttää aletaan oikeasti kehittämään, on harrastelentely viimeisenä tärkeysjärjestyksessä.

  Entäs LEX MALMI, jonka toteutumista kaupunki luultavasti toivoo kädet kyynärpäitä myören ristissä?
  Ai miksi?
  Koska silloin valtio ostaa kaupungilta maata ja kaupunki saa silti pitää kenttänsä jota valtio vieläpä ylläpitää.
  Tähän astikaan kaupungin ei ole tarvinnut maksaa alueesta mitään. Kerännyt vain verotuottoja. Nyt valtio maksaa kentän kehittämisen ja kaupunki saa vielä enemmän rahaa. Ei ihme, ettei osmo ole asiasta huolissaan.

  0
  • Kukaan ei jää Malmin lennokkiharrastajia kaipaamaan. Helsingillä on oikein hyvä kenttä Vantaalla.

   3+
   • Helsingillä ei ole kenttää vantaalla. Vaikka nimi on helsinki-airport, ei se helsingin ole, eikä palvele helsingin tarpeita. Helsinkiläisten lomalennoille toki oiva paikka.

    0
   • 17 km Rautatientorilta.. Kyllä se vaan palvelee meitä kaikkia Helsinkiläisiä, HELSINKI AIRPORT kertoo kaiken. Malmi taas palvelee harrastelijoita ja semmoisiksi treenaavia. Ainiin, polttariporukat ja reppuhyppääjät meinas unohtua…

    1+
   • Mm. Rajavartiolaitos ja meripelastuksen toiminta, harjoittelu, koulutus, pelastustehtävät, valvontatehtävät jne. Malmin kentällä ja kentältä on koko Suomen kannalta niin tärkeää että kummallista miten vähän kansalaiset tästäkään tietävät. Malmin lentokenttä on tälle toiminnalle tärkeä strateginen sijainti.

    1+
   • Juu, kannattaa tutustua myös siihen mitä on varmuudella sieltä lähdössä pois… Viranomaistoiminnot lähtee, suurin kouluttaja lähtee, Finavia lähtee… Malmin lentokenttää ei tarvita, sen tärkeimmät toiminnot menevät edeltä, loput ehkä perässä…Harrastelijat joutuvat lähtemään vähän kauemmas harrastamaan, mutta kenen ongelma se sitten on, ei ainakaan helsinkiläisten!

    1+
  • “Tähän astikaan kaupungin ei ole tarvinut maksaa alueesta mitään”
   Juuh, kiitos lentäjät. Helsingin huonoimpia verotuottojen keräyspaikkoja suhteessa pinta-alaan+0- vuokraa…. Kenttää ei kehitetä, sehän loppuu. Voitte mennä kehittämään ja kasvattamaan tuollaista rahasampoa ihan jonnekin muualle..

   2+
 80. “Kun kenttää aletaan oikeasti kehittämään, on harrastelentely viimeisenä tärkeysjärjestyksessä”

  1) Liian lyhyet kiitoradat ja valmista / vilkasta infraa ja asutusta kupeessa kiinni. Onnea vaan pakkolunastushaaveille.

  2) Kukaan, edes Suomen valtio, ei ole niin hölmö, että alkaisi mokomalle laajennuskelvottomalle pikkukentälle tarkkuuslaskeutumisjärjestelmää bygäämään.

  3) Jopa se Cessnalla pörräävä heinäseiväskin, jota myös pääministeriksi kutsutaan, sanoi, ettei valtio halua puuttua kunnalliseen itsemääräämisoikeuteen, päätöksentekoon ja/tai omistusoikeuteen, vaikka asiaa kyllä muutoin surkuttelikin. Ja samansuuntaisia loihe lausumahan myös liikenneministeri, jollemmä väärin muista.

  Eli kun kenttää _oikeasti_ aletaan lähitulevaisuudessa kehittämään, tapahtuu se tn. asuntorakentamisen merkeissä. Tykätään siitä sitten tai ei!

  4+
  • 1) liian lyhyet mille?
   Infra ja asutus vieressä. Niin…? Sitä se city-airport tarkoittaa. Ja se on puoltava ominaisuus.

