Blogi: Osallistu

Karttakyselyyn yli 33.000 merkintää

Helsingin yleiskaavan valmistelun tueksi järjestettiin  4.11.–9.12. karttakysely, jonka avulla kartoitettiin kaupunkilaisten näkemyksiä tulevaisuuden Helsingistä. Aineiston analysointi on parhaillaan käynnissä ja tuloksista kerrotaan tarkemmin ensi vuoden alkupuolella. Aineisto julkaistaan myös avoimena datana.

Kyselyssä vastaajat saivat merkitä kartalle esimerkiksi paikkoja, jonne voi rakentaa asuntoja, minne kaivataan parempia kulkuyhteyksiä, missä on kohennusta kaipaavaa kaupunkitilaa tai missä sijaitsevat tärkeät virkistysalueet.

Kyselyyn saatiin erittäin suuri määrä karttamerkintöjä, kaikkiaan yli 33 000 ja vastaajienkin määrä oli yli 4 000. Aineiston suuri määrä osoittaa, että Helsingin suunnittelu ja kaupungin tulevaisuus todella kiinnostavat asukkaita.

Kyselyn tuloksista tullaan kertomaan tarkemmin ensi vuoden alkupuolella tammi–helmikuussa. Aineisto tullaan julkistamaan suunnilleen samoihin aikoihin myös avoimena datana.

Vastaajia kertyi melko tasaisesti eri puolilta Helsinkiä. Selvästi aktiivisimpia olivat kalliolaiset. Myös esimerkiksi Herttoniemestä, Lauttasaaresta ja Oulunkylästä saatiin runsaasti vastauksia. Myös vastaajien ikäjakauma on monipuolinen. Aktiivisin ikäryhmä olivat 30–39-vuotiaaat, mutta joukossa on toki runsaasti sekä alle parikymppisiä että yli kuusikymppisiä.

2 kommenttia artikkeliin ”Karttakyselyyn yli 33.000 merkintää

  1. Mieluusti olisin kommentoinut monestakin asiasta, mutta tämä kyseinen kysely ei ole tavoittanut kaikkia. Samaa on sanonut moni samalla alueella asuva, joiden kanssa olen keskustellut tästä kyselystä. Tiedotus ja tiedonjako ei ole tasapuolista kaikille kaupunkilaisille.

    5+
  2. Itse myös vasta nyt sain kuulla tästä ja mieluusti olisin palautetta antanut, erityisesti joukkoliikenneyhteydestä välillä Arabia-Pasila. Onkohan suunnitteilla tämänkaltaista palautekanavaa jatkuvan palautteen keruuseen?

    4+

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.