Blogi: Maailman kaupungit

Arkkitehtuurimuseossa keskustellaan kaupunkien kehityksestä

Strategisen muutoksen asiantuntija Carl Mossfeldt haastoi ihmisiä keskustelemaan lähiöiden tulevaisuudesta Arkkitehtuurimuseon Vaikuttajafoorumissa 29. lokakuuta.

Carl Mossfeldt tunnetaan ruotsalaisen Tällberg Foundationin pitkäaikaisena toimitusjohtajana ja keskeisenä kehittäjänä. Hän on vetänyt säätiön lukuisia strategisen muutoksen projekteja, joissa ovat yhdistyneet mm. työpaikkojen luominen, ilmastonmuutoksen hillitseminen ja taloudellinen kestävyys. Helsingissä Mossfeldt avasi samoja teemoja esimerkkinään pääosin 1960- ja 70-luvuilla rakennettu Göteborgin Bergsjön.

Vaikuttajafoorumin avauksessa Carl Mossfeldt esitti, että yhteiskunta on muuttunut lähiöiden rakentamisen ajoista merkittävästi. 1960- ja 70-luvuilla rakentamista ohjanneet taustaoletukset ovat vanhentuneet ja kääntyneet osin itseään vastaan. Lähiöiden ongelmat liittyvät yhteiskunnalliseen muutokseen. Siksi on keskeistä tiedostaa, millaisista lähtökohdista uudistuksia tulisi nykypäivänä suunnitella.

Aihe on ajankohtainen myös Helsingissä. Uuden yleiskaavan yhteydessä keskustellaan mm. ilmastonmuutoksen hillitsemisestä ja tiiviistä kaupunkirakenteesta. Liikkumisen tapoihin kiinnitetään perustellusti huomiota.

Tiivistelmän Carl Mossfeldtin Helsingissä esittämistä ajatuksista voi lukea Arkkitehtuurimuseon sivuilla

Arkkitehtuurimuseon tulevissa Vaikuttajafoorumeissa keskustellaan muun muassa pääkaupunkiseudun asuntotilanteesta ja julkisen tilan merkityksestä kaupungille. Ajankohdat varmistuvat myöhemmin. Tervetuloa keskustelemaan!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.