   2)sinulle ja minulle 10000€ on iso raha, mutta en usko sen olevan kentän kehittämisen estävä summa.

   3) mitäpä muuta odotit pääministerin sanovan?

   Mitä jos ottaisit sen jopon ja sotkisit takaisin kallioon kasvattamaan ituja.

   0
   • “Mitä jos ottaisit sen jopon ja sotkisit takaisin kallioon kasvattamaan ituja.”

    Mitäpä jos lopettaisit henkilökohtaisuudet heti alkuunsa? Vai haluatko nimenomaan, ettei kommenttejasi oteta vakavasti?

    1) Liian lyhyet kaupallisen liikenteen kalustolle, eli operointi ei olisi kannattavaa. Muistetaanpa, että jopa Berliinin Tempelhof suljettiin liian pienenä tuossa joku vuosi sitten.

    2) 10000€ ei riitä kattavalle joka sään tarkkuuslähestymis- ja laskeutumisjärjestelmälle, joka on kaupalliselle liikenteelle välttämättömyys.

    3) Poliitikkojen tähänastisista kommenteista voidaan jo nyt melko varmasti päätellä, ettei laki tule menemään läpi.

    Niin että niele kuule kiukkusi, kun ei se herneiden vetely tule kuitenkaan auttamaan yhtään mitään.

    3+
   • “Se cessnalla pörräävä heinäseiväs”.. puhuitko jotain henkilökohtaisuuksista..??

    1) kaupallisen liikenteen kalustoa on monenkokoista. Helsinki-airport on muistaakseni juuri ja juuri riittävä airbus380:lle.

    2) mitenköhän tarkkaa järjestelmää tarkoitat? Pirkkalastakin taidettiin poista PAR, kun todettiin gps-lähestymisen pääsevän samaan, halvemmalla.

    3) poliitikkojen tähänastisista kommenteista ei voi päätellä yhtään mitään. Eihän lexin kaatuminen mikään yllätys olisi. Sitten kaupunki joutuu tekemään homman itse.
    Ei ole hernettä nenässä. Taloja sinne ei tule, ennenkuin sopimusehdot on täytetty (hinta 50 milj). Sitten sinne voi alkaa upottamaan kuntalaisten rahaa..

    0
   • “Sopimusehdot täytetty-50milj”
    Lentotoiminnoille on jo paikat (niille tärkeille). Harrastelijoillekin löytyy (tai ei löydy) varmaan paikat, mutta ei enään siinä kotioven läheltä ellei sitten muuta jonnekin pikkukentän naapuriin.. Tai vaihtaa harrastusta…

    2+
 81. “puhuitko jotain henkilökohtaisuuksista..??”

  Ai sä oletkin Sipilän Juha? Tämä selvä.

  Jos Malmista haluttaisiin kannattava kenttä, pitäisi ainakin regio-kokoluokan potkuriturbiinikaluston (ATR 72, DH Q400 ym.) pystyä käyttämään sitä turvallisesti kaikissa olosuhteissa ja myöskin rahti- ja terminaalipalveluiden olla huomattavan laajat. Tila ei tähän Malmilla riitä.

  Ja mitä mittarilähestymisiin ja -laskeutumisiin tulee, on ainakin ILS vähän pirun kallis, eikä Malmille sellaista voitaisi ajatellakaan senkään takia, että kenttä on niin pieni ja että viereisten maa-alueiden pakkolunastukset eivät käytännössä tule kyseeseen. GPS-pohjaiset tarkkuuslähestymisjärjestelmät taas perustuvat GBAS-periaatteeseen (Ground Based Augmentation System), joissa kaikissa on myös maakomponentti, eikä tuollaistakaan systeemiä kyllä millään kymppitonnilla rakenneta. Eli jälleen, noin pienelle kentälle ei kannata tuollaisia investointeja tehdä.

  Joten asiahan on niin, ettei kyseistä kenttää oikein voida kehittää vastaanottamaan kaupallista liikennettä siinä mitassa, että toiminta olisi kannattavaa. Ja samaan lopputulemaan tulivat muuten Saksankin ilmailuviranomaiset Tempelhofin kohtaloa pohtiessaan – ja siellä sentään oli yli kahden kilometrin kiitoradat, ILS ja huomattavan runsaasti tilaa maatoiminnoille. Ja näin, vaikka Berliinin liikennevolyymit ovatkin nykyisin aika huomattavat ja BBI edelleen keskeneräinen.

