Blogi: Osallistu

Nuoret kilpailevat kaavoittajina RuutiExpossa

Nuoret suunnittelevat Helsinkiä kaavoituskilpailussa yhdessä kaupunginvaltuutettujen ja yleiskaavoittajien kanssa RuutiExpossa 8. marraskuuta.

Kaavoituskilpailuun on kutsuttu osallistujia neljään joukkueeseen. Joukkueet suunnittelevat oman näkemyksensä Helsingin kehittämisestä massiiviselle kartalle näyttelytilan keskelle. Lopuksi joukkueet esittelevät työnsä raadille, johon kuuluvat apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, yleiskaavapäällikkö Rikhard Manninen, taiteilija Tiitus Petäjäniemi sekä Sonja Kananen ja Moona Elomaa Ruudin ydinryhmästä.

Kilpailu käydään Helsingin kaupungintalon toisen kerroksen aulassa perjantaina 8.11. klo 10–12.

Kilpailun lisäksi RuutiExpossa on paljon muuta kaupunkisuunnitteluun liittyvää: Käpylän, Koskelan ja Kumpulan alueen nuoret esittelevät nuorten kaupunkia suunnittelijoille klo 14 toimintatorilla. Lisäksi nuoret voivat muovailla ideoitaan rantareitille, ilmoittautua Safari-työpajoihin tai vaikkapa innostua valokuvauskilpailusta! Expossa voi myös vastata yleiskaavan karttakyselyyn https://helsinki.asiatkartalle.fi/

Nuorten videoterveisiä Helsingin kehittämiseksi nähdään myöhemmin täällä yleiskaavan nettisivuilla.

Kaavoituskilpailun järjestää World student capital eli pääkaupunkiseudun opiskelija- ja ylioppilaskuntien yhteistyöverkosto, joka perustettiin osana Helsinki World design capital -vuotta 2012.

RuutiExpossa nuoret ja päättäjät kohtaavat

Vuoden vaikuttavin nuorten päivä RuutiExpo järjestetään perjantaina 8.11.2013 Helsingin kaupungintalolla (2. krs. Pohjoisesplanadi 11–13) kello 9–17. RuutiExpo kokoaa helsinkiläiset nuoret kokeilemaan vaikuttamisen eri tapoja ja kohtaamaan kaupungin päättäjiä. RuutiExpo tarjoaa paikan ja mahdollisuuden nuorten ja päättäjien väliselle vuoropuhelulle. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.

RuutiExpon tapahtumia voi seurata myös suorana netissä. Esimerkiksi pyöreän pöydän keskustelut klo 11–17 lähetetään suorana ruuti.net-sivulla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.