Blogi: Osallistu

Hackathonissa palkittiin kiinnostavimmat näkökulmat avoimeen dataan

Lauantaina 15.3. Laiturilla kilpailtiin siitä, kuka tekee sovelluksen tai visualisoinnin, joka tarjoaa kiinnostavimman uuden näkökulman yleiskaavan karttakyselyn aineistoon ja hahmottaa, millainen Helsinki voi kaupunkilaisten mielestä olla vuonna 2050.

Ensimmäisen sijan nappasi työryhmä “Kenen kaupunki?”. Toisen palkinnon sai ryhmä “Linssi”. Outi Hermans sai epävirallisen kunniakirjan kaupungin paikkatietotaiturina ja Jaakko Rajaniemi tuotteliaana sovelluskoneena.

Vuoden 2013 lopussa järjestettyyn yleiskaavan karttakyselyyn saatiin noin 33 000 karttamerkintää. Kyselyn data on avattu avoimesti kaikkien käyttöön ja nyt lähes 40000 riviä dataa odottaa analysointia ja jatkokäyttöä. Aiheeseen saa toki edelleen tarttua. Monta hyvää ideaa jäi hackathonissa vielä toteuttamatta! Alkuun pääsemiseksi kannattaa tutustua padiin ja tapahtumasivuun sovelluskehittäjille

Hackathonin järjesti Hel<3Dev-kehittäjäyhteisö yhdessä kaupunkisuunnitteluviraston kanssa.

Töiden kuvaukset

Kenen kaupunki?

  • Työryhmän jäsenet: Katja Virta, Tero Tikkanen, Timo Tuominen.
  • Työn kuvaus: Miltä näyttää Helsinki 2050 eri kaupunginosien asukkaiden mielikuvissa? Kaupunginosan toiveet ja purnaukset tiiviisti yhdellä silmäyksellä. Ajatuksena oli näyttää eri kaupunginosien vastaajien erilaiset profiilit, ja erottaa kohdistuvatko toiveet omaan lähialueeseen vai kenties NIMBY-tyylisesti muihin kaupunginosiin.
  • Linkki sovellukseen tai kuviin: https://github.com/terotic/kenenkaupunki

Linssi

  • Työryhmän jäsenet: Samuli Häkkinen, Jarkko Räsänen
  • Työn lyhyt kuvaus: Valitsemalla kartalta suurennuslasilla alueen ja tarkasteltavan toiveen (esim. “Haluan lisää asuinrakentamista alueelle”), voidaan nähdä, mitkä vastaajaryhmät (esim. iän, asuinalueen ja tärkeimpien liikennemuotojen mukaan) ovat eniten toiveen kannalla ja ketkä vastaan.
  • Linkki sovellukseen tai kuviin: tulossa myöhemmin

Mikä kaupunginosa kyseessä?

Mitä eri kaupunginosien ihmiset sanovat itsestään ja toisista?

Sanan sisältävät kommentit näkyviin

2050-kyselyn data paikkatietokäyttöliittymässä

  • Työryhmän jäsenet: Outi Hermans
  • Työn lyhyt kuvaus: 2050-kyselyn data paikkatietokäyttöliittymässä.
  • Linkki sovellukseen tai kuviin: Tulossa myöhemmin

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.