  Niin että eihän tuota Malmin säilyttämistä millään taloussyillä kyllä perustella voida. Nostalgia sitten asia sinänsä, mutta se ei perusteeksi riitä…

  3+
  • Ei kentän itsensä tarvitse kannattava ollakaan. Se raha tulee sieltä välillisistä. Joskus useammankin mutkan takaa…

   Ei kai kukaan edes kuvittele sinne matkustajaliikennettä. Puhutaan siis ennemmin citationeista, kuin atr:sta.

   ILS on jo poistumassa antiikkisena kapineena. Eikä se tarkkuuslähestymislaite olekaan. Tarvitaanko lähestymislaitteet vai tarkkuuslähestymislaitteet?

   P.S.
   En ole juha S. mutta itse aloitit..

   0
   • “Eikä se tarkkuuslähestymislaite olekaan.”

    ILS eli Instrument Landing System on nimenomaan precision approach- eli tarkkuuslähestymisjärjestelmä.

    0
 82. PS. Lukaisin muuten tuossa taannoin, ettei kentän maaperän paaluttaminen kuulemma asiantuntijoiden mukaan lisää perustamis- ja rakennuskustannuksia per neliö juurikaan. Ja sitten, kun laitetaan kentän nykyiset melko harvalukuiset ammattikäyttäjät ja ammattilaiset vs. tulevan rakennusprojektin vaatimat tuhannet ammatti-ihmiset, niin mitenkäs se nyt onkaan sen työllistävän vaikutuksenkin kanssa?

  4+
  • Ei varmaan lisääkään, koska sen paalutuksen maksaa kaupunki. Ja myy sitten maan rakentajille tappiolla. Loistobisnes.

   Miten kentän nykyiset käyttäjät ja eestiläiset rakennusmiehet ovat vertailukelpoisia??
   Työnteķijämäärillä ei sinänsä ole mitään merkitystä. Kenttä lentotoiminnassa voi tuottaa kaikkien niiden duunareitten vuosipalkan.

   P.S.
   Avainsana kentän tuottavuuteen on välilliset tuotot. hups. tuli kaksi sanaa.

   0
   • No nyt on korkeampaa matematiikkaa! Välilliset tuotot, kahvinmyynti pyöreässä? Bensaa Cessnaan? Nyt äkkiä niitä lukuja, jos noin hyvin tulee rahaa niin aletaan purkamaan taloja ja rakentamaan lentokenttiä…..

    3+
   • Ei siihen mitään korkeampaa matematiikkaa tarvita. Ihan peruskoulupohjalla pärjää, kunhan ymmärtää pari (kolme) pointtia.
    Ensinnäkin:lentokenttä on liikkumisen mahdollistava infra. Kuten bussiterminaali, rautatieasema tai satama.

    Toiseksi: kentän ansioksi laskettavia tuottoja on nimenomaan yritysten parantunut tulos. Koska on olemassaolevat yhteydet.

    Kolmanneksi: kannattaa opetella alan terminologiaa, ennenkuin alkaa puhumaan pörrääjistä. Sitten vasta ymmärtää kentän hyödyn jo nyt ja sen valtavan potentiaalin tulevaisuudessa.

    0
   • Valtava potentiaalia on tietysti helppo hehkuttaa, kun aloitetaan lähes nollasta (tai oikeastaan miinuksesta).. Tuo potentiaali on vaan ihan väärässä paikassa keskellä tiheää asutusta… Eiköhän se ole selvää että ympäristölupa ja viranomaiset tulevat rajoittamaan tuon ylistetyn potentiaalin aktiivisten pörinään kyllästyneiden toimesta, eli tämä siis vain jos pöristely jatkuu Malmin pöristelykentällä..

    2+
   • Ei nollasta, eikä miinukselta, vaan kymmeniä miljoonia plussalta.
    Se potentiaali on juuri oikeassa paikassa. Tai oikeastaan keskuspuisto olisi vielä parempi paikka city-kentälle.

