Blogi: Osallistu

Aloituspamaus kokosi Laiturin täyteen keskustelijoita

Infokeskus Laiturin tuolit loppuivat kesken, kun yleiskaavan aloitustilaisuuden esitykset käynnistyivät maanantaina 26.11. puoli kuuden aikaan.

– Ilta poikkeaa perinteisistä yleisötilaisuuksista siinä, että meillä ei ole esiteltävänä valmista suunnitelmaa. Tarkoitus on keskustella yleiskaavan lähtökohdista, siitä mitä prosessin aikana tulisi käsitellä ja miten haluatte osallistua, vuorovaikutussuunnittelija Juha-Pekka Turunen alusti.

Noin 150 osallistujaa sai ohjeistuksen kirjoittaa ajatuksiaan viestilapuille jo esitysten aikana. Lyhyet alustukset valottivat yleiskaavasuunnittelun eri näkökulmia, joihin syvennytään tarkemmin kevään teemaseminaareissa.

Yleiskaavapäällikkö Rikhard Manninen loi pikakatsauksen yleiskaavojen historiaan ja totesi, että nyt on oikea hetki osallistua seuraavan askeleen hahmottamiseen.

Toimistopäällikkö Marja Piimies kertoi poikittaiseen raideliikenteeseen perustuvan verkostokaupungin ideasta ja muista yleiskaavan lähtökohdista. Uuden yleiskaavan visiossa katsotaan vuoteen 2050, jolloin kaavassa hahmottuvat rakentamisalueet voisivat olla valmiita.

Alustuksissa käsiteltiin lisäksi Helsingin kasvun vaikutuksia, liikennettä, hyvää kaupunkielämää, kauppaa, palveluita ja elinkeinoja, kaavaprosessin aikataulua sekä osallistumista. Esitykset löytyvät vierestä tiedostolinkkeinä.

Esitysten lomassa oli aikaa muutamille kysymyksille ja kommenteille. Liitteessä kooste kysymyksistä ja vastauksista (pdf).

Esitysosuuden päätteeksi terveisistä täyttyneet viestilaput kiinnitettiin seinäkkeille. Eniten ajatuksia herättivät hyvä kaupunkielämä sekä viherverkosto ja liikenne. Kaikki terveiset päivitetään sivuille, kun ne on kirjoitettu puhtaaksi.

Keskustelu yleiskaavasuunnittelijoiden kanssa käynnistyi vilkkaasti ja jatkui iltakahdeksaan saakka. Kiitos osallistujille hyvistä keskusteluista, jatketaan kevään teemaseminaareissa!

Lisää ajatuksia ja pohdintoja?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.