Blogi: Osallistu

Katsasta kaavaluonnos infokulmassa

Yleiskaavaluonnos on nähtävillä 27.2.2015 saakka. Laiturin infokulmassa voit ottaa  sisällön haltuusi muutamassa minuutissa. Esillä ovat tärkeät teemat kaupunkibulevardeista verkostokaupunkiin.

Marraskuussa valmistunut yleiskaavan luonnos esittää, miten Helsinki voisi kasvaa 250 000 asukkaalla vuoteen 2050 mennessä.

Laiturin Infokulma on avoinna 28. helmikuuta saakka. Kaavaluonnokseen liittyivät myös tammikuun tapahtumat sekä yleiskaavoittajien päivystykset.

Yleiskaavaluonnoksen karttaa voi poiketa katsomassa myös Malmitalossa (Ala-Malmin tori 1), Itäkeskuksen Stoassa (Turunlinnantie 1) tai Kanneltalossa (Klaneettitie 5) tammikuun aikana.

Mielipiteet kaavaluonnoksesta
Yleiskaavaluonnos ja muu valmisteluaineisto ovat nähtävillä 7.1.–27.2.2015 välisenä aikana Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2) Virka Infossa (Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13), yleiskaavan verkkosivuilla sekä kaupunkisuunnitteluviraston nettisivuilla osoitteessa www.hel.fi/ksv kohdassa Nähtävänä nyt.

Mielipiteet luonnoksesta pyydetään toimittamaan viimeistään 27.2.2015 kirjallisina Helsingin kaupungin kirjaamoon: sähköpostilla osoitteeseen helsinki.kirjaamo@hel.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin kaupungin kirjaamo (Pohjoisesplanadi 11–13), Kaupunkisuunnitteluvirasto, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki.

Päivitetty 25.2.2015

10 kommenttia artikkeliin ”Katsasta kaavaluonnos infokulmassa

 1. Kiitokset päivystäneelle yleiskaavaesittelijä-entusiastille erittäin mielenkiintoisesta keskustelusta Laiturilla 20.1.! Avasi hyvin tämän yleiskaavan pohjana olevien vanhojen ratkaisujen ongelmia ja mahdollisuuksia.

  5+
 2. Laiturilla kaavaluonnos näkyy suurempana. Siksi sekä kokonaisuus että yksityiskohdat ovat helpompia hahmottaa. Kun kokonaisuus on esillä suuressa koossa, myös kaavamerkintöjen arviointi helpottuu.

  1+
  • Pikselikartta on huono
   . Suunnittelijoiden pitäisi pystyä rajaamaan esim. säilytettävät viheralueet tarkasti.

   13+
  • Pikselit eivät avaudu, vaikka niitä suurentaisi kuinka. Kaavasuunnitelmat pitäisikin esittää konkreettisessa muodossa, eikä epämääräisinä pikseleinä, joiden taakse todelliset suunnitelmat piilotetaan.

   8+
   • Olisi perusteltua, että luontoalueet kuvattaisiin tarkasti kartalla, joka olisi oikeusvaikutteinen.

    Kun pikselikarttaa katsoo suurempana, on pikselien käytännön merkitystä helpompi arvioida.

    2+
 3. malmin kenttä yllä pitää lähikaupungin ilmailu liikennettä ja uskon että myös bisnes asiossa

  8+
 4. Katsojat haluavat tarkastella karttoja sekä läheltä että kaukaa.

  Kartat tulisikin julkaista SVG tiedostomuodossa, varsinkin kun alkuperäinen data on jo siihen sopivassa muodossa.

  Näin alamaiset voisivat käyttää karttoja siten kuin koko niiden julkaisun ajatus on tarkoittanut.

  6+
  • Minä esitin aikaisemmin teorian, että epäselvä ja hankalasti tulkittava rasterigrafiikka on tahallaan valittu siksi, etteivät kansalaiset valmisteluvaiheessa pääse näkemään, kuinka huonoja ja keskeneräisiä suunnitelmat oikeasti ovat ja millaisesta räpeltämisestä valmistelijoille maksetaan.

   Veikkaan myös, että erityisesti Länsisataman/Jätkäsaaren ja Lauttasaaren liikennejärjestelyt eivät niissä kestä minkäänlaista kriittistä tarkastelua. Asioiden epäselvä ja salamyhkäinen valmistelu tuntuu olevan kaikissa vähänkään suuremmissa poliittisissa hankkeissa maan tapa.

   6+
 5. Asukkaiden kannattaisi kysyä mitä nämä konsulteilla teetetyt selvitykset maksavat asukkaille. Viraston ihmiset tilaavat ja ohjaavat töitä. Konsulttifirmat sitten rahastavat, miettikääpä vaikka Töölönlahtea. Lahden pohjaan on uponnut muutamat kymmenet tuhannet alueen suunnittelu rahat, joista yksikään ei ole toteutunut.

  3+

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.