    Ai. Sehän oli taas KKK kommentoimassa. Ei taida maksaa vaivaa piirtää edes kuvaa…

    0
   • Juuh, Tolvanalle talouden Nobel.. Saa tappion voitolliseksi ihan vaan muutamalla korkealentoisella lauseella… Kuvien kera, kiitos!

    15+
 83. Kenttä ympäristöineen tarjoaa isolla alueella AINOAT kunnon ulkoilureitit! Viekää nyt sekin meiltä asukkailta… kele!

  2+
  • Ulkoilureitithän jopa paranevat uudessa kaupunginosassa kun kentän verkkoaidat saadaan poistettua ja pääsemme vapaasti kulkemaan.

   46+
  • Kyllä sinne se lenkkipolku jää ja kun uusi silta valmistuu Kivikon virkistysalueelle niin sitä tulee kilometritolkulla lisää…

   33+
   • Kivikon metsä on ulkoilukelvoton lentomelun takia. Juuri siksi haluan kentän muualle.

    33+
   • Tuoko on ainoa perustelusi??

    Kaksi vuottako tässä on odoteltu perusteluja? Eikä vieläkään mitään…

    1+
   • Johan noita syitä on annettu läjäpäin… Malmi-ilmailufanit eivät vaan näe että kentän lakkauttaminen olisi vaihtoehto… Mutta onneksi he eivät asiaa päätä, vaikka propaganda-koneisto yrittää kääntää päitä loppuun asti.

    39+
   • Vai että oikein läjäpäin…
    Niinkuin: rikkaat pörrääjät häiritsevät piha-kaljoittelua.
    -helsinkiin tarvitaan lisää halpoja asuntoja.
    -ei ole vaihtoehtoja
    -tappiota tuottava kenttä
    Jne..jne…
    Kaikki “perustelut” on moneen kertaan todistettu virheellisiksi.
    Eli; voisiko joku esittää edes yhden kestävän perusteen??

    1+
   • Kiitos! Tossahan niitä oli, tosin kyllä siellä pihalla muitakin juomia juodaan… Ensi kesänä poksahteleekin sitten shampanjat, kun ei ole pöristelijöitä häiritsemässä!

    35+
  • Tulevaisuudessa pääset siltaa pitkin Kivikon Liikutapuistoonkin,kun silta valmistuu 2021.
   Kenttähän ei mitään tarjoa vaan Liikutavirasto joka ylläpitää ulkoilureittiä.Tosin kenttä rajoittaa aitoineen vielä liikuntamahdollisuuksia!

   2+
 84. Kaupunkibulevardien suurin ongelma on liityntäpysäköinti. Jo nyht on esimerkiksi Leppävaarasta erinomaiset yhdeydet Helsingin keskustaan. Lohjalta, Vihdistä ja Kirkkonummen Veikkolasta tulevat ihmiset voisivat jättää autonsa Veikkolaan tai Leppävaaraan ja hypätä siitä joukkoliikenteeseen.

  Veikkolassa on liityntäparkkeja 152 ja Leppävaarassa niitä on 465. Jos laskee loput Turuntien varrella olevat parkit, niin saadaan noin tuhat liityntäpysäköintiä. Kehä I:llä menee vuorokaudessa n. 90 000 autoa. Liikennetilaston mukaan Turuntiellä menee tällä hetkellä n 3600 autoa tunnissa.

  Helsingin pitäisi siis sanoa Kirkkonummelle, Espoolle ja Vantaalle, että rakentavat ainakin 30 000 pysäköintipaikkaa lisää, mielellään 50 000 – 70 000. Espoo muuten aivan varmasti haluaa rakentaa vaikka Leppävaaran juna-aseman viereen 3000 auton parkkihallin…

  1+
  • Lentokentällä ei ole yhtään puuta, joten siellä ei taida yhtään liito-oravaa asua. Voihan sinne toki puita istuttaa kun koneet lähtevät. Tehdään siitä puisto ihmisille, liito-oraville ja muille elukoille.

   37+
   • Totta. Liito-oravaa tuskin kannattaa sen suhteen käyttää perusteena.
    Toisaalta…jos kyseinen lento-kurre majailee siinä lähistöllä ja estää rakentamisen lähialueille, tekee se kentän asuttamisen vielä kannattamattomammaksi. Nykyinen suunnitelma 1,2 milj k/m2 on jo todettu liian vähäiseksi. Mitä jos määrä siitäkin vähenee…?

    1+
   • Eli tehdään puisto. Ihmiset ja pörisijät voi mennä muualle! Kaikki kentän luontoarvojen hehkuttelijat ovat varmasti samaa mieltä. Lex Malmin puisto- aloitetta väsäämään!

    31+
 85. Malmi on ihanteellinen asuinpaikka. Se on lähellä ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Malmilla on viiden vuoden kaavavaranto, se on erinomainen alue uusille asunnoille.

  34+
  • Totta. Malmille voidaan myös helposti asuttaa 30000 uutta asukasta. Tulevaisuudessa malmi kiinnostaa myös yrityksiä, kun samasta kaupunginosasta löytyy lentoasema, jolta lennähtää liikelounaalle ulkomaille.

   0
   • No tuskin löytyy, jollei Helsinki suostu jonkinlaiseen maanvaihtodiiliin. Ja tuskin suostuvat.

    31+
   • On tietenkin säästä kiinni. Eihän Malmin Korpikentältä voi huonolla säällä lentääkään.Viime kesänäkin jouduttiin “varakentälle” Vantaalle laskeutumaan. Ja koulucesnalla ihan ulkomaille. Se on mentävä Tattariharjun työmaaruokaloihin Bisneslounaalle.

    16+
   • 1. Maanvaihto on jo tehty. Moniko valtuutettu itki kunnallisen itsemääräämisoikeuden perään, kun valtio käski sipoon luovuttamaan ison alueen helsingille? Pilkkahinnalla..
    2. Helsingillä ei todellisuudessa ole puutetta tonttimaasta. Leppävaaraan rakennetaan 32ha-alueelle asuntoja 8000:lle hengelle. Malmin suunnittelualue on n. 10-kertainen…
    3. Kaikki lentoliikenne on sää-riippuvaista. Osoittaa fakkiutunutta typeryyttä ja kapeakatseisuutta vähätellä lentoaseman potentiaalia nykyiseen “korpikenttätoimintaan” viitaten. Samalla puupää-logiikalla voitaisiin väittää, ettei alueelle voida ketään asuttaa, kun ei asuntoja ole olemassa.

    0
 86. Eikä pelkästään sää-riippuvaista. Hki-Vantaan lentoliikenne on useasti ollut riippuvaista onko joku virkistyspörrääjä eksynyt ilmatilaan.Ja vieläpä takaisintullessa Malmille uudestaan loukannut Hki-Vantaan ilmatilaa. On viivästyttänyt lentoaikatauluja,kun on jouduttu matkustajakone ylösvetämään törmäyksen välttämiseksi!
  Kyllä Pyhtäällä olisi turvallisempaa ,kun tulee mittarilähestymisjärjestelmä, joka mahdollistaa huonon sään toiminnan ja joka Malmilta puuttuu.
  Helsingin lähistöllähän on varsin rajallinen ja monin paikoin varsin hankala ilmatila.

  30+
  • Vai oikein usein. Montakohan kertaa viimeisen 10 tai 20 vuoden aikana? Melkein yksi…?
   Mittarilähestymismenetelmä, jota malmilla ei VIELÄ ole.

   Mitä jos yrittäisit ajatella ennenkuin julkaiset ajatuspierujasi.

   0
   • Trafin sivuilta luettua. Syyskuu 2010
    Näkölentosääntöjen (VFR) mukaan lentävien ilma-alusten ilmatilaloukkaukset ovat viime vuosina lisääntyneet voimakkaasti.
    Suomessa eniten ilmatilaloukkauksia oli Helsingin lähestymisalueella.

    5+
   • Siinä ei kuitenkaan mainita näiden loukkausten aiheuttaneen ylösvetoja helsinki-vantaalla.
    Siinä ei myöskään sanota loukkaajien olevan malmilta.Helsingin lähestymisalueelle mahtuu hyvinkää, nummela, savio… ainakin.
    2010… nyt eletään vuotta 2017.

    0
   • Nythän noi Malmin koneet on vaan pysytelleet siinä alle parissa sadassa metrissä ja väistelleet lähinnä talojen kattoja ja puita… Meidän asukkaiden riemuksi…. Turha luulla että saatte sinne samaan ilmatilaan vielä turbiini sun muita suihkukoneita, pelkkä Malmilentelijöiden märkä uni ilman todellisuudentajua…

    0
   • Malmilla lentää kesäisin DC3 ja siellä on käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti myös muita liikekoneita. Helsinki-Vantaan liikelentoterminaalin siirto Malmille on täysin realistinen skenaario, jos valtiolla on tahto siihen.

    Tällä hetkellä ruuhka-aikaan lentoslotien varaamisessa on 2-3h jono. Jos yleiskaavan 43% väestökasvu toteutuu, lentoruuhka ja ongelma pahenee entisestään.
    https://www.finavia.fi/fi/helsinkivantaa/palvelut/liikelennot/liikelennot/

    0
   • Vaasassa kotiaan pitävä DC3 ei nyt varsinaisesti ole bisnesliikennettä vaan ihan nostalgiaelämystä… Tästä tulee muuten yxi vääristymä kentän harrastajamäärien suhteen koska jos haluat tuon pelin kyytiin vaikka Jyväskylässä niin silloin pitää rekistöröityä DC-yhdistykseen Ja se taas näkyy Malmin tilastoissa…

    Reittiliikennettä Malmilla on tasan nolla lentoa vuodessa.. GoAviationiakin (täälläkin) hehkutettiin kovaan ääneen… Vissiin toi konkurssi ei edistä reittiliikenne-unelmia Malmilla…

    43% kasvu tarkoittaa siis automaattisesti Malmin kentän välttämättömyyttä, ei todellakaan.. Ehkä, joku bisnesnero perustaa kentän vaikka Pyhtäälle ja alkaa tekemään hurjasti rahaa, koska ei se Finaviakaan tajua lentokentän pitämisestä mitään..

    45+
 87. Löytyy kyllä missä mainitaan. 2012 Malmilta lähtiessä ja sama kone vielä tullessa. Väistöjä ja ylösvetoja myös . Löytyy Trafin sivuilta.

  45+
  • Ei löydy, eli ei ole. Ja vaikka olisikin… löysit yhden. Wau. Kaiken lisäksi malmista on tarkoitus tehdä bisnes-kenttä. Ammattilentäjät IFR:ssä.

   Oliko sulla vielä muita kumottavia valheita?

   0
   • Siinähän tuli se isoin valhe… Malmista ei ole tulossa bisnes-kenttä vaan ihan kiva asuinalue… Etsi vaan sille koneelle (oma tai kerhon) uusi kotipaikka… Jotkut vaan ei meinaa tajuta totuutta!

    66+
   • Ei se mikään valhe ole. Sen enempää kuin väite tulevasta asuinalueesta. Jommastakummasta saattaa tulla totta. Tai ei kummastakaan. Tai molemmista.

    0
 88. Mietittiin kaverin kanssa, miten keskellä asutusaluetta voi olla korpikenttä? Malmin lentokenttä on vuoden 2019 loppuun korpikenttä. Finnavian lähdettyä nk. lennonjohto ei vastaa onnettomuuksista vaan kaikki on lentäjän vastuulla. Koneita ei vielä ole tippunut, mutta kaksi laskuvarjohyppääjää on päässyt hengestään tänä aikana kun olen asunut Nallenmäessä (Nallibacka). Paikka on kaavoitettu osana Malmin lentokenttää.

  Miten on mahdollista että saastuttavaa ja melua aiheuttavaa toimintaa voi harjoittaa keskellä Helsinkiä ja Lex Malmi -esitys on saanut kannatusta? Minusta koko lakiesitys on rikollista toimintaa eli viranomaisten häiritsemistä.

  73+
  • Kyllähän nämä Lobbaajat osaa. On annettu ymmärtää että kaupunki on “ryöstämässä” kenttää virkistyspörrääjiltä. Tosiasiassa nämä vaativat pakkolunastuksella ( satoja Miljoonia veronmaksijien rahoja) kaupungin omistaman maa-alueen. LEX Malmi tulee hylätä jo pelkästään vanhentuneiden ja virheellisten “faktojen” vuoksi.

   98+
   • mistäs olet keksinyt nuo sadat miljoonat veronmaksajien rahoja? Lex-malmihan säästää veronmaksajien rahoja ja yrittää estää kaupunkia tuhoamasta elinkeinoelämän tarvitsemaa infraa. Sen elinkeinoelämän, jonka rahanteko tuottaa stadin kassaan kahisevaa.

    0
   • Ei ole elinkeinoelämä sitä Malmin harrastus ja koulutuslentämistä kaivannut aikaisemmin eikä tulevaisuudessakaan… Helsingin kauppakamari ei sitä kaipaa, mikään isompi yritys ei sitä kaipaa… Suoraan ilmailusta siellä saa parin kuukauden päästä korkeintaan parikymmentä ihmistä…

    Hurja bisnessampoa siitä ei saa tekemälläkään, tai no jos joku investoisi siihen läjän rahaa ja häätäisi cessnapipertäjät, niin ehkä sitten… Eipä taitaisi kyllä ympäristöluvan löyhennyskään mennä läpi eli rakennetaan ihmisille asuntoja!

    105+
   • Puhuinkin elinkeinoelämän tarpeista, enkä harrastuksista. Liikelennot tulevat lisääntymään entistä pienemmillä ja edullisemmilla koneilla. Helsinki-vantaalle ne eivät sovi, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää malmi.
    Jos malmi tuhotaan, loppuvat ne nykyisetkin liikelennot helsingistä.

    Miten on mahdollista, että samat ihmiset jotka visioivat asuntoja kentälle, eivät kykene katsomaan tulevaan lentoliikenteen kehittämisen ja tarpeellisuuden kannalta. vrt. “parin cessnan korpikenttä”
    Mitäs jos ajattelisitte: “helsingin liikelentokeskus.”?
    Sellaisen, välilliset, tuotot voisivat olla huimia. Asuntoinahan alue ei juuri mitään tule tuottamaan ja siihen vähäänkin menee todella kauan.

    0
   • Juuh, varmaan VOI lisääntyä liikelennot, mutta kyllä HeVan kapasiteetti riittää jos niitä tulee muutama lisää… Ei kukaan voi olla niin tolvana, että uskoisi että Finavia ei asiaan keksisi ratkaisua.. Toisaalta nuo kentän ilmailun kannattajien jankuttamat liikelentojen kasvut taitavat sittenkin olla liiottelua, sillä mitään hurjaa kasvua ei ole ollutkaan eikä sitä taida tullakaan Euroopassa, saatikka Suomessa..

    Tietysti on oivallista huutaa kentän säästämistä vedoten elinkeinoelämän tarpeisiin ja huimiin tuottoihin, välillisiin tai välittömiin… Mutta reaalielämässä kaikki ei tapahdu niin kuin Malmi-fanit uneksivat.. Bisneslentokenttä taitaa olla ihan samanlaista haihattelua kuin GoAviationin… Lentävät unelmat, raju pudotus maanpinnalle!

    86+
 89. Osaako joku kertoa, miten yleiskaavan 2050 yhteydessä on varauduttu laajemmalti lentoliikenteen kasvuun?

  Jos lähdetään siitä että Helsingin väestö kasvaa 43% (860000 vs. nykyinen 600.000), tarkoittaa myös sitä, että lentoliikenne kasvaa 43%. Helsinki-Vantaalle lisäliikenne ei mahdu, koska siellä on kapasiteetti jo nyt tapissa. Ruuhka-aikaan on nykyisin 2-3 tunnin jonot kiitoteille.

  1+
  • Pyhtäästä kai aiotaan kunnon kakkoskenttää lomalentoineen. Kiikala sopii koko Etelä-Suomen kansainvälisen liikenteen pääasemaksi.

   82+
  • Älä höpötä! Jos väestö siirtyy ,miten se kasvattaa lentomatkustamista. Ei ainakaan Malmille voi siirtää,kun vain hyvällä säällä voi operoidakin. Cesnoilla melko pieni matkustaja kapasiteetti!
   Lentokapteeni ilmeisesti haluaa vain jatkossakin virkistyspörrätä
   kotikulmiltaan!

